Колку за инфо за неинформираните. Матрикс теоријата постои многу многу пред да биде реализиран филмот. А пошто сум многу постар од филмот, филмот ми беше само една добра забава.
А името “матрикс“ го искористив за да бидам лесно сфатен.
Понатаму, Дони, фала за поддршката, и ти должам пиво за ова
И за крај, реков “омилена“ матрикс, али и дека лабораторијата ми е поверојатна него матриксот.
Лабораторија (ботаничка градина)=Земја + жив свет
Изгрев, за атеистите науката е можеби најмеродавна, но и не е единственото нешто на кое се ослонуваме ние атеистите. Прост пример ти е филозофијата. Тоа не е наука, но е нешто кое со задоволство го читаме. Е сега, кога ова го разјаснивме, слободно можам да кажам дека кај атеистите НЕ постои една универзално прифатена теорија, а другите да ги отфрла. Едностаавно СЕ' е во игра, секоја опција, комбинација, теорија е нешто на кое се работи (нормално не јас него луѓе кои животот го посветиле) и се' додека не се дојде до дефинитивен одговор на било што за сега е непознато/шпекулација. Ова е барем втор пат како ти го објаснувам ова, и сфати го, или барем прифати го како такво ако не можеш да го сфатиш, затао што секое нередно вакво напињање ќе ствара непотребна нервоза.
Мал совет, или прашувај конкретен член за одредена работа, или не поставувај воопшто прашање каде работите ти се воопштени. Единствено едно нешто што е заедничко меѓу атеистите Е: неверување во бог/богови. СЕ' понатаму е веќе лично убедување. Као на пр: Зошто не веруваш? Еден ке најде одговор дека прикасната во библијата му е ко снежана и 7-те џуџиња, друг дека е глупост дека бог ја залепил месечината, трет дека е во прашање енергија која некој сака да ја идентификува со бог, а всушност е само јин/јанг и така во недоглед.
Мислам дека бев јасен и за тебе и за други кои сакаат да дискутираат.