- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.354
- Поени од реакции
- 7.116
треба и после дипломирање на секои 2 години тестирање и одржување на формата на дипломираните........и 200 евра на уплатница обавезно - главен услов
Не давај идеи, имаше тука дечки трчаа на Скопски маратонЗамисли оние маратонци трчале 50 км. и на 25-от км. од организација им велат ај вратете се од почеток, ние не видовме како трчавте...
Ако веќе им текнала генијална идеја за вакви ‘проверки‘, нека почнат со возачките дозволиНе давај идеи, имаше тука дечки трчаа на Скопски маратон
У мое време имав другари кои немаа право да полагаат пошто не оделе на предавање. И они викаа дека не работи тој систем па после го молеле надлежниот да ги внесе во список. Како ке ти се потрефи изгледа беше.@The_Red1 тоа електронска евиденција не функционира само не залажуваа у прв семестар да се куцаме и после глеаме у елек.досие 5 присуства а ти имаш толку отсуства.
20 поени од присуство + вежби. 20 од семинарска. 15 од есеј. Ете ти 6ка. Два колоквиуми положени со по 18 бода, вкупно 91 = Честито колега, положивте зо 10ка без да одите на испит.
Рики, сериозно, што сакаш да кажеш?Не е ни кај мене сегде така, зависи од професорите. Затоа ко што реков, секој со свое искуство може за себе да збори.
Да, гледам лошо сум се изразил. Па некои професори максимално го користат ЕКТС-то на начинот на кој што го кажав, а студентите полесно проаѓаат таму според мене. А под тоа дека не е "сегде така", сакав да кажам дека не секој професор оценува на тој начин на мојот смерРики, сериозно, што сакаш да кажеш?
Абе сеа има луѓе кои се појавиле 2 пати, си идат нормално на колоквиум и после на испит (ако го положат колоквиумот).У мое време имав другари кои немаа право да полагаат пошто не оделе на предавање. И они викаа дека не работи тој систем па после го молеле надлежниот да ги внесе во список. Како ке ти се потрефи изгледа беше.
Мене пак ме асоцира на личност која има заглавено на некој од природните науки, па фрустрциите од својата неспособност ја изразува преку плуќање врз општествените науки. Демек на општесвените науки сите се ретардирани . Програмер тешко се станува ама судија е секој втор .Епа како е тогаш изводливо тие од општествените факултети да спремат 18+ предмети?Под ова лесно кога го кажуваш ме асоцираш на човек кој без проблем би го завршил факултетот со 10.00.Да беше лесно немаше да се исчистам 50% од студентите уште во први семестри.Значи јас не викам дека општествените се потешки од природниве али ме нервира некој што државниве општествени факултети ги става на исто рамниште на ФОН.
Најголемите пропалитети завршија на правен и еконсмки.А за квалитетот на судиите во Македонија е повеќе и од очигледно.Додека на правен и економски секој професор има определена тарифа за 6-ка во индекс безвредно е да се дебатираМене пак ме асоцира на личност која има заглавено на некој од природните науки, па фрустрциите од својата неспособност ја изразува преку плуќање врз општествените науки. Демек на општесвените науки сите се ретардирани . Програмер тешко се станува ама судија е секој втор .
п.с. Какви личности знам што завршија на природни науки тоа е нешто неверојатно.. Уште не научија дека ако си упорен и имаш желба во Македонија можеш да го завршиш било кој факс.