On.net WADSL интернет

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Најновата ујдурма од он.нет
За оние што ќе го обновеле договорот за уште две години им давале 30ГБ интернет, истата брзина, истите пари само 30гб.
Ами да земам венчалница да потпишам со нив може неограничено ќе ми дадат.
Нели во договорот пишуваше со промените на пазарот така ќе се менува и пакетот. Каде е тоа сега. цените паднаат брзините и лимитот се покачи, а пакетот WADSL остана ист. а официјално не го нуделе веќе али ќе те прелажат со 30гб пак да потпишиш, да не ја вадат антената де.
Да не сте им платиле ниедна сметка на оннет додека не покачат брзина и лимит и додека не намалат цена.
МА овие ептен расипани биле бе маме им е*ам.
и пишете маилови јавувајте се и цркајте и пцујте се живо тамо.
Или ќе се опаметат и ќе сменат однос или пара од нас нема да видат веќе.

Nema potreba od ova si go raskinuvas dogovorot koga ce zavrsi i si se prefrluvas na toj provajder sto sakas ..Jas sum do juni na on net sega site potpisuvaat dogovori na edna godina

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
До јуни, а до јуни што, ќе трпиш?

зошто да трпат wadsl корисниците. толку пари, а за што.
најслаб а најскап пакет е во моментов.
треба да се побунат сите. не го почитуваат договорот. измени во пакетот, каде се?
многу работи се сменија во последнава година, а пекотов ист остана. само ако сакаат да те задржат ќе ти понудат подобри услови.
претеруваат и оннет.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Pa da vo juni zaboravas deka e na dve godini dogovorot ama sega e podobro koj dogovor i da sklucam ce bide na edna godina znam deka WADSL vece e zastaren za tie pari nekoi drugi korisnici dobivaat mnogu povece ama sto da se pravi mora da izdrzam do juni znam deka do togas uste mnogu raboti ce se smenat e pamet za drug pat koga ce potpisuvame dogovori na dve godini

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
А за раскинување на договорот што е потребно?
Ми трае истиот до Април и не ми се чека, а на Соло 30 или на Дуо екстрим не ми се преоѓа, бидејки не нудат ништо подобро од тхоме.

За плус 100денари од пакетот кај тхоме имам од он.нет плус 5гб. Фала многу. (да нудат барем 50гб па да се одлучиш од кај нив да земеш)

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Edno tehnicko prasanje do zapoznaenite za WADSL.

Pokraj PPPoE avtentikacijata, ima i MAC adresa avtentikacija, taka?

Член од
27 јули 2008
Мислења
72
Поени од реакции
6
Ми трае истиот до Април и не ми се чека, а на Соло 30 или на Дуо екстрим не ми се преоѓа, бидејки не нудат ништо подобро од тхоме.

За плус 100денари од пакетот кај тхоме имам од он.нет плус 5гб. Фала многу. (да нудат барем 50гб па да се одлучиш од кај нив да земеш)

I mene do april :( ..... edvajjjjjjj cekam da go raskinamm dogovorottt a od off.nett prasanjetooo go zanam " Koja e pricinata " ....odgovor moj ke bide : Milion priciniii :):smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Иди во салон врати им ја опремата и кажи им дека интернетот е срање биди некултурен и замини си и не им ги плаќај сметките. Сите вака што направиле успеале, знам полно луѓе, некои не ја ни вратиле опремата (пр. еден другар не им плаќаше сметки 3-4 месеци и му исклучија интернет и веќе не му ни стигаат сметките, а опремата си стои :) )
Ако покажеш човечки способности, те. ако си културен и фин со нив ништо нема да добиеш. Среќа мене ми заврши договорот со OffNet и сега сум многу по смирен :)

Edno tehnicko prasanje do zapoznaenite za WADSL.

Pokraj PPPoE avtentikacijata, ima i MAC adresa avtentikacija, taka?
Да, користат филтер на MAC адреси. Има за секој Username i password посебни MAC адреси кои ти се пријавени кај нив.

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Togas zosto nemozam da go napravam nikako ruterot da se konektira.

Ima moznost za "Clone MAC" funkcija, isklonirana MAC adresata od komjuterot koj e prijaven, pravilno vnesen username i lozinka i pak ne uspeva da odstvari konekcija.

Postoi nekoe tehnicko lice sto raboti vo On.net, a cita na forumov?

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Togas zosto nemozam da go napravam nikako ruterot da se konektira.

Ima moznost za "Clone MAC" funkcija, isklonirana MAC adresata od komjuterot koj e prijaven, pravilno vnesen username i lozinka i pak ne uspeva da odstvari konekcija.

Postoi nekoe tehnicko lice sto raboti vo On.net, a cita na forumov?
Зошто зависи кој software го користат они за филтрирање на MAC адреса. Зошто ти не ја менуваш на routerot туку му кажуваш да зрачи со таква али тоа не значи дека сите уреди ќе ја примат таа што си ја клонирал. Јави им се во НоНет и кажи им да ти пуштат уште една MAC адреса и ќе ти кажат дека е пуштена и следната MAC адреса што ќе се логира на системот со твој user и pass ќе ја запише системот во твојот account и ќе ти функционира нормално.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
јас бев да го отказам интернетот во во оф.нет и ги немав подмирено сметките и ми рекоа да ги подмирам сите.и си ги платив и се готово беше,и кога иде другиов месец и сметка пак ми дојде :)
Епа сигурни ти кажале во салонот, дека треба да пополниш приговор дека сакаш да го исклучиш интернетот или после да потпишеш раскинување на договор за неколку дена во твојот случај.

Иди во салон врати им ја опремата и кажи им дека интернетот е срање биди некултурен и замини си и не им ги плаќај сметките. Сите вака што направиле успеале, знам полно луѓе, некои не ја ни вратиле опремата (пр. еден другар не им плаќаше сметки 3-4 месеци и му исклучија интернет и веќе не му ни стигаат сметките, а опремата си стои :) )
Ако покажеш човечки способности, те. ако си културен и фин со нив ништо нема да добиеш. Среќа мене ми заврши договорот со OffNet и сега сум многу по смирен :)
Што добиваш со тоа што нема да им ја вратиш опремата? А верувај дека сите си ги плаќаат сметките кога тогаш. Оние кои имаат преголеми долгови ги праќаат во ЕОС и им вртат од таму да си платат и верувај сите доаѓаат да си наплатат.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Епа сигурни ти кажале во салонот, дека треба да пополниш приговор дека сакаш да го исклучиш интернетот или после да потпишеш раскинување на договор за неколку дена во твојот случај.

Што добиваш со тоа што нема да им ја вратиш опремата? А верувај дека сите си ги плаќаат сметките кога тогаш. Оние кои имаат преголеми долгови ги праќаат во ЕОС и им вртат од таму да си платат и верувај сите доаѓаат да си наплатат.
Не заслужуваат да им се врати опремата искрено, бар во мојот случај каков беше интернетот и како лажеа од „грижа“ за корисници, а за другото не знам, имам повеќе другари што по година веќе немаат платено сметки и ништо не им стига, си ја имаат вратено опремата и ништо не им стига од НоНет веќе, освен еден другар што ја има дома и опремата и исто, година време ништо не му стига. Згора на тоа, Motorla Canopy има добра вредност, ако не најдам начин како да го користам можам за кратко време да најдам купци :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Prv pat koga imavme WADSL bese hit dobri uslovi za toa vreme ama sega vremeto go pregazi WADSL-ot

Член од
17 јули 2008
Мислења
496
Поени од реакции
27
Prv pat koga imavme WADSL bese hit dobri uslovi za toa vreme ama sega vremeto go pregazi WADSL-ot
точно така не да го прегази времето WADSL ..јас сум корисник на WADSL и одвај чекам да дојде март да го раскинам договорот со нив...плакаме најскап пакет за кој се нудат никакви услуги..сварно се катастрофа

С

Спенсер

Гостин
иам WADSL on.net интернет, а имам и рутер дома,преку кој еден PC и еден LAP TOP зема интернет,е сеа,каква IP имам јас?? статичка,динамичка????

Kajgana Shop

На врв Bottom