Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Пијте бе даби цицка ве испила гадно било, гледај шо состав имат то вкусот после 3 дена ќе се навикниш

Замена за шеќер во кафе,здрава и помалку калорична,освен натрен ? натренот читам бил доста штетен...?

Штетно е ако се преконзумиира.
Ако пиеш две три нема да ти наштети ќе ти помогне.

Замена за шеќер во кафе,здрава и помалку калорична,освен натрен ? натренот читам бил доста штетен...?
Зошто ти е натрен? Многу шеќер ставаш во кафето? Планираш да се стигнеш под 8% телесни масти па да земаш натрен? Терај си шеќер, среди си ја исхраната преку целиот ден од 2 чажички шеќер немаш гајле.

Зошто ти е натрен? Многу шеќер ставаш во кафето? Планираш да се стигнеш под 8% телесни масти па да земаш натрен? Терај си шеќер, среди си ја исхраната преку целиот ден од 2 чажички шеќер немаш гајле.

Мислам дека средена до сега максимум ми е...јадам само по 300 грама јх,останатото ми е протеин,а вежбам многу,но ете мислев и тоа да го скратам...инаку,до сега пиев по 2 лажички односно ставав по 2 лажички,сега по 1 лажичка или една ипол ама рамни,а порано како планина ги полнев..ама пијам по 2-3 кафиња на ден,па мислев да не се собираат многу.

Вкупно внесувам 1942 калории,а потребни калории за одржување ми се 3000,за слабеење 2600 ми се потребни а ја внесувам 1942

Мислам дека средена до сега максимум ми е...јадам само по 300 грама јх,останатото ми е протеин,а вежбам многу,но ете мислев и тоа да го скратам...инаку,до сега пиев по 2 лажички односно ставав по 2 лажички,сега по 1 лажичка или една ипол ама рамни,а порано како планина ги полнев..ама пијам по 2-3 кафиња на ден,па мислев да не се собираат многу.

Вкупно внесувам 1942 калории,а потребни калории за одржување ми се 3000,за слабеење 2600 ми се потребни а ја внесувам 1942
Немаш ефект или?
Колку протеин внесуваш на ден?

Немаш ефект или?
Колку протеин внесуваш на ден?
варира највеќе од тоа дали јадам од сабајле јајца или не.

кога јадам од сабајле јајца,вкупен внес на протеин ми е -200,или некој грам протеин повеќе.

ефект рано е да се каже пошто уште ми е прва недела со исхранава,од понеделник почнувам со 1 ден-300 грама јх,втор ден 150,трет ден ич,и така ќе мењам цело време,ми кажаа дека така ми е подобро неголи по 1 недела така,1 недела упола,1 недела ич(мада не верувам дека таа 3та недела ќе ја издржев)

Не ми е јасно зошто некои луѓе кога прават Bench Press ги дигаат нозете на самата клупа а не им се прицврстени на земја ? многу јасно знам дека е погрешно тоа што се поставуваат нозете на клупата но не ми е јасно до какви повреди може да дојде од тоа ?

Не ми е јасно зошто некои луѓе кога прават Bench Press ги дигаат нозете на самата клупа а не им се прицврстени на земја ? многу јасно знам дека е погрешно тоа што се поставуваат нозете на клупата но не ми е јасно до какви повреди може да дојде од тоа ?

Мислам дека има таква фора,сигурно не им текнува онака да ги креваат,нека кажат по искусниве...

мене не ми е јасно зошто кога дигаат ја креваат главата и со тоа го ебат вратот максимално...а тоа сум го видел кај многу луѓе да го прават,обично кога креваат поголема килажа(за нив).

Мислам дека има таква фора,сигурно не им текнува онака да ги креваат,нека кажат по искусниве...

мене не ми е јасно зошто кога дигаат ја креваат главата и со тоа го ебат вратот максимално...а тоа сум го видел кај многу луѓе да го прават,обично кога креваат поголема килажа(за нив).

И јас се чудам ама 100% со тоа ќе зезнеш нешто и сега незнам што точно али едно е сигурно,не си стабилен така кога дигаш на бенч немаш баланс.

Сум пробал со нозете на бенџ клупа ама мене лично ми е глупост тоа. За некои кои имаат проблеми со кичмата од нормалната позиција на бенџ на овој начин ја одбегнуваат болката од превиткувањето на грбот. Друго со нозете горе се активираат стабилизаторите и core мускулите на горниот дел од телото ама силата се намалува

Па вака..
Земав Амино Киселини во течност ,,BiotechUSA Amino Liquid BCAA" користени 5-6 дози од еден пријател во бодибилдинг клубот кај што вежбам.
Купени се јануари 2014, чувани се на собна температура , сега ги отворив и првата доза имаше едни бели топчиња или незнам како да опишам па не ја примив првата доза пред да се посоветувам негде на некој форум или слично па ако некој има користено вакви или од друга фирма да ми помогне ?
Фала на секоја помош
ПоЗдРаВ[DOUBLEPOST=1412470399][/DOUBLEPOST]Дали се расипани или тоа е некој додаток во амино киселините?
Важи до 2015 така пишува на шишето . Поздрав

Последно уредено:
Вежбаат за во циркус, а инаку се во филм дека така подобро се изолирале градите.

Opsto muskulaturara mi e slaba, ramenicite mi se tesni, bicepsite skoro i da mi gi nema i sakav da pocnam da odam vo teretana za malku da ojacam i stavam na masa, no eden drugar koj porano odel vo teretana mi kaza deka najubavo bi bilo prvin da pocnam so udiranje vo guma so sto torzoto ke mi zajakne i ke se oformi pa posle dva tri meseci da pocnam i so teretana. Spored vas sto e podobro za pocetnik kako mene, teretana ili guma?
abe zemi sklekovi ,vratilo i stomacni do OTKAZ raboti kakva guma kakvi bakraci, a ako nemozis vratilo i sklekovi pobaraj na youtube imas za pocetnici i so tek na vreme ke usovrsuvas, pa posle 2,3 meseci odi vo teretana ne ti treba guma

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom