ваљда си чул за овиеOva seriozno nekoj bi sakal avionska hrana da jade koga ne mora?
Направено е, во Австралија го има тоа со години и им оди очајно. Значи производи стално има за продажба проблемот е дистрибуција, места на продажба, пазар (надвор од балканскиот)... За тоа треба пари, знаење и контакти што ретко кој во Македонија ги има.[DOUBLEPOST=1412555843][/DOUBLEPOST]Na koj ke mu uspee da napravi i spakira dobar burek u polugotovo pakovanje spremno za mikropecki i slicno za izvoz na zapad ke se namlati para. Eve edna ideja od mene gratis .
Не заебавај ова е начин да се рекламира аеродромот и РЕСТОРАНИТЕ таму. Види го менито, значи не е авионска храна него храна од ресторантите на аеродромот. Ова и јас би го јадел, ако е прифатлива цената, ама онаа храна што ти ја нудат за време на лет е срање сеедно дали си во економи, бизнис или прва класа. Имам летано со цел куп компании и секаде било срање...
Поздрав од Токио. Од палачинки, топли оброци до рецепти/лекови преку аутомати... Друга планета, друга култура...@FARANG како функционира ова во САД?!
Farmer’s Fridge
http://www.huffingtonpost.com/2014/02/07/salad-vending-machine-chicago_n_4745201.html
Легално е. Само треба да го осмилиш подобро. Отвори си фирма, земи кредит на твое име, капитализирај си ја твојата фирма а потоа давај кредит преку неаПред некоја година сакав да земам кредит со ниска камата и да им го давам со повисока на луѓе што неможат да земат преку банка, испадна дека тоа не е легално.
У јеботе !! Што е ова бе.Поздрав од Токио. Од палачинки, топли оброци до рецепти/лекови преку аутомати... Друга планета, друга култура...
[DOUBLEPOST=1412556225][/DOUBLEPOST]
Легално е. Само треба да го осмилиш подобро. Отвори си фирма, земи кредит на твое име, капитализирај си ја твојата фирма а потоа давај кредит преку неа
оваа идеја кај нас не е идеа туку е реалност... постои веќе 8-9 години.. лугето прават бурек, го запечуваат до пола, го сечат на четвртини ги го замрзнуваат во специјална фолија за во микро. длабоко замрзнување и извоз надвор од државава... им се продава во австралија, америка и нов зеланд... сегде од таму им иде слабо, ама сумарно за извоз од тука им иде некако... бидејки ако беше баш непрофитабилно, ке затвореа, а скоро деценија се на пазаров... заприметете дека има и пикапи низ градов на кои има налепници БУРЕК...Na koj ke mu uspee da napravi i spakira dobar burek u polugotovo pakovanje spremno za mikropecki i slicno za izvoz na zapad ke se namlati para. Eve edna ideja od mene gratis .
Имаш идеја каде би ги монтирал?Mislenja za biznis so solarni paneli u Makedonija ?
Kolku e isplatlivo i profitabilno ?
Ke moze nekoj da dade konkreten odgovor ako ja poznava strukata i biznis sektorot so uvoz i montiranje na solarni paneli ?!
Fala odnapred ..