Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Ферари му покажа на Алонсо, што значи да го шитнеш Ферари. :cool:

1.Алонсо не го шитна Ферари туку новиот менаџмент му ја покажа вратата на Алонсо иако целокупниот тим не ја поддржува таа одлука.

2.Ако Ферари денеска намерно го сабортирал Алонсо самиот тим губи - освои НУЛА БОДОВИ а на Алонсо му е гајле кога се е однапред јасно дали во промашена сезона при крајот ќе освоел денеска 15 поени на свое и тимско конто или ќе бил престигнат во возачки пласман па ќе биде 5 или можеби 6.

Самиот тим Ферари оваа недела изгуби три драгоцени работи: Го изгуби најдобриот шофер на денешницата,изгуби освојување поени во борба за 3 место во конструктори и недај боже шансата за ангажирање на одличниот младич во своите редови за 2016 - Жил Бјанки.

ЦРН викенд за Ферари - Дај боже се да е во ред со Бјанки.

Bianchi's father has confirmed to FrenchTV that his son has suffered a head trauma. Currently being operated on and in critical state

Дај боже да преживее има потенцијал да стане и шампион у иднина

"Jules Bianchi lost control of his car, travelled across the run-off area and hit the back of the tractor," an FIA statement said.

"Once the marshalls reported that the driver was injured, medical teams were dispatched and safety car was deployed. These were followed by an extrication team and an ambulance.

"The driver was removed from the car, taken to the circuit medical centre and then by ambulance to Mie General Hospital.

"The CT scan shows that he has suffered a severe head injury and he is currently undergoing surgery. Following this he will be moved to intensive care where he will be monitored."

Inace, pricinata zasto ne so helikopter bilo zasto zaklucile deka so ambulantno vozilo mnogu pobrzo ke se stignelo do bolnicata kade bil izvrsen hirurskiot zafat, vremenski nepriliki imalo i podelikatna bila procedurata za koristenje na helikopter vo slucajov.

@Rist доколку може линк ПП.[DOUBLEPOST=1412513207][/DOUBLEPOST]Кој не ја гледал трката, за 15 мин ќе има снимка на МРТ Собраниски.

Последно уредено:
eve slika po udarot

0561eb85-949f-4f37-9724-df2cf9fb3f74.jpg

objavena na GDS kade ima live update
Strashno ...

Страотен удар. Дај боже да биде се во ред. :(

Страшно ова со Бјанки :( Се надевам на добри вести.
1.Алонсо не го шитна Ферари туку новиот менаџмент му ја покажа вратата на Алонсо иако целокупниот тим не ја поддржува таа одлука.
Кој со здрав памет ќе му ја покаже вратата на Алонсо бе:facepalm:
Алонсо едноставно не сака повеќе да чека за конкурентен болид, Ферари не можат да му гарантираат дека во наредните две години ќе имаат конкурентен болид и Алонсо одлучил да замине. Дека му ја покажале вратата од Ферари нема шанси. Можеби не му се замарале толку да го задржат и да исполнат некој барања околу зголемување на плата и слично али дека му дале нога, нема шанси.

Можевте да ставите слики и тука , во спојлер. Јас од тоа што гледав на твитер нема нешто експлицитно, колку што забележав видео нема, не ни дадоа риплеј, мада може да излезе некое од овие што гледаат on demand, како на скај спортс што има да гледаат од сите болиди камерата. Иначе стварно жално за бјанки, кој би рекол дека на денешни стандарди и безбедност може да се случи таква работа, се надевам ќе се опорави брзо.

nisto strasno ne se slikite na rist, neka gi stavi na temava, ne e horor i slicno, del od niv i pominaa tuka ne go umarajte tolku covekot :)
2 samo ne se staveni ali istite kadri veke gi ima na temava i po netov, stjuardite kaj bolidot.
poentata mu e deka incindetot e sjeban, bolidot unisten ama sekako moze toa tuka da se stavi taka da neka tera.

sveza slika e onaa so nego vo bolidot od pogore, inace gds imata live update tamu ja pratev, isto i bbc, i nekolku twiter akaunti.[DOUBLEPOST=1412526684][/DOUBLEPOST]Marussia driver Jules Bianchi is out of surgery and breathing on his own after suffering a severe head injury in a crash at the Japanese Grand Prix.

Последно уредено:
BBC изјавија дека на Бјанки му е завршена операцијата и дише сам без никаква помош:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom