Tiveriopol
Струмичанец
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 1.212
- Поени од реакции
- 996
У продавницата за сувенире до 19ката шо е гледаах, провери за цена незнам колко е...Знаа ли некој дека може да се купа комплет чипове за покер у ср?
У продавницата за сувенире до 19ката шо е гледаах, провери за цена незнам колко е...Знаа ли некој дека може да се купа комплет чипове за покер у ср?
Как мисљат најного 2 саата?Во првата „А“ зона цената за паркинг простор ќе изнесува 30 денари за еден час, а возилото во центарот на градот може да биде паркирано најмногу до 2 часа.
Не само да га преместаш туку скроз да га отстранаш од таа зона. Ама има и друго решение, ќе си га оставаш на паркинго у Глобал или тај под тунело. Ако не ќе ти га дигне пајако после 2 саата.За 20-тина дена во градот Струмица "Зонско паркирање"
Как мисљат најного 2 саата?
Значи јас сум седнан негде и треба после 2 саата да одам да преместувам коолта?
Нема логика да те ограничува со време. Кој сака да паркира во центар, ок, нека си плати..колку сака нека седи, ако има пари ќе си плати за цел ден ако сака. Ама да те ограничи на два сати, шо значи, да не можиш кафе на раат да се напиеш, па да трчаш да ја тргниш колата и шо е потрагично...да ја тргниш од таа зона и да не можиш да паркираш појќе во таа зона тој ден?!
Аман бе 2 саата нели се доволно за да испииш едно кафе? Колко време ви треба на вас, 10 саата? Центар место е, најного сообраќај има и мора да се растерете малко, неможе на кој дека му текнало там да паркире.Нема логика да те ограничува со време. Кој сака да паркира во центар, ок, нека си плати..колку сака нека седи, ако има пари ќе си плати за цел ден ако сака. Ама да те ограничи на два сати, шо значи, да не можиш кафе на раат да се напиеш, па да трчаш да ја тргниш колата и шо е потрагично...да ја тргниш од таа зона и да не можиш да паркираш појќе во таа зона тој ден?!
Чисто како пример го дадов....еве друг пример: Иди некој гостин од друг град да прошета, да купи нешто....му требаат повеќе од 2 часа, нели? Или нека дојди, поседи/прошета 2 саати и нека фаќа магла?!Аман бе 2 саата нели се доволно за да испииш едно кафе? Колко време ви треба на вас, 10 саата? Центар место е, најного сообраќај има и мора да се растерете малко, неможе на кој дека му текнало там да паркире.
Па затоа има паркинзи бе човек. Имаш два паркинга, Глобал и тунело, бирај слободно. Уште не сум 100% сигурен дали и за них ќе важат истите правила ама мислам дека не би требало.Чисто како пример го дадов....еве друг пример: Иди некој гостин од друг град да прошета, да купи нешто....му требаат повеќе од 2 часа, нели? Или нека дојди, поседи/прошета 2 саати и нека фаќа магла?!![]()
за глобал и тунело не верувам да важе тва правило тие си се посебно место приватни и тва шо е напраано тка за по 20 ден од саат тва го нема на ниедно др место тка поарно да го напраат на 10 ден од саат или 5 ден или па од 50 70 ден цел ден и тва таа карта да важе за тај цел ден (у случај да оде до некаде и да се врне таа карта даму се важе ) и др нешо човеците шо имат станове и куки у тиа зони да се ослободат од тај данок они не се надлежни да плакат по втор пат на таквиа глупости си купиле плац стан и имат си право на паркинг а народо ако е ептен глуп ке важе таа народната КОЈ НЕМА У ГЛАВАТА КЕ ИМА У НОЗЕТЕПа затоа има паркинзи бе човек. Имаш два паркинга, Глобал и тунело, бирај слободно. Уште не сум 100% сигурен дали и за них ќе важат истите правила ама мислам дека не би требало.
Па за тии шо живеет на Центаро, односно у црвента зона се сите ослободени од плаќане на паркинг. Освен ако имат повеќе од една кола, тогај ќе треба да плаќат по 300 денара месечно. Не сте прочитале оште убаво законо шо вика а се бунате.[DOUBLEPOST=1412196718][/DOUBLEPOST]за глобал и тунело не верувам да важе тва правило тие си се посебно место приватни и тва шо е напраано тка за по 20 ден од саат тва го нема на ниедно др место тка поарно да го напраат на 10 ден од саат или 5 ден или па од 50 70 ден цел ден и тва таа карта да важе за тај цел ден (у случај да оде до некаде и да се врне таа карта даму се важе ) и др нешо човеците шо имат станове и куки у тиа зони да се ослободат од тај данок они не се надлежни да плакат по втор пат на таквиа глупости си купиле плац стан и имат си право на паркинг а народо ако е ептен глуп ке важе таа народната КОЈ НЕМА У ГЛАВАТА КЕ ИМА У НОЗЕТЕ
Зашо бе брат глупост? На мене на пример ми се случи пред Собранието додека возам часовите за полагане зад мене да паркире еден типац колта и да неможам да излезам. Инструкторо вика пајак служба зашо на некој му текнало оти тама сака така да биде паркиран и готово. Искрено јас мислам оти треба да се става ред на паркиранто барем у Центаро.Eдна од поголемите глупости у градо, ама таа е...
Затава шо ако сака да го реше паркираанто, треба да обезбеде паркинзи и/или катни гаражи. Зонското е тешка глупост.Зашо бе брат глупост? На мене на пример ми се случи пред Собранието додека возам часовите за полагане зад мене да паркире еден типац колта и да неможам да излезам. Инструкторо вика пајак служба зашо на некој му текнало оти тама сака така да биде паркиран и готово. Искрено јас мислам оти треба да се става ред на паркиранто барем у Центаро.