On.net WADSL интернет

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Таман е WADSL-от . брзината е колку што пише и стабилен е . Али мора да се смене оти овака е прав грабеж.1300ден брзина од 1мбит и 15гигабајти кога дургите пакети со иста цена нудат 4мбита и 25гигабајти. Или нека менуваат брзина (колку што дозволува технологијата) и нека качуваат гигабајти или пак цена нека намалуваат. 1мбит и 15гигабајти 400-500ден. 600ден може али 2мбита и 50гигабајти. Ај барем на тие корисници што останаат до крајот нека им биде убаво. Оти веќе не се нуди WADSL колку што знам, а корисниците имаат уште по година дена користење или помалку. Па нека направат да им биде супер ако сакаат после пак интернет од нив да земат после истекување на договорот.
Незнам зошто ништо не преземаат, барем 30гб лимит да стават, нека биде 1мбпс брзината, мислам сварно си го руши угледот Онет на големо со ова дискриминирање на WADSL кориснициве.

Никакви реклами нема да му ја исперат честа.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Таман е WADSL-от . брзината е колку што пише и стабилен е . Али мора да се смене оти овака е прав грабеж.1300ден брзина од 1мбит и 15гигабајти кога дургите пакети со иста цена нудат 4мбита и 25гигабајти. Или нека менуваат брзина (колку што дозволува технологијата) и нека качуваат гигабајти или пак цена нека намалуваат. 1мбит и 15гигабајти 400-500ден. 600ден може али 2мбита и 50гигабајти. Ај барем на тие корисници што останаат до крајот нека им биде убаво. Оти веќе не се нуди WADSL колку што знам, а корисниците имаат уште по година дена користење или помалку. Па нека направат да им биде супер ако сакаат после пак интернет од нив да земат после истекување на договорот.
Сите што сакаат да престанат да користат он нет интернет по истекот на договорот (WADSL особено) МОРААТ да отидат и покренат барање за да не им се продолжи интернетот зошто во договорот што се потпишува со он нет стои дека доколку корисникот не дојде 1 месец пред крај на договорот истиот му се продолжува за уште една година. Јас покренав вакво барање и од како го покренав интернетот ми е 10 пати по лош. Не отвара некои страници од време на време, паѓа многу често, брзината намалена упола...
Цело време мислев дали да им дадам уште една шанса на он нет и да земам некои од тие добрите пакети што се Duo Extreme или како се викаа али со оваа непрофесионалност нема НИКОГАШ во живот повеќе да помислам на интернет од нив и нема на никој да ги предложам, баш напротив.

P

Princ

Гостин
Не верувам дека ќе му го продолжат... таа услуга не постои повеќе. Ама сепак нека си провери, оннет се една од најкреативните фирми во македонија и пошироко (во негативна смисла).

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Не верувам дека ќе му го продолжат... таа услуга не постои повеќе. Ама сепак нека си провери, оннет се една од најкреативните фирми во македонија и пошироко (во негативна смисла).
А многу чудно е па. На нив би им одоговарало уште година да го врзат за мизерниот WADSL. Антената и така стое и ќе го молзат уште година време.
Ма 1мбит и 15ГБ за 1300ден. И ништо не планираат да менуваат.
Ма нека идат у ПМ.
Се е расипано во оваа држава.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Нема да ми го продолжат. Кога бев на 35 дена отидов и го одјавив. Сега гледам да ставам Call&Surf само нензам кога . Подобро уште од одма дека слушам имало навала па се чекало 10тина дена додека ти го наместат.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Јас го одјавив, договорот ми завршува на 6ти и ми рекоа да идам на 4ти да ја платам факутрата за тие 6 дена :tapp:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Абе да не има некое покачување на брзината. Нешто преку 133KB/s ми оде download. И до 145KB/s качува дури.
Пред тоа околу 110KB/s одеше.
Изгледа спремаат нешто ново и за WADSL корисниците.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Па толку е скоро тој 1 мега бит. Варира тоа од време на време, а не верувам да спремаат нешто ново пошто толку им издржува таа опрема. Едино може да пуштат нов лимит, а брзина не верувам.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
мегабит до 128кбпс оде, ова повеќе накај 150 оде скоро, изгледа мегабит и пол ќе прават.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
мегабит до 128кбпс оде, ова повеќе накај 150 оде скоро, изгледа мегабит и пол ќе прават.
можно е бидејќи и на старите соло пакети (соло 3 и соло 15) е зголемена брзината од 1 на 1.5 мегабит.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Колку што разбрав, оваа услуга Он.нет веќе не ја нуди...

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ако сакам да го прекинам договорот што треба да направам? Зашто кога вршев прелокација, не ми стигна сметката ни на старата ни на новата адреса, и ми пишува дека сум во минус, нешто не е во ред со тој минус, зашто и да не сум платила за еден месец што е нели 1300, пишува дека е 2000 и нешто. Платив нормално прелокација колку требаше и сметките не стигнуваа и ги нема уште, ама пак плативме и одеднаш излегува минус. Голема грешка и незнам од кај им е тој минус.

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
А многу чудно е па. На нив би им одоговарало уште година да го врзат за мизерниот WADSL. Антената и така стое и ќе го молзат уште година време.
Ма 1мбит и 15ГБ за 1300ден. И ништо не планираат да менуваат.
Ма нека идат у ПМ.
Се е расипано во оваа држава.

Kolku so znam, moes da migriras na wadsl solo 30, so 30 Giga za istata cena, i plus koa ke gi nadmines tie, ne ti se namaluva brzinata, nego si doplakas kako na solo paketite sto e.

Kajgana Shop

На врв Bottom