Прашање за Христијанството III

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Кои христијански?
Коптски?
Протестантски?
Католички?
Адвентистички?
Православни?
Презбетаријански?
Баптистички?
Англикански?
Пентокосалски?
Асирски?
......
Шо те буни?!, Христос е Еден, а ние многу.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Дали бог може да ја уништи сатаната доколку сака?

И доколу може, зошто тоа не го направи па да живее народв на раат?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Дали бог може да ја уништи сатаната доколку сака?

И доколу може, зошто тоа не го направи па да живее народв на раат?
Најмалку 10 страни наназад барем јас лично напишав за ова и пак истото прашање :D но добро,да бидеме љубезни.
Да може,Сатаната е негова креација исто како и човекот.
Не сака да ја уништи затоа што така ќе би се покажело дека Бог владее со луѓето и ангелите со сила,режим,страв а не љубов,наклонетост и почит.Сатаната ќе биде уништен на Второто воскресение на мртвите,заедно со оние кои биле на негова страна и не го прифатиле Бог.. ќе бидат уништени засекогаш.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Друже, темава има 560 страни, додека ги прочитам сите и го најдам одговорот ке заборавам што сум сакал да прашам. :)

Инаку најискрено ти благодарам на одговорот, мада се уште не ми е јасно на кој начин ке увидам јас дека некој владее со сила и сл. доколку го уништи тоа што мене пробува да ме уништи. Јас би му бил бескрајно благодарен и во ниту еден момент нема да помислам дека владее со сила и сл. наместо со љубов.

Најмалку 10 страни наназад барем јас лично напишав за ова и пак истото прашање :D но добро,да бидеме љубезни.
Не сака да ја уништи затоа што така ќе би се покажело дека Бог владее со луѓето и ангелите со сила,режим,страв а не љубов,наклонетост и почит.Сатаната ќе биде уништен на Второто воскресение на мртвите,заедно со оние кои биле на негова страна и не го прифатиле Бог.. ќе бидат уништени засекогаш.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Друже, темава има 560 страни, додека ги прочитам сите и го најдам одговорот ке заборавам што сум сакал да прашам. :)

Инаку најискрено ти благодарам на одговорот, мада се уште не ми е јасно на кој начин ке увидам јас дека некој владее со сила и сл. доколку го уништи тоа што мене пробува да ме уништи. Јас би му бил бескрајно благодарен и во ниту еден момент нема да помислам дека владее со сила и сл. наместо со љубов.
Епа земи читај ги предходните постови на пример од овие атеистиве,ќе видиш дека нивната логика ќе биде таа,нив им смета се и сешто,па така и кога би бил уништен Луцифер и тоа би било лошо,ќе речат владее Бог како во Комунизам..
Не се грижи ти,има ден и за него и за нив..

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Мене доколку е ова вистина многу би ми било незгодно од бог, а верувам и него од мене доколку стварно гледа кога како и што правам... (вклучувајки ги тука и сексуалните ствари) :)

Гопсод Бог знае се, гледа во човечките срца, во нивните умови и мисли, и тој знае кој да го избере.
[DOUBLEPOST=1411037860][/DOUBLEPOST]A шо има бог да се замара што ке кажат атеистите, тие и онака не веруваат во него.

Епа земи читај ги предходните постови на пример од овие атеистиве,ќе видиш дека нивната логика ќе биде таа,нив им смета се и сешто,па така и кога би бил уништен Луцифер и тоа би било лошо,ќе речат владее Бог како во Комунизам..
Не се грижи ти,има ден и за него и за нив..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали и еболата, чумата, ракот, гангрената....и ред други болести постојат затоа што Бог несака да владее со сила и режим, туку љубов, наклонетост и почит?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.604
Поени од реакции
9.238
Дали и еболата, чумата, ракот, гангрената....и ред други болести постојат затоа што Бог несака да владее со сила и режим, туку љубов, наклонетост и почит?
Постојат затоа што човекот со својата непромисленост се довел до органско ниво, а сите знаеме дека органската материја е распадлива, смртна и крајно нестабилна затоа што е подложна на надворешни влијанија како што се болестите, атмосферските влијанија, оганот, хемиските и физичките дејства итн.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
За еболата немам познавања а за ракот имам огромни па ќе кажам.Рак се добива 98% поради нездравиот живот на човекот,другиот 1% е оздрачување(радијација) и другиот 1% е наследен од некој што имал од предходните генерации рак во семејството.За ова има германец добиено 2 нобелови награди и тоа уште во минатиот век.Гангрената е скапување на месо и се јавува од физички причини,мене не ми е познато дека таа може да се јави сама од себе слично на ракот поради некои причини кои ги набројав.
Кажи ми,би му дал ли ти на твоето дете леб кое има ебола,би му ја сечел ли ногата за да добие гангрена,би го зрачел ли со ураниум за да фати рак ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пријателе, не чини одговоров.

Убаво тоа што Бог сака да покаже дека не владее со страв и сила, туку со љубов, и затоа го поштедува Сатаната.

Арно ама, кој ќе го уништи истиот тој Сатана на Второто воскресение на мртвите?

Пак Бог ќе го стои тоа, нели?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Мене доколку е ова вистина многу би ми било незгодно од бог, а верувам и него од мене доколку стварно гледа кога како и што правам... (вклучувајки ги тука и сексуалните ствари) :)

[DOUBLEPOST=1411037860][/DOUBLEPOST]A шо има бог да се замара што ке кажат атеистите, тие и онака не веруваат во него.
Он сака да се вратат они на правиот пат,ама бидејќи се такви какви што се,се замара затоа што има голем број луѓе верски необразовани на овој свет,и овие првиве лесно може да создадат разни манипулации кај нив.[DOUBLEPOST=1411039181][/DOUBLEPOST]
Пријателе, не чини одговоров.

Убаво тоа што Бог сака да покаже дека не владее со страв и сила, туку со љубов, и затоа го поштедува Сатаната.

Арно ама, кој ќе го уништи истиот тој Сатана на Второто воскресение на мртвите?

Пак Бог ќе го стои тоа, нели?
Зошто не чини ?
Да,Бог ќе го уништи.Во Откривението се вели дека на земјата ќе останат само Сатаната,неговите ангели и луѓето кои се живи а не го прифатиле Бог,со нив ќе воскреснат и мртвите(едните веќе ќе бидат воскреснати,тие што биле со Бог за да добијат Вечен живот) кои не го прифатиле Бог за време на својот земјен живот.Ќе бидат уништени со оган кој ќе падне врз нив од небото.Ќе изгорат живи..

Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Значи пак нема да го уништи туку ке го остави да живее на земјата.

Во Откривението се вели дека на земјата ќе останат само Сатаната,неговите ангели и луѓето кои се живи а не го прифатиле Бог,со нив ќе воскреснат и мртвите(едните веќе ќе бидат воскреснати,тие што биле со Бог за да добијат Вечен живот) кои не го прифатиле Бог за време на својот земјен живот.Ќе бидат уништени со оган кој ќе падне врз нив од небото.Ќе изгорат живи..

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Значи пак нема да го уништи туку ке го остави да живее на земјата.
Ти напишав дека има ден и за него.. кога ќе дојде Првото воскресение и ќе бидат воскреснати само оние за Вечен живот,Сатаната ќе биде пуштен да шета и владее со светот 1000 години.После 1000 години ќе дојде денот и за него да се стави крај и сите оние слични на него(ангели и луѓе).

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто не чини ?
Да,Бог ќе го уништи.Во Откривението се вели дека на земјата ќе останат само Сатаната,неговите ангели и луѓето кои се живи а не го прифатиле Бог,со нив ќе воскреснат и мртвите(едните веќе ќе бидат воскреснати,тие што биле со Бог за да добијат Вечен живот) кои не го прифатиле Бог за време на својот земјен живот.Ќе бидат уништени со оган кој ќе падне врз нив од небото.Ќе изгорат живи..
Epa ne cini, bidejki istoto moze i sega da go stori neli. Zasto togas moze, a sega ne?
Nema li sozdadeno uslovi za toa?

Inaku, jas smetam deka ovaa simbolika se odnesuva na samiot covek i Satanata vo nego. So svoeviden duhoven rast, vnatresna evolucija ili ednostavno kazano menuvanje na nivoto na svest ke se postigne napisanoto vo Otkrovenieto.

Bog e vo nas, i so nas. A, ne nadvor od nas. Satanata isto.

Ama, vidis toa e samo moe sogleduvanje na rabotite okolu hristijanstvoto, sto moze da ne ti se dopadne

Kajgana Shop

На врв Bottom