лекција за понеупатените
е сега во кратко и јас да ја раскажам мојата 2 годишна сага со он нет.
во почеток кога го потпишав договорот за кој требаше во 10 дена да ми наместат интернет јас ги чекав 1 месец и 10 дена.втора работа која ја направија е местењето на антената за WADSL.типовите нашле некоја саксија со цемент и шипка зациментирана и таму ја закачија антената, и секое поголемо ветре антената паѓаше заедно со саксијата. од почеток не знаев шо е работата и нон стоп на поддршка барав екипа и нормално не ја добив.така фино лепо ѓи засукав ракавите и оп на кровот.и секое ветре се наоѓав на кровот местејќи ја антената.by the way во зима кога врни снег и фрчи ветар е „многу романтично на кровот“. и така јас две години угоре удолу и молејќи се да дојди денот кога ќе заврши договорот за да си ги скратам маките.меѓутоа марфиевиот закон пак стапува во сила. имено како шо пиши во договорот треба 1 месец порано да пријавиме дека прекинуваме со него.и така јас уредно си пријавив и добив одговор дека ќе ми се јават за неколку дена.по 10 дена јас пак одам во салонот и пак истиот одговор. и така неколку пати додека не истече договорот.и реков сега тие нека ме барат јас не се занимавам повеќе.арно ама по 1 и пол реков ај пак да видам шо е работата.и одам во салонот со приговорот шо го имав потпишано и ми вика типот„ова ливче нема врска,требаше да потпишиш анекс за прекин на договор, сега автоматски ти е продолжен договорот“ WTF дали него да го ликвидирам или да тргнам во голем поход и сите да ги убијам во одмзада.е ај типот некако се сожале или уплаше од мојот лудачки поглед па рече ќе запишам и ќе ви се јават.и пак во исчекување уште 2 недели да се јават и на крајот викат да дојдите да го прекиниме договорот. еее супер си викам,арно ама таа ми вика„ треба само да си платите се досега“. ај викам да платам се до крајот на договорот ама и тоа после не е по моја вина.и тука расправија до небеси и одам во салонот да раскинам конечно и викам ќе платам се само да се ослободам од вас,само ако можи на уште една рата.нееее ми вика типката,мора се наеднаш или ќе продолжат сметките. и така јас ги проколнувам сите менаџери педери и сите гнаси од тоа ОН нет, и да ги доживеат истите маки и јас шо ги јадов.
знам дека бев досаден ама барем ако еден чоек ме послуша и се одврати од намерата да си има работа со тие гнасите ќе бидам среќен.
п.с. ако чита некој од тие гнасите од ОН нет кој ве еба ви ја искршив антената и ако ви стиска ела земете ја.