Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Како може да се провери дали iphone 5s е заклучен на icloud или не ... има еден другар 5s ама бил заклучен од германија му го донеле , не знаеме дали може да се користи со r-sim или е заклучен на icloud..
Ако го знае ИМСИ кодот од операторот + активациона сим картица, ќе го активира и ќе види
ако е неверлок со било која сим картица, нека го помине на активација
или да си плати проверка + активирање

Како може да се провери дали iphone 5s е заклучен на icloud или не ... има еден другар 5s ама бил заклучен од германија му го донеле , не знаеме дали може да се користи со r-sim или е заклучен на icloud..

Тетово, Гостивар или Приштина. Таму е лекот ! Имаат чаре и ги отвораат сите ајфони. Проверено

Иам проблем со iPad 3 16gb. После најновиот апдејт(дали е тоа причина не знам али не приметив пред тоа) го изгубив звукот. Немам ни на игри, ни на музика од таблетот нити од јутуб. Проверено е не е ставено ништо на mute. Ресетирав само сетинзи, не помогна. Тотален ресет направив на таблетот пак истото. Ватс д проблем?

Иам проблем со iPad 3 16gb. После најновиот апдејт(дали е тоа причина не знам али не приметив пред тоа) го изгубив звукот. Немам ни на игри, ни на музика од таблетот нити од јутуб. Проверено е не е ставено ништо на mute. Ресетирав само сетинзи, не помогна. Тотален ресет направив на таблетот пак истото. Ватс д проблем?
да не ти е џејлбрејкнат? земи направи бекап па ресторе, па врати бекап
ако не помине значи хардверски е проблемот

да не ти е џејлбрејкнат? земи направи бекап па ресторе, па врати бекап
ако не помине значи хардверски е проблемот
Не ми е, ќе го однесам у сервис денес.

Не ми е, ќе го однесам у сервис денес.

A со слушалки имаш ли?

Eве неколку можни решенија:

Settings>Do NotDisturb>Silence - changed from "Always" to "Only while iPad is locked"

settings>>general>>accessibility>>hearing >>turn on MONO AUDIO

I have an iPad 3 and also had no sound out of the blue. I tried every way I could but without any luck until I randomly started looking at my iCloud setting for no good reason, then the clicking sound from keyboard suddenly came out of the speaker. It was very strange and didn't make any sense but somehow it triggered the sound to come back.
What I exactly did was I went in settings > iCloud > storage & backup > your device > show all apps.

I went into "Music" under settings and turned on "Sound Check." Then I went back to my music app and pressed play. The iPad seemed to be doing some sort of recalibration, and then the sound started working again. So bizarre.

I took a wooden toothpick and carefully cleaned the headphone jack and the connector at the bottom. Voilá, sound is back.

Nothing clears it except when I go to settings/general//accessibility and move the left to right balance control which restores my sound.

I had exactly the same problem. The problem is that the on/off button also switches off the sound. Press on/off on side of iPad will switch on the sound, but of course this switches off your iPad too! So, you press it again to switch iPad back on and it switches the sound off again !! Doh! a catch-22
So how do you press this button without switching off your iPad ?
THIS IS HOW TO FIX:
Press and hold the on/off button (on the side of iPad) and then press the "HOME" (round button on the front of the ipad) at the same time. This will take a screenshot AND switch the sound back on at the same time.

Последно уредено:
Имам проблем со мојот Iphone 5. Го користев 1 и пол година сосема нормално, во еден момент не сакаше да се полни, покажуваше 10 % и не одеше ни нагоре ни надолу. Нормално го однесов во телефон сервис и ми рекоа наводно расипана е матичната плоча и телефонот не работи. Прогуглав малку и најдов дека тоа често се случува доколку софтверот се блокира, па затоа комплетно го избришав софтверот ( немав проблем со бришењето). Сега кога сакам да инсталирам нов софтвер ми ја појавува грешката 21. Не знам дали пак да го носам по сервиси или едноставно да го фрлам телефонот. И доколку навистина е матичната дали има некој во Македонија кои знае да промени матична плоча и колку пари би било тоа.

Имам проблем со мојот Iphone 5. Го користев 1 и пол година сосема нормално, во еден момент не сакаше да се полни, покажуваше 10 % и не одеше ни нагоре ни надолу. Нормално го однесов во телефон сервис и ми рекоа наводно расипана е матичната плоча и телефонот не работи. Прогуглав малку и најдов дека тоа често се случува доколку софтверот се блокира, па затоа комплетно го избришав софтверот ( немав проблем со бришењето). Сега кога сакам да инсталирам нов софтвер ми ја појавува грешката 21. Не знам дали пак да го носам по сервиси или едноставно да го фрлам телефонот. И доколку навистина е матичната дали има некој во Македонија кои знае да промени матична плоча и колку пари би било тоа.

И кај мене е истиот проблем се полни до 4% и не полни поише,до U2-IC chip-ot е проблемот кај мене тоа е chip кога се полни батеријата стига до 100% и исклучува а во случајов исклучува многу порано прашав во ледиком бараат 100 евра за менување па сега барам некој друг ако може да го смени го нарачав од e-bay chip-от за 10$ само треба да се има смециална опрема за да се смени многу е мал на youtube со микроскоп го менуваат.... ако има некој што може да го смени нека пише позз

И кај мене е истиот проблем се полни до 4% и не полни поише,до U2-IC chip-ot е проблемот кај мене тоа е chip кога се полни батеријата стига до 100% и исклучува а во случајов исклучува многу порано прашав во ледиком бараат 100 евра за менување па сега барам некој друг ако може да го смени го нарачав од e-bay chip-от за 10$ само треба да се има смециална опрема за да се смени многу е мал на youtube со микроскоп го менуваат.... ако има некој што може да го смени нека пише позз

Накратко јас телефонот ќе го фрлам вѓубре, ако го сака некој нека ми пиши :D

Направив апгрејд а ИОС 8 а послера тоа ресет на телефонто. Сега неможам да се регистрира на Imesenger со телефонси број. Ги пробав сите финти како airplane mode, sign out од apple ID ама пак прво вика пендинг а посе фаилире. Imessage може да корситам без проблем со емаил адресите

Имам проблем со календарот на Iphone 4s, сношти абдејтирав IOS8 и воглавно сум задоволен.
Само, она што ме интересира е како да го средам проблемот со календарот, бидејќи во notification center на календарот не ми се прикажуваат настаните од календарот, нити пак facebook events или facebook birthdays.

Помош?

Направив апгрејд а ИОС 8 а послера тоа ресет на телефонто. Сега неможам да се регистрира на Imesenger со телефонси број. Ги пробав сите финти како airplane mode, sign out од apple ID ама пак прво вика пендинг а посе фаилире. Imessage може да корситам без проблем со емаил адресите
Имаш проблем со картицата или рсим хсим ако користиш

Neverlock e. Проблемот се појави после инсталација на ios8 I reset. Друго се работи ОК.
Ај напрај ресет на нетврок сетингс, ако нејке пробај со ресторе преку ајтјунес, се наново инсталација...

Ај напрај ресет на нетврок сетингс, ако нејке пробај со ресторе преку ајтјунес, се наново инсталација...
Network settings не помогна. Рестор од ајтунес исто, а фул ресет уствари го предизвика така да ме мрзи пак да го пунам. Читав и по други форуми често се дешава. И се поправа само од себе. ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom