Струмица

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Има ли некој у градо шо место кафето у 19 го засега спорто ?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.609
За 20-тина дена во градот Струмица "Зонско паркирање"

Во првата „А“ зона цената за паркинг простор ќе изнесува 30 денари за еден час, а возилото во центарот на градот може да биде паркирано најмногу до 2 часа.
Как мисљат најного 2 саата?
Значи јас сум седнан негде и треба после 2 саата да одам да преместувам коолта?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
За 20-тина дена во градот Струмица "Зонско паркирање"

Как мисљат најного 2 саата?
Значи јас сум седнан негде и треба после 2 саата да одам да преместувам коолта?
Не само да га преместаш туку скроз да га отстранаш од таа зона. Ама има и друго решение, ќе си га оставаш на паркинго у Глобал или тај под тунело. Ако не ќе ти га дигне пајако после 2 саата.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Нема логика да те ограничува со време. Кој сака да паркира во центар, ок, нека си плати..колку сака нека седи, ако има пари ќе си плати за цел ден ако сака. Ама да те ограничи на два сати, шо значи, да не можиш кафе на раат да се напиеш, па да трчаш да ја тргниш колата и шо е потрагично...да ја тргниш од таа зона и да не можиш да паркираш појќе во таа зона тој ден?!

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Нема логика да те ограничува со време. Кој сака да паркира во центар, ок, нека си плати..колку сака нека седи, ако има пари ќе си плати за цел ден ако сака. Ама да те ограничи на два сати, шо значи, да не можиш кафе на раат да се напиеш, па да трчаш да ја тргниш колата и шо е потрагично...да ја тргниш од таа зона и да не можиш да паркираш појќе во таа зона тој ден?!
Аман бе 2 саата нели се доволно за да испииш едно кафе? Колко време ви треба на вас, 10 саата? Центар место е, најного сообраќај има и мора да се растерете малко, неможе на кој дека му текнало там да паркире.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Аман бе 2 саата нели се доволно за да испииш едно кафе? Колко време ви треба на вас, 10 саата? Центар место е, најного сообраќај има и мора да се растерете малко, неможе на кој дека му текнало там да паркире.
Чисто како пример го дадов....еве друг пример: Иди некој гостин од друг град да прошета, да купи нешто....му требаат повеќе од 2 часа, нели? Или нека дојди, поседи/прошета 2 саати и нека фаќа магла?! o_O

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.609
Абе тва со ограничуваанто е најголемата глупост шо сее десила у последно време, не га тумачејте кој колко му треба да испии едно кафе, мош некој треба да се задрже повеќе од 2 саата у помочаната црвена зона, и шо, треба да оде да препаркира коолта у друга зона и да се враќа да си доврше обврските... тва може комотно да се прогласе за глупост на веко, а тии од совето шо дигнаа два прста за тај предлог ега да им се сокршат.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Чисто како пример го дадов....еве друг пример: Иди некој гостин од друг град да прошета, да купи нешто....му требаат повеќе од 2 часа, нели? Или нека дојди, поседи/прошета 2 саати и нека фаќа магла?! o_O
Па затоа има паркинзи бе човек. Имаш два паркинга, Глобал и тунело, бирај слободно. Уште не сум 100% сигурен дали и за них ќе важат истите правила ама мислам дека не би требало.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Паркинго шо ќе се наплаќе како што разберах кај национал зградата е чиста глупост али ајде си го знааме градо има и у близина добри места за паркирање шо не се у зоната а и не мора и на едно ебено кафе со кола да одете се знае на кафе се оди пеш :D

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Па затоа има паркинзи бе човек. Имаш два паркинга, Глобал и тунело, бирај слободно. Уште не сум 100% сигурен дали и за них ќе важат истите правила ама мислам дека не би требало.
за глобал и тунело не верувам да важе тва правило тие си се посебно место приватни и тва шо е напраано тка за по 20 ден од саат тва го нема на ниедно др место тка поарно да го напраат на 10 ден од саат или 5 ден или па од 50 70 ден цел ден и тва таа карта да важе за тај цел ден (у случај да оде до некаде и да се врне таа карта даму се важе ) и др нешо човеците шо имат станове и куки у тиа зони да се ослободат од тај данок они не се надлежни да плакат по втор пат на таквиа глупости си купиле плац стан и имат си право на паркинг а народо ако е ептен глуп ке важе таа народната КОЈ НЕМА У ГЛАВАТА КЕ ИМА У НОЗЕТЕ

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
за глобал и тунело не верувам да важе тва правило тие си се посебно место приватни и тва шо е напраано тка за по 20 ден од саат тва го нема на ниедно др место тка поарно да го напраат на 10 ден од саат или 5 ден или па од 50 70 ден цел ден и тва таа карта да важе за тај цел ден (у случај да оде до некаде и да се врне таа карта даму се важе ) и др нешо човеците шо имат станове и куки у тиа зони да се ослободат од тај данок они не се надлежни да плакат по втор пат на таквиа глупости си купиле плац стан и имат си право на паркинг а народо ако е ептен глуп ке важе таа народната КОЈ НЕМА У ГЛАВАТА КЕ ИМА У НОЗЕТЕ
Па за тии шо живеет на Центаро, односно у црвента зона се сите ослободени од плаќане на паркинг. Освен ако имат повеќе од една кола, тогај ќе треба да плаќат по 300 денара месечно. Не сте прочитале оште убаво законо шо вика а се бунате.[DOUBLEPOST=1412196718][/DOUBLEPOST]
Eдна од поголемите глупости у градо, ама таа е...
Зашо бе брат глупост? На мене на пример ми се случи пред Собранието додека возам часовите за полагане зад мене да паркире еден типац колта и да неможам да излезам. Инструкторо вика пајак служба зашо на некој му текнало оти тама сака така да биде паркиран и готово. Искрено јас мислам оти треба да се става ред на паркиранто барем у Центаро.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Зашо бе брат глупост? На мене на пример ми се случи пред Собранието додека возам часовите за полагане зад мене да паркире еден типац колта и да неможам да излезам. Инструкторо вика пајак служба зашо на некој му текнало оти тама сака така да биде паркиран и готово. Искрено јас мислам оти треба да се става ред на паркиранто барем у Центаро.
Затава шо ако сака да го реше паркираанто, треба да обезбеде паркинзи и/или катни гаражи. Зонското е тешка глупост.
Види мапата дека ќе се наплаќе паркирањето и види сите околни улички оти не се опфатени со зонско. Е, сите ќе се бутат там и ќе се затнат тии улички, па паркинзи на згради на Ленинова на пр. ќе неможат тии човеци шо живеет там пеш да одат дома, не па со кола.
Ама ај... ќе видеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom