Искуства и препораки за Хард диск

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Еве баш пазарив ново напојување, и пред мене ја читам гаранцијата (која трае до Ноември 2019та год).
„Доколку производот не биде сервисиран во рок од 30дена, ХХХ се обврзува да испорача друг соодветен производ во рок од 45 дена од датата на пријава на дефектот.„

Ништо никаде нема за тоа што го велиш „доколку делот не е повеќе во понуда, ќе се замени со доплата со понов модел“.
Барем нема такво нешто во оваа гаранција, од оваа фирма.

Но сепак еве и овде има сомнителен дел: „друг соодветен производ
Генерално сум немал проблеми за замена со производ за слични перформанси, а доплати некогаш и сам сум иницирал ако имало нешто што ми одговара (а ми се уважува моментална цена на оригиналниот производ).

Како и да е, разбирам за што зборуваш, и верувам дека се прават дубари... ама знам и дека луѓево добар дел се мулиња и овци за стрижење што по дифолт сами со согласност се местат за да ги стрижат.
Кубурот строго за во џеб, за „да не затреба за поважно нешто„. ;)

Еве баш пазарив ново напојување, и пред мене ја читам гаранцијата (која трае до Ноември 2019та год).
„Доколку производот не биде сервисиран во рок од 30дена, ХХХ се обврзува да испорача друг соодветен производ во рок од 45 дена од датата на пријава на дефектот.„

Ништо никаде нема за тоа што го велиш „доколку делот не е повеќе во понуда, ќе се замени со доплата со понов модел“.
Барем нема такво нешто во оваа гаранција, од оваа фирма.

Но сепак еве и овде има сомнителен дел: „друг соодветен производ
Генерално сум немал проблеми за замена со производ за слични перформанси, а доплати некогаш и сам сум иницирал ако имало нешто што ми одговара (а ми се уважува моментална цена на оригиналниот производ).

Како и да е, разбирам за што зборуваш, и верувам дека се прават дубари... ама знам и дека луѓево добар дел се мулиња и овци за стрижење што по дифолт сами со согласност се местат за да ги стрижат.
Кубурот строго за во џеб, за „да не затреба за поважно нешто„. ;)
соодветен може да значи и дека ако ти се расипало 550 ватно напојување - ќе ти го заменат со 400 ватно, соодветно значи и дека ако си зел 700 вати Силверстон напајање, ќе ти го заменат со 700 вати но нејм кинеско

Ако во гарантен рок ми рикнало КулерМастер напојување од висока класа, ќе инсистирам на замена од КулерМастер напојување од висока класа. Ако ми рикнал WD Black, ќе барам WD Black во замена. Но може и да прифатам црвен или плав WD со два или три пати поголем капацитет.

Несомнено нема да се изненадам ако би се обиделе да протнат некој ќумур. Но и пријава до државниот инспекторат за заштита на правата на купувачите нема да им гине и досаѓања до максимум. Мислам дека ликовите си знаат да проценат што и со кој, им се исплати да пробуваат.
И сето ова го зборувам за рандом продавници, не за продавница од каде пазарам две децении.

Пак да ја повторам поентата. Овде поголемиот дел од луѓето молчешкум оставаат да им се дешаваат страња. Затоа државава стигна до ова дереџе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom