Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Не реков дека е лесно на ФИНКИ, туку дека го преценувате што не е истоНе реков дека на правен е лесно, ти го рече тоа за ФИНКИ.
Дој дипломирај чим така
Не реков дека е лесно на ФИНКИ, туку дека го преценувате што не е истоНе реков дека на правен е лесно, ти го рече тоа за ФИНКИ.
Дој дипломирај чим така
Не студирај, гласај за друга партија, протестирај...НЕ САКАМ ДА ПРЕПОЛАГАМ ДАЛИ МЕ РАЗБИРАШ.
о.о Сеа глуп се праиш?Не студирај, гласај за друга партија, протестирај...
Цел пост ти е составен од истото, дека не ти е гајле за државата, луѓето во неа, туку дека ти е битно за тебе и твоите обврски и задолженија према факултетот. Нема врска дали ќе ти го цитирам цел пост, кога доволна ти е реченицата, јадрото на твоето мнение да го најдеме. А тоа е тоа. Јасно ми е што те засега, ете ти можност да си се избориш за правото, кога ако не сега, нели?о.о Сеа глуп се праиш?
Мислев дека дискутираме. Ти реплицирав, си ми цитирал една реченица и си ми пишал Протестирај..
Фала еј за советот.
Баш. Рики што се тиче мени, од кога ќе си го завршиш факултетот запиши се одново и пак преполагај си ги иситите испити, имаш таа слобода искористија бе брат, не ги тупи сите.Цел пост ти е составен од истото, дека не ти е гајле за државата, луѓето во неа, туку дека ти е битно за тебе и твоите обврски и задолженија према факултетот. Нема врска дали ќе ти го цитирам цел пост, кога доволна ти е реченицата, јадрото на твоето мнение да го најдеме. А тоа е тоа. Јасно ми е што те засега, ете ти можност да си се избориш за правото, кога ако не сега, нели?
Крај-краева, каков народ - таква држава.
Јас само во ММФ и нејзините стенд бу аранжмани верувам, ама тогаш ќе биде too fucking late,Кој сака тука нека дојде и Сорос и Масони и ЦИА неможат да организираат студентски протест кога ќе те уценуваат со 2000 денари стипендија, место у студентски дом, работното место на родителите. Ало сите ги знаат студентиве по штабовиве, коа имаше избори за студентски парламент ми се јавуваат за кој ќе гласате, за мајка ти ќе гласам. Кој кур е студентскиот парламент? Ноктот од прстенцето на десната рака на гебелсовата машинерија.
Јас напишав за она што генерално го знам. Имало исклучоци, се извинувам. Значи факт е дека и ти на правен и јас на финки, ќе треба да вложиме натчовечки напори за да се спремиме за овој "испит". И не само ние, реално тоа ќе важи за сите студенти на државни факултети. Јас сум сигурен дека и овие што на темава се чукаат во гради дека учеле и дека "нема" да имаат проблеми нема да бидат толку сигурни кога ќе треба 20 книги да повторат ? Или тие можеби од скрипти учат ? Не знам за нив, ама за себе си знам дека ако задачите бидат на исто рамниште на оние кои сум ги полагал/решавал на колоквиуми (затоа што ќе бидат од НАШАТА СФЕРА И БАЗЕНОТ НА ПРАШАЊА НА КОИ НИЕ СМЕ ПОЛАГАЛЕ) ќе си имам огромни проблеми со положувањето.
кои ќе им работи во новоотворените фабрики ЗА СИТНА ПАРА?Зарем навистина мислат дека има во државата еден способен што ќе знае да состави тест со кој меродавно ќе провери знаење на студентите?!
Ова ми е омилен дел:
Сакаме испитот да биде двапати за студентот ако не положи по втора година да знае дека не може да продолжи понатаму, да не троши време, ниту пари, истакнал Адеми.
Дека нели малце пари се потрошија да не натераат масовно да се запишуваме, сега мора малце да трошат за да не натераат да се откажеме.
Нема што да те уверувам, директно ќе ти кажам, нема да им се придружам. Зошто би им се придружил? Законот не е во конфликт со моите лични интереси, ниту се осеќам загрозено од истиот. Немам ништо против некој да протестира, само си го искажувам своето мислење. А уште помалце пак верувам дека овој закон е анти-студентите, па да треба сите заедно да се спротивставиме (ова ти го кажувам пошто ми делува дека ти така мислиш). Пак ќе речам, немам ништо против ако на некој му смета, али мене лично не ми смета и затоа тука и си ги поставувам аргументите за тоа, па да покренеме некаква дискусија, ипак затоа е форумот. Од друга страна пак, ете ако толку си загрижена за помошта која би им ја пружил на колегите, доколку некој ми пријде со цел да побара помош од мене за да научи нешто што му е тешко и му претставува проблем, тогаш јас, Рики, арогантно, нарцисоидно и самобендисано тврдам дека ќе му излезам во пресрет и ќе му помогнам да го положи овој испит колку што може полесно.Баш. Рики што се тиче мени, од кога ќе си го завршиш факултетот запиши се одново и пак преполагај си ги иситите испити, имаш таа слобода искористија бе брат, не ги тупи сите.
За кое право да се борам? За утре Латас да ме става у екипа со деликвенти и платеници на контра организации? За еден Заев да си ги зима сите акции како свое дело?
И ако има некаков протест, со твоиве постови ти не увери дека никогаш нема да им се придружиш на своите колеги.
Не бе, ќе му ги дадат прашањата од партијаRiki nema da ti smeta pak da trosis vreme na ist materijal da go ucis?