Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е релевантно....бидејќи се работи за дискови каде односот $/GB е пресуденСага само имам околу 400 ГБ Фотографии и тој број во иднина ќе се зголемува, најмалце 1 терабајт ми треба за фотки и програми и други работи[DOUBLEPOST=1411844683][/DOUBLEPOST]
ова го најдов на нет,,,
Не е релевантно....бидејќи се работи за дискови каде односот $/GB е пресуден
Цената на дискот кажува многу...според мене (а имам доволно искуство со дискови) моментално црната серија на WD е серија со најголема доверба. Во тестот погоре употребени се нискобуџетни серии. Не му ја мисли многу, ако имаш доволно пари купи си црн WD и свиркај си. Ама исто така за добра работа на дискот битно е квалитетно напојување.
Од перформанси само капацитет и поузданост ме интересира, обработувам фотографии, не правам видео анимации немам некои масовни трансфери во дискот, отварам фотка, ја средувам, саве и после следна. Немам потреба од разлика во брзина во милисекунди или пристап, не ми се брза, друго што правам е офис апликации, гледање филм, сурфање..... така да единствено што ме интересира е поузданост. Мојш да замислиш бе последни 5 години се што сум фотографирал, слики кои биле на изложби во македонија турција франција бугарија - оригиналите и работни верзии да ги снема??Џабе гледаш вакви статии, се е релативно тука. Подобро спореди ги перформансите отколку рокот на траење.
Така и праев додека не зедов голем хард, мојш да мислиш колку ЦД ми треба за отприлика 600гига работи....Увек можеш на цд да ги изрежеш за секој случај
Ако сакаш HDD за чување на податоци во моментов само WD црна серија, се другото е мачка во вреќа. Реално се поскапи за 50% од останатите, но вреди за парите.
https://www.google.com/search?q=exc...a=X&ei=yzwnVLyDPc_d7QarhIDADg&ved=0CAcQ_AUoAgМи треба совет за хард диск, 1 терабајт, САТА3. До сега имам многу лошо искуство со Вестерн Диџитал, и контрадикторно со Хитачи. Гледам се нуди и Тошиба, не знам дали се уште има Сигејт, Самсунг....
Два Вестерн Диџитали ми цркнаа во гарантен рок од 12 месеци, третиот кој ми го заменија беше Хитачи кој цркна деновиве, не знам ни дали 2 години наполна, а пак хитачи од старите (80ГБ), тера без проблем веќе мислам 5 години. Сега гледам има Тошиба али не знам кој е нивниот квалитет и поузданост, на интернет гледам дека Вестерн Диџитал има лоша репутација, Сигејт ги фалат, тошиба нема многу податоци... така да ако има некој искуство, линк... малце да разгледам
и јас сега работам на 80 десетка од пред дестина години али то не ми помага во прашањетто кој диск од 1 терабајт најмалце сега да земамhttps://www.google.com/search?q=excelstor technology&biw=1024&bih=615&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=yzwnVLyDPc_d7QarhIDADg&ved=0CAcQ_AUoAg
160ka купен ми е 2004 и сеуште работи (од тој компјутер и сум сега уклучен) досега никакви проблеми не сум имал.
Ми треба совет за хард диск, 1 терабајт, САТА3. До сега имам многу лошо искуство со Вестерн Диџитал, и контрадикторно со Хитачи. Гледам се нуди и Тошиба, не знам дали се уште има Сигејт, Самсунг....
Два Вестерн Диџитали ми цркнаа во гарантен рок од 12 месеци, третиот кој ми го заменија беше Хитачи кој цркна деновиве, не знам ни дали 2 години наполна, а пак хитачи од старите (80ГБ), тера без проблем веќе мислам 5 години. Сега гледам има Тошиба али не знам кој е нивниот квалитет и поузданост, на интернет гледам дека Вестерн Диџитал има лоша репутација, Сигејт ги фалат, тошиба нема многу податоци... така да ако има некој искуство, линк... малце да разгледам