Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2014
Мислења
27
Поени од реакции
8
decki so napravija so izborite vo bugarija ?? kako mina , dali dobe toj sto e ZA* izdavajne na pasosi na makedoncite (ne sledam odredeno vreme) mislam bojko ... ne znam tocno da ne tropam.. .
Kakva e sostojbada dokolku sega apliciras ima li sansi da se dobie bez dopolnitelni dokumento osven uverenie za drzavjanstvo , prv bratuced so bg pasos i potvrda od klubot vo strumica ??? Fala odg .

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Jas bev cetvrtokot.bas toj den bile otideni za Skopje vo bugarakata ambasada.rekov demek denes kje idam ama ne ispadna.zdravje vo oktomvri.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.041
Најдов книшка дека прадедо ми служел во бугарската војска. Може да се искористи ова?

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
decki so napravija so izborite vo bugarija ?? kako mina , dali dobe toj sto e ZA* izdavajne na pasosi na makedoncite (ne sledam odredeno vreme) mislam bojko ... ne znam tocno da ne tropam.. .
Kakva e sostojbada dokolku sega apliciras ima li sansi da se dobie bez dopolnitelni dokumento osven uverenie za drzavjanstvo , prv bratuced so bg pasos i potvrda od klubot vo strumica ??? Fala odg .
Nekoj ti spomnal deka ima takva moznost da se dobie pasos nabrzina pred izbori ili taka si pretpostavuvas?

Член од
18 септември 2014
Мислења
27
Поени од реакции
8
nikoj ne mi spomna , sledev nekoi koi vadeaa i sakaat da vadat pasos... taka da seto sto go pisav pogore tie go spomnaa , nekoj period niso ne sledam pa ne znam sto se slucuva
znam samo deka postapkata se zakoce , toa e toa ... pa sea kazuvaj ako znaes :D .

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Ај малку клише прашања да поставам, не ми се врте по страните зошто има се и сешто.

Дали можам да поднесам за бг пасош во Скопје и какви се процедурите на почетокот.
Дали може да се искористи крштеници од дедо(татко на мајка) крстен во бугарско време, и кога се доставува овој документ.
Колку време би чекал до крајно подигање на пасошот

Член од
20 јуни 2009
Мислења
75
Поени од реакции
13
Дали има некој што може да заврши работа вадење на бугарски пасош по брза постапка. Колку би била цената и потребното време.. Немам дедо, баба што служеле у бугарска војска, презимето ми е на -ски, роден во Србија, мкд државјанин..

Фала унапред.

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Не разбрав само што заедничко имат пасошите и државjaнствата со изборите?!

Ako ne pobedi GERB (so nema sansa da ne pobedi) togas ke ti stani jasno kakva vrska ima....ke vidis koj od dopolnitelna proverka ke zemi pasos i idnite so ne se na dopolnitelna pozz

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Ниедна партија повеќе нема да ризикува со издавање на произходи од ракав. Ниту ГЕРБ ниту Социјалистите, а најмалку Сините (Иако тие се тие кои го донесоа законот за издавање на државјанство по произход).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom