Проблеми што денешните деца никогаш нема да ги разберат (90's and 00's problems)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Наставничките прачки беа по теники...ама кога ќе те шибне по раце, оставаа линии. А дома имавме дебела прачка, ама не сме и давале име...
„Мирко“! Имавме еден наставник, имаше напишано така на стапот. :icon_lol:
стоеше високо на еден регал...и секогаш не плашеа со неа...“ќе игра прачката...или стапот„ хохо

Мале, мале...првпат да цитирам :)

Перење теписи пред зграда, па се собиравме цело маало момчиња, девојчиња на помош. Така кога му го рибавме на Коста комшијата од 6ти, ја запознав и мојата прва симпатија на тој прекрасен зелено-бел тепих со реси. :love:

Наставничките прачки беа по теники...ама кога ќе те шибне по раце, оставаа линии. А дома имавме дебела прачка, ама не сме и давале име...

стоеше високо на еден регал...и секогаш не плашеа со неа...“ќе игра прачката...или стапот„ хохо

Мале, мале...првпат да цитирам :)
Не прачка, сукало :icon_lol:

Навистина има книги на интернет, а јас на едно комшивче и купив за роденден речник англиски...навистина и се сите зборови на таблетот, ама и книгата изгледа многу привлечно се сомневам дека нема да ја користи.

Во нашава улица децава имаат детство, тешко ги прибираме дома, ретко кое има фејсбук, ми се чини кога ги викам од тераса само јас се слушам на 4 километри, точакот го имаат направено како 15 деца да го возеле кутриот нема ни кочници и бојата му е партал,
играат прават заговори против возрасните измислуваат триста на саат
одат сами до првата продавница со список
имаат куче... што го креваат и ги лиже...
не ми текнува што им фали - можда ластик и народна ама ќе им купам ластик и чек да се сетам народна како се играше-
за разлика од осумдесетите имаат тримакс телевизија цртаните од минимакс ги снимаат ги гледаат кога ќе им текне
ретко играат на компјутер а знаат да го вклучат и да си пуштат игри

имаат убаво детство, се радуваат на ситни нешта, в село јавале магаре со старите- доживувања

Нас и со креди не имаат гаѓано, наставници...јас бев голем љубовџија од маленко...и дедека наставникот проповеда лекција, си цртав срцуленца во тетратка...и така унесен во дејдриминг и цртање, туку ќе паднеше некоја креда врз глава...и ќе трепнев.
И теписи сме переле, чисто голи...само на шорцеви :) ехеее...колку сме се мачкалe со пена...до денешен ден, сакам да седнам и да ги чепкам ресите на персискиот тепих...смирува!

Зависи до родителот, ако е некој со краток фитиљ, ќе си јаде шамари додека не порасне :icon_lol:

Него назад на темава.... ќе незнаат да уклучат нинтендо, додека ПЕС 2029 и Кантер 3.9 ќе ги знаат напамет да ги играат :place:

Pencil-and-Tape-Cassette-Rewind.jpg

Настрана ова, има една работа што сите генерации ја доживуваат...клик :pos:

Ноќна прошетка по комшиските дворови и проверка на квалитет и зреење на недозреаните кајсии.
Првин црши и дудинки, па после сливите беа на ред :D...............а и петрофчињата (јаболките) ни беа омилена цел.
Камај да не ја заборавиме и таа легендарна игра, па БЗЗЗЗ, и тоа во парови............. многу има, доста е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom