Торенти (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Дали некој друг има проблем кога симнува големи торенти(над 10gb) да после 128MB прекине download-от? После тоа едно 30мин му треба за да продолжи. Истово ми се случува и на PC и на Laptop. Веројатно е нешто поврзано со рутерот или ISP?

Дали некој друг има проблем кога симнува големи торенти(над 10gb) да после 128MB прекине download-от? После тоа едно 30мин му треба за да продолжи. Истово ми се случува и на PC и на Laptop. Веројатно е нешто поврзано со рутерот или ISP?

најверојатно е disk overload во прашање. дискот е пребавен за да ги запише сите делчиња навреме па download-от забавува.

зголеми го cache-от во torrent клиентот.

најверојатно е disk overload во прашање. дискот е пребавен за да ги запише сите делчиња навреме па download-от забавува.

Користам Samsung 840 EVO SSD, тешко дека станува збор за таков проблем

зголеми го cache-от во torrent клиентот.

Го зголемив на 1700 како што сугерираа некои на интернет, и направи тоа што претпоставував. Стигна торентот до 1.67GB Downloaded и крашна. Се што прави Cache-от е користење на RAM-от како привремен storage за да го ослободи дискот од премногу read/write. Па така и utorrent.exe како апликација во Task Manager ми стигна до 1.8GB меморија, што мислам дека до сега ми е рекорд за некоја апликација. Особено некоја ко торент што не бара повеќе од 100MB.

Од други што читам на нет ова било ко баг на торент софтвериве и немало решение. Истово ми се има случено и со bittorrent и со utorrent и со еден друг кој не ми текнува сега како се викаше. На 2 различни HDD, и еден SSD до сега имам пробано.

Користам Samsung 840 EVO SSD, тешко дека станува збор за таков проблем

Го зголемив на 1700 како што сугерираа некои на интернет, и направи тоа што претпоставував. Стигна торентот до 1.67GB Downloaded и крашна. Се што прави Cache-от е користење на RAM-от како привремен storage за да го ослободи дискот од премногу read/write. Па така и utorrent.exe како апликација во Task Manager ми стигна до 1.8GB меморија, што мислам дека до сега ми е рекорд за некоја апликација. Особено некоја ко торент што не бара повеќе од 100MB.

Од други што читам на нет ова било ко баг на торент софтвериве и немало решение. Истово ми се има случено и со bittorrent и со utorrent и со еден друг кој не ми текнува сега како се викаше. На 2 различни HDD, и еден SSD до сега имам пробано.

Сум симнувал торенти многу поголеми од 10GB и сум немал никакви проблеми досега. 1GB cache ставам во клиентите. Пробај со постара верзија на utorrent како на пример проверената 2.2.1
Или пробај исклучи го антивирусот привремено може и тој да те зафркава ако пребавно скенира.

Сум симнувал торенти многу поголеми од 10GB и сум немал никакви проблеми досега. 1GB cache ставам во клиентите. Пробај со постара верзија на utorrent како на пример проверената 2.2.1
Или пробај исклучи го антивирусот привремено може и тој да те зафркава ако пребавно скенира.

Пробав со 2.2.1, и тука на 32MB прекина со оглед на тоа дека во options>disk cache override e наместено на 32MB

Користев tpb долго време, ама пред некој месец се префрлив на kickass.to, подобри се.

А за филмови директно од yts.re.

Од каде симињаш?

Имаш од комшии wifi да се закачиш од нив и да пробаш да видиш како ќе оди.
Немам, тешко тоа. Проблемот е disk overload 100%, така што не гледам како би било поврзано со нетот

EDIT: ќе пробам утре уште еднаш со SSD-то за да се осигурам дека не станува збор за спор диск

И јас имав сличен проблем, кај мене се кочеше уторентот и морав да му правам рестарт. Ова ми се случуваше на големи торенти над 20 гига. Инсталирав постара верзија на уторент и се среди.

Немам, тешко тоа. Проблемот е disk overload 100%, така што не гледам како би било поврзано со нетот

EDIT: ќе пробам утре уште еднаш со SSD-то за да се осигурам дека не станува збор за спор диск

викаш дека и на пц и на лаптоп имаш проблем, значи не е хардот проблем ,кој провајдер си ако си близоо пробај дирекно со модем да одиш да видиш дали има проблем

Дечки, дали некој го користи EZTV.IT
И ако го користи, дали наидува не проблем да не може да симнува? Јас го користев тој сајт (последно пред 1 месец) за симнување на серии. Едноставно не ја полни страницата или сл. На заокруженото црвено треба да се појават тие линковите за симнување (стрелки) ама ги нема. Дали и кај вас е така и дали знаете што е проблемот?
torent.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom