Прашање за Христијанството III

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Ааааа, е тоа е веке по конкретен одговор. А зошто да чека баш 1000 години? Има некоја посебна причина или онака му текнала таа бројка?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Epa ne cini, bidejki istoto moze i sega da go stori neli. Zasto togas moze, a sega ne?
Nema li sozdadeno uslovi za toa?

Inaku, jas smetam deka ovaa simbolika se odnesuva na samiot covek i Satanata vo nego. So svoeviden duhoven rast, vnatresna evolucija ili ednostavno kazano menuvanje na nivoto na svest ke se postigne napisanoto vo Otkrovenieto.

Bog e vo nas, i so nas. A, ne nadvor od nas. Satanata isto.

Ama, vidis toa e samo moe sogleduvanje na rabotite okolu hristijanstvoto, sto moze da ne ti se dopadne
Немам јас ништо против твоето согледување но истото не е точно според истото за кое го имаш мислењето.Бог ќе допушти планетата да припадне на Сатаната,да се вршат грозни работи кои никогаш предходно се немале случувано,за луѓето да ја спознаат вистината,на кого му служат,зошто е добро да се биде на страната на Бог а не демонот,да го видат правото лице на Сатаната.. Бог го допушта тоа затоа што неможе Сатаната и неговите слуги(ангелите и дел од луѓето) да наштетат толку многу на планетата и другите луѓе колку што Он може тоа да го поправи.За потсетување,Сатанизмот учи дека ако сите луѓе се свртат на страната на Сатаната а бидат убиени оние кои се со Бог,Исус ќе нема за кого да дојде на Првото воскресение и да ги воскресене од гробовите оние за Вечен живот.Што значи нема услови уште,јас веќе напишав дека на светот му следат времиња страшни како никогаш порано видени во човековата историја.. [DOUBLEPOST=1411040263][/DOUBLEPOST]
Ааааа, е тоа е веке по конкретен одговор. А зошто да чека баш 1000 години? Има некоја посебна причина или онака му текнала таа бројка?
Имаш одговор овде погоре.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
А чекај сега, велиш нема услови, ок. А тоа значи дека поради немањето услови не сака да го уништи или не може да го уништи? И кој се тие услови?

п.с. гледам дека ова оди до недоглед и што и да биде одговорот од тебе ова ке биде моето последно прашање, бидејки почнав да ја читам цела тема од почеток и се надевам ке дојдам до одговоите што ме интересираат а и многу повеке. Па кога ке завршам со читање ако нешо не е јасно пак ке прашам.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Немам јас ништо против твоето согледување но истото не е точно според истото за кое го имаш мислењето.Бог ќе допушти планетата да припадне на Сатаната,да се вршат грозни работи кои никогаш предходно се немале случувано,за луѓето да ја спознаат вистината,на кого му служат,зошто е добро да се биде на страната на Бог а не демонот,да го видат правото лице на Сатаната.. Бог го допушта тоа затоа што неможе Сатаната и неговите слуги(ангелите и дел од луѓето) да наштетат толку многу на планетата и другите луѓе колку што Он може тоа да го поправи.За потсетување,Сатанизмот учи дека ако сите луѓе се свртат на страната на Сатаната а бидат убиени оние кои се со Бог,Исус ќе нема за кого да дојде на Првото воскресение и да ги воскресене од гробовите оние за Вечен живот.Што значи нема услови уште,јас веќе напишав дека на светот му следат времиња страшни како никогаш порано видени во човековата историја.. [DOUBLEPOST=1411040263][/DOUBLEPOST]
Имаш одговор овде погоре.
Ok. Zaklucuvam deka ti smetas, soglasno toa sto go propoveda pravoslavieto, seto ova se odnesuva na eden vid fizicka presmetka so isto tak fizicki prisutniot entitet naecen Satana.

Vo prilog na ova, mnogu dobro ti doaga nametnata maksima od strana na crkvata, deka najdobroto oruzje na entitetot Satana e neveruvanjeto vo negovoto postoenje.

Bidejki jas smetam deka seto ova se odnesuva na nesto drugo, sprotivno od tvoevo izlaganje, mi ostanuva da se zablagodaram na tvojot odgovor, da go respektitam kako takov i da ti kazam bidi mi ziv i zdrav, do nekoe naredno prasanje.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
А чекај сега, велиш нема услови, ок. А тоа значи дека поради немањето услови не сака да го уништи или не може да го уништи? И кој се тие услови?

п.с. гледам дека ова оди до недоглед и што и да биде одговорот од тебе ова ке биде моето последно прашање, бидејки почнав да ја читам цела тема од почеток и се надевам ке дојдам до одговоите што ме интересираат а и многу повеке. Па кога ке завршам со читање ако нешо не е јасно пак ке прашам.
Не е дојдено времето на апокалипсата.. на пат е..
Прашај слободно кога сакаш..

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали бог може да ја уништи сатаната доколку сака?

И доколу може, зошто тоа не го направи па да живее народв на раат?
Можеме и поинаку да размислуваме: зашто Бог мора (иако може) да го уништи лукавиот, кога луѓето би биле раат од луаквиот со едноствано неслужење на лукавиот, туку служење на Бога.

Убивањето на лукавиот би било избрзан чин, оти времињата сеуште не се исполнети за такво нешто.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ok. Zaklucuvam deka ti smetas, soglasno toa sto go propoveda pravoslavieto, seto ova se odnesuva na eden vid fizicka presmetka so isto tak fizicki prisutniot entitet naecen Satana.

Vo prilog na ova, mnogu dobro ti doaga nametnata maksima od strana na crkvata, deka najdobroto oruzje na entitetot Satana e neveruvanjeto vo negovoto postoenje.

Bidejki jas smetam deka seto ova se odnesuva na nesto drugo, sprotivno od tvoevo izlaganje, mi ostanuva da se zablagodaram na tvojot odgovor, da go respektitam kako takov i da ti kazam bidi mi ziv i zdrav, do nekoe naredno prasanje.
Бог сакал уште многу одамна да стави ред на планетата.Под ред се помислува да нема више демони,злобници,неморал.. но тоа го оддолжува и затоа не се знае нити пишува кога ќе биде Судниот ден,тоа само Бог го знае.
Не го проповеда тоа Православието туку БИБЛИЈАТА а Библијата ја читаат сите фракции на Христијанството и тоа што го напишав го пишува сегде..
И да,баш пресметка е тоа.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Epa ne cini, bidejki istoto moze i sega da go stori neli. Zasto togas moze, a sega ne?
Nema li sozdadeno uslovi za toa?
Ако си го читал Писмото, би видел неколку битни нешта, ради кои не треба да бараме од Бога да „избрза„, оти Нему не Му се брза: Он Е долготрпелив и многумилостив и чека многумина да Му се обратат,а не да загинат.

Избрзаното казнување од Божја страна би значело и горење на „сувото покрај суровото„, односно нечесно казнување и на оние кои се обиделе да се спасат или почнале да се спасуваат.

Значи, од завршетокот на старозавентите книги и пророштва па до првото Хростово доаѓање, поминале 4 (!!!) векови, во кои Израилот чекал „нешто„ да се случи, односно да дојде Месијата.

Кога Месијата дојде, Он го најде својот одбран народ како целосно неподготвен за примање на Месијата и недостоен да го носи епитетот на „одбран народ“. Така, имаш уште една причина за неизбрзување.

Кога Сатаната Го ислушување Христа во јорданската пустина, Сатаната бараше (меѓу другите барања...) од Христа да му се поклони, а за возврат, Христос би ги добил од Сатаната (???) сите земни царства.

Што значи таа понуда?

Тоа значи дека на своето прво доаѓање, Христос упаднал во Свет во кој Сатаната веќе ги измамил и веќе ги управувал сите тогашни народи/царства, односно Христос дошол во времиња во кои Сатаната и неговото зло владееле на целата тогашна Земја.

Ти текнува?

Кога Христос ќе дојде по втор пат, тоа пак ќе биде време во кое Сатаната ќе ја оствари својата планетарна превласт по втор пат, преку антихристот, но уште пожестоко отколку пред 2 000 г., а за да не трае таа сатанска тиранија предолго, ќе дојде Он, за да и‘ суди на целата Вселена.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Постојат затоа што човекот со својата непромисленост се довел до органско ниво, а сите знаеме дека органската материја е распадлива, смртна и крајно нестабилна затоа што е подложна на надворешни влијанија како што се болестите, атмосферските влијанија, оганот, хемиските и физичките дејства итн.
За еболата немам познавања а за ракот имам огромни па ќе кажам.Рак се добива 98% поради нездравиот живот на човекот,другиот 1% е оздрачување(радијација) и другиот 1% е наследен од некој што имал од предходните генерации рак во семејството.За ова има германец добиено 2 нобелови награди и тоа уште во минатиот век.Гангрената е скапување на месо и се јавува од физички причини,мене не ми е познато дека таа може да се јави сама од себе слично на ракот поради некои причини кои ги набројав.
Кажи ми,би му дал ли ти на твоето дете леб кое има ебола,би му ја сечел ли ногата за да добие гангрена,би го зрачел ли со ураниум за да фати рак ?
Значи големите сипаници, чумата, еболата, маларијата, нилската треска,....сите тие постојат поради "непромисленоста на човекот"?! Поради нездравата исхрана?
Која е таа непромисленост? Како човекот ги создал овие болести?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако си го читал Писмото, би видел неколку битни нешта, ради кои не треба да бараме од Бога да „избрза„, оти Нему не Му се брза: Он Е долготрпелив и многумилостив и чека многумина да Му се обратат,а не да загинат.

Избрзаното казнување од Божја страна би значело и горење на „сувото покрај суровото„, односно нечесно казнување и на оние кои се обиделе да се спасат или почнале да се спасуваат.

Значи, од завршетокот на старозавентите книги и пророштва па до првото Хростово доаѓање, поминале 4 (!!!) векови, во кои Израилот чекал „нешто„ да се случи, односно да дојде Месијата.

Кога Месијата дојде, Он го најде својот одбран народ како целосно неподготвен за примање на Месијата и недостоен да го носи епитетот на „одбран народ“. Така, имаш уште една причина за неизбрзување.

Кога Сатаната Го ислушување Христа во јорданската пустина, Сатаната бараше (меѓу другите барања...) од Христа да му се поклони, а за возврат, Христос би ги добил од Сатаната (???) сите земни царства.

Што значи таа понуда?

Тоа значи дека на своето прво доаѓање, Христос упаднал во Свет во кој Сатаната веќе ги измамил и веќе ги управувал сите тогашни народи/царства, односно Христос дошол во времиња во кои Сатаната и неговото зло владееле на целата тогашна Земја.

Ти текнува?

Кога Христос ќе дојде по втор пат, тоа пак ќе биде време во кое Сатаната ќе ја оствари својата планетарна превласт по втор пат, преку антихристот, но уште пожестоко отколку пред 2 000 г., а за да не трае таа сатанска тиранија предолго, ќе дојде Он, за да и‘ суди на целата Вселена.
Ok Miki. Neka e taka.

Jas samo velam deka mene ne mi se dopaga vakviov nacin na objasnuvanje koj se odnesuva na fizicka presmetka so Satanata, bidejki smetam deka napisanoto e simbolika za nesto drugo.

1. Znaeme koj e Satanata i koi se negovite postapki za da zavede lugje. Taka?

2. Znaeme kako treba da se zastitime od negovoto vlijanie. Kazano ni e. Taka?

Ako sekoj covek dojde do stepen da e svesen za toa pod 1, i go primeni toa pod 2, togas mentalitetot na covestvoto preminal skalilo nagore, go unistil Satanata i covestvoto se priblizilo do Bog.

Satanata e sinonim za natalozenoto zlo vo sekoj covek.
Bog e simbol za cisto dobro.

Vo vakvo postavuvanje na rabotite jasno e sto saka da kaze otkrovenieto. Da se svesti covekot.
Da se stremi kon cisto dobro, licno i kolektivno.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Значи големите сипаници, чумата, еболата, маларијата, нилската треска,....сите тие постојат поради "непромисленоста на човекот"?! Поради нездравата исхрана?
Телото се закиселува и алкализира.Се алкализира преку здрава храна,се закиселува преку нездрава храна и пороци+ стрес и нервоза.Така се создава рак.. е сеа ако почнам да објаснувам за сите болести како што ти почна да набројуваш,ќе треба директно да ги прекршам сите правила што Рогер ги напиша..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Телото се закиселува и алкализира.Се алкализира преку здрава храна,се закиселува преку нездрава храна и пороци+ стрес и нервоза.Така се создава рак.. е сеа ако почнам да објаснувам за сите болести како што ти почна да набројуваш,ќе треба директно да ги прекршам сите правила што Рогер ги напиша..
Постојат илјадници вируси и бактерии што се причинители на ужасни болести, и огромен дел од нив немаат никаква врска со тоа дали телото се закиселувало или алкализирало.....јас прашувам на кој начин луѓето допринеле да постојат овие ужасни болести? Нели тие постојат поради човечката "непромисленост", што е таа? Како луѓето ги создале овие болести? И на кој начин нивното допуштање да постојат е поради тоа што цитирам "...затоа што така ќе би се покажело дека Бог владее со луѓето и ангелите со сила,режим,страв а не љубов,наклонетост и почит."? На кој начин допуштањето да постојат овие болести е поради љубов, наклонетост и почит?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Satanata e sinonim za natalozenoto zlo vo sekoj covek.
Bog e simbol za cisto dobro.
.
Бог и Сатаната не се никакви симболи: тоа се конкретни ликови и битија.

Хммм, освен што за Бога не важи поимот „битите„...Он, напросто, „Е„.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Со падот на Адам.

Kajgana Shop

На врв Bottom