Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе данокот го рачунаат во уплатата. Не ти пребиваат откако ќе земеш пари.
Грешка си. Сепак на 119 денари не е можно со било каква уплата да му исплатат 100 денари.

Не бе данокот го рачунаат во уплатата. Не ти пребиваат откако ќе земеш пари.
АКо не се лажам во копачка може на страната нивна да провериш дали и колку си добитен незнам не сум уплакал таму до сега али мислам има таква опција

Башка за колку ти беше уплатено ливчето ?

Грешка си. Сепак на 119 денари не е можно со било каква уплата да му исплатат 100 денари.
Можно е. Пошто има систем 6/7, тоа се 7 комбинации, а ако уплатата му била 50 ден на тикетот, по комбинација му испаѓа околу 7 ден. Е сега добивката ваљда му е меѓу 101 и 109 денари :D Ама железни во главном не исплаќаат.

Тешка математика за голема добивка :D Ми нема логика да краде некој од вработените, пошто сигурен сум дека не знаат да ги пресметуваат системите, па програмата која ја користат за уплати и исплати им покажува колку добивка има тикетот.

Можно е,ако добивка со се данок на пример има 108 ден тогаш ќе му дадат 100 за да заокружат,и после од 5 души да скратат вака ќе си пуштат еден тикет гага :D

Можно е,ако добивка со се данок на пример има 108 ден тогаш ќе му дадат 100 за да заокружат,и после од 5 души да скратат вака ќе си пуштат еден тикет гага :D
Абе тоа да, али на 108 ден. треба 110 да му исплатат али лопови тешки се посебно овие од Копачка. :D

Сигурно му е во копачка уплатено...копилиња се они добивката ако ти е 199 ќе ти дадат порадо 190 него ли 200..

Можно е. Пошто има систем 6/7, тоа се 7 комбинации, а ако уплатата му била 50 ден на тикетот, по комбинација му испаѓа околу 7 ден. Е сега добивката ваљда му е меѓу 101 и 109 денари :D Ама железни во главном не исплаќаат.

Тешка математика за голема добивка :D Ми нема логика да краде некој од вработените, пошто сигурен сум дека не знаат да ги пресметуваат системите, па програмата која ја користат за уплати и исплати им покажува колку добивка има тикетот.
Не другар ти си грешка ,ако уплата му е 50 а добивка му е 119 тогаш идеш 119-50ден=69 ден. чиста добивка(зошто данок има само на добивка) -10%=62.1+50ден уплата=112.1 :)

Не другар ти си грешка ,ако уплата му е 50 а добивка му е 119 тогаш идеш 119-50ден=69 ден. чиста добивка(зошто данок има само на добивка) -10%=62.1+50ден уплата=112.1 :)
Откако го воведоа данокот, немам добитен системски тикет за да проверам. А по твојата математика, излегува дека го украле 1 банка :D

Данокот е ист за секој тикет, без разлика дали е систем или обичен.

Од добивката се одзема уплатата и се пресметува 10% на добиената сума. Затоа на системски тикети пишува данок на пример од 200 до 1848 денари. Тоа значи дека висината на данокот зависи од висината на добивката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom