Фан Клуб: Рома

LBJ

Член од
28 март 2012
Мислења
259
Поени од реакции
166
Како бе да не се нервирам кога им поклонија победа?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.773
Поени од реакции
17.691
Еве од Скај анализа за првиот пенал за Јуве.

Да не се заебаваме реално тешко е да видиш како судија таму и + на толкав притисок, за другиот иако имаше 2 контакти и според скај едниот бил натре иако не било пенал можеше да не сврини али шта чеш криво ми е дека ФИГЦ и судиите ги ебаваат дебри натпреварите ама првпат после долго време да има вакво ватрено дерби :)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Некои работи никогаш не се менуваат, а очигледно се додека игра Јуве во Италија ќе има судии што ќе им поклонуваат пенали. Толку од мене

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Абе што се замарате толку?:)

Ништо не може да се врати, судијата у глобала тотално ја сјеба утакмицата, буквално уништи се. Јас незнам кај се видело така лесно да се свират пенали, толку непрофесионалност и неморалност.
Сите љубители на Калчото сакаат да ја видат оваа лига повторно меѓу топ 3 во Европа, истото го сакаат и оние кои ја водат лигата. За општо добро на италијанскиот фудбал и италијанската лига треба да почнат да се казнуваат судии после волку лошо одсуден меч, со самото тоа ќе се подигне квалитетот на лигата.
Гледав со фан на јувентус, возрасен човек и реален, му беше срам, велеше дека му се повраќа од мечот, последните 10мин молеше мечот да заврши 2-2, односно не сакаше Јувентус да победи, кога Бонучи го даде голот не се ни радуваше, тотално разочаран беше.

Кога сме кај фудбалот и она фудбалското што го имаше оваа вечер, сакам да кажам дека не сум многу задоволен од тимот, сега читам таму на страната некои викат добри сме биле, ама мене не ми се свиѓаа како го одиграа мечот. Јувентус не беше ништо подобар, затоа и мислам дека најреален исход ќе беше нерешено али тоа е тоа.
Ме нервираат нереални фанови, а и ме изнервира она копилето Бонучи со изјава после мечот каде вели дека Јуве повторно докажа дека е најдобриот тим во Италија. Ајде, најдобар тим се во Италија, но да ми каже со што докажаа оваа вечер дека се најдобри, со што?? :facepalm:

Што било поминало, нека го Бонучи со неговиот најјак тим, наше е да продолжиме да си редиме победи, имам доверба во овој состав(како никогаш до сега), иако оваа вечер не бевме нешто нај нај, големи ми се очекувањата оваа сезона;)
А чекај бе другар, Тоти педерчето може да јаде гомна против Јуве и да коментира се и сешто, така?
Гарсија може да изиграва кловн на терен и да дава изјави кои не му доликуваат на тренер на голема екипа, нели?
Пјанич може да пишува на фејсбук?

Епа извини, ама јас не гледам како тоа на Бонучи е полошо од горенаведениве примери на плукање на противникот.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
А чекај бе другар, Тоти педерчето може да јаде гомна против Јуве и да коментира се и сешто, така?
Гарсија може да изиграва кловн на терен и да дава изјави кои не му доликуваат на тренер на голема екипа, нели?

Епа извини, ама јас не гледам како тоа на Бонучи е полошо од горенаведениве примери на плукање на противникот.
Епа другар, прави разлика, сите од Рома што зборуваат така имаат некоја основа за тоа, додека Бонучи зборува напразно.
Рома одиграа натпревар во кој не заслужиа пораз, други фактори им го земаа заслужениот бод, затоа и некои се јавиа после мечот со критики. Додека Бонучи незнам како не го срам да каже дека на овој меч потврдија дека се најдобар тим во Италија, ајде ти во негово име кажи со што Јуве на терен потврди дека е подобар тим од Рома оваа вечер ? не надигравте, супериорни бевте ? секако ќе победевте ? а?[DOUBLEPOST=1412542031][/DOUBLEPOST]и не ме терај да барам изјави од Конте од лани, каде и тој се понаша како провинцијалец, така да немој да судиш за другите

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385

А си се запрашал зошто не реагираат кога е во прашање друга екипа?
И како не ви е срам да коментирате и да се силите тука. Бидете еднаш објективни и признајте дека ви поклонија победа, било намерно или не.

Инаку:
Totti je ipak odlucio da progovori nakon povratka u Rim:

Pobedjeni smo, ali ne od juventusa. Oni pobedjuju uvijek, ili na dobar nacin ili na neku prevaru. Cela Italija to zna. Necu dalje da komentarisem jer cu dobiti suspenziju

Pjanic:eek:pljackani smo

Buffon: O Rokiju se ne raspravlja.

Allegri: "Vidal je bio u ofsajdu kod trećeg gola"[DOUBLEPOST=1412542293][/DOUBLEPOST]Флоренци: “ПРОТИВ СЕКОЈ И СЕШТО.. ГОРДОСТ Е ДА СЕ БИДЕ ДЕЛ ОД ОВОЈ ГОЛЕМ ТИМ, FORZA ROMA“

LBJ

Член од
28 март 2012
Мислења
259
Поени од реакции
166

:ROFLMAO:

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
А си се запрашал зошто не реагираат кога е во прашање друга екипа?
И како не ви е срам да коментирате и да се силите тука. Бидете еднаш објективни и признајте дека ви поклонија победа, било намерно или не.

Инаку:
Totti je ipak odlucio da progovori nakon povratka u Rim:

Pobedjeni smo, ali ne od juventusa. Oni pobedjuju uvijek, ili na dobar nacin ili na neku prevaru. Cela Italija to zna. Necu dalje da komentarisem jer cu dobiti suspenziju

Pjanic:eek:pljackani smo

Buffon: O Rokiju se ne raspravlja.

Allegri: "Vidal je bio u ofsajdu kod trećeg gola"[DOUBLEPOST=1412542293][/DOUBLEPOST]Флоренци: “ПРОТИВ СЕКОЈ И СЕШТО.. ГОРДОСТ Е ДА СЕ БИДЕ ДЕЛ ОД ОВОЈ ГОЛЕМ ТИМ, FORZA ROMA“
Во врска со овие педерскиве изјави на вашите играчи и тренер, уопште не е ми срам да коментирам.

Во врска со натпреварот, можеш комотно да прочиташ што напишав во нашиот фан клуб, незаслужена победа, судијата го усра натпреварот, тоа е.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Колку добро ќе дојде оваа пауза од две недели. За тоа време се очекува комплетно враќање на Де Роси, Кастан и Астори, а исто и Итурбе се врати добар после повредата. За еден месец конечно после толку време можно е да го видиме и Стротман.
Во овој месец покажавме дека сме голема екипа и покрај сите повреди, останавме на нозе, не изгубивме ритам ниту од првенството ниту од лигата на шампионите, се оди како што треба, конкурентни сме и на двата фронта.
Останува после две недели пауза да почнеме да си победуваме и чекаме евентуален кикс на Јувентус. Јас мислам дека најсилната и комплетната Рома оваа година допрва не сме ја виделе.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Во врска со овие педерскиве изјави на вашите играчи и тренер, уопште не е ми срам да коментирам.

Во врска со натпреварот, можеш комотно да прочиташ што напишав во нашиот фан клуб, незаслужена победа, судијата го усра натпреварот, тоа е.
Nedajboze na vas da vi sudat kako na nas denes pa posle kje pravime muabet a do togas SUS

Член од
16 февруари 2008
Мислења
45
Поени од реакции
7
Абе другари, извините што ви се мешам у фан клубот ама ајде еден објективен одговор од мене. Утакмицата од толку што ја чекав ми се расипа тотално со Роки, скоро и да немам никаква радост за победата. Факт е дека судијата донесе толку многу грешке што слободно можем да речем дека имаше појќе судиски грешке отколку добри акцие и фудбал. Реално требаше да биде нерешено. Никој никого не надигра на утакмицава. Е сега да напраем осврт кон судиските грешки. Како прво дали го пратите Џанлука Роки и на други утакмице и дали сте свесни колкави грешке напраел и колку утакмице заебал. Не можем да оспорим дека и двата пенали беа прекршоци надвор од шеснаестерец, ама и двата беа скоро на линија што е тешко да се процени. За првиот пенал од Маикон би го накривил линискиот судија, а не Роки. Додека вториот може да се рече дека е крив Роки. Ама ајде бидите и вие објективни и кажите дали имаше чист пенал над Тоти, или пеналот беше досуден заради тоа што играчите му извршија огромен притисок и веројатно си ја сфати грешката. И за Мората црвениот картон. Па залужи ли да биде исклучен откако Манолас у неколку наврати му се тутна да се тепа после чист старт, а Мората не реагираше на тоа.
Поради тоа едно имам да кажем. У случајов Јуве доби поголем бенефит од судијата, ама можеше да биде и обратно. Сепак тоа е фудбал. Победата на Јуве е крајно спорна и Рома беше оштетена. Само немојте да оспоруете дека Јувентус не доминира и дека последните 3 титуле ги доби со судије. Па другари, Јувентус лани имаше 102 бода. А кој стануе збор за пенали Јувентус добива далеку помалку од други екипе (Милан,Интер,Парма и ред други имаја појќе пенали).
Уште еднаш ќе речем жал ми е за утакмицава, не заслужи вака да се заебе. Сепак сезоната е долга и ако Рома е стварно толку добра нема да биде чудно ако на крај стане шампион.
Поздрав

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.309
Поени од реакции
3.365
Namerno cekav da prespiem pa da pisem tuka, zosto tolku ljut u zivot ne sum bil..
Nema tolku teski zborovi sto ke gi napisam da bidat adekvatni za niv...Do kade li so vakvi lopovi ? Osteteni smo i toa mnogu !! Sega so -3 ke ni bide mnogu tesko i ako sezonata e mnogu dolga..
Nervozata kaj nas raste ,moralot kaj mnogu igraci e padnat posle ona vcera..Ovaa pauza kako sto kaza Pupone dobro ke ni dojde za kolku tolku da se sozemat site vo timot..
FORZA ROMA <3

Kajgana Shop

На врв Bottom