Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе се подигне квалитетот на првенството, Попов ќе дојде во Вардар. Супер за Вардар, нема што.
Ама жал ми е за Попов ... откако го плукна тој играчот на Фулам мислам беше, кариерата му потона. Среќа и Вардар што го најде.

И мене искрено веќе ми паѓа жал за него, последните 2 години некако ми опадна мислењето за него (не само кај мене туку скоро кај сите) по игрите и инцидентот со репрезентација, и после тоа во ВБА, но сепак веќе ми паѓа жал што до толку му пропадна кариерата по таа неуспешна сезона во Англија за сега никој да нема интерес за него и да неможе ништо асално да најде за да сега прифати во ПМФЛ да игра, ипак заслужува повеќе. Очекував да потпише за некој клуб во Чемпионшип или во Украина или Холандија или некоја лига од тој ранг, ама очигледно ни од тоа немало абер штом на крај еве го кај нас дојде, и тоа едвај успеа и тоа да го добие со оглед на тоа што прво пропадна трансферот ради Динамо Киев кои не го одобрија...

Единствен парадокс ми е што пред месец дена изјави дека он и менаџерот имале полни раце работа оти имал понуди од многу клубови од цела Европа па имале бајаги работа и преговарања за да се решат која е најдобрата понуда, за да на крај кај нас дојде... Сфаќам дека од Вардар сигурно му понудиле некоја одлична понуда за наши услови, но колку и да била голема понудата за наша лига, во споредба со странство сигурно неможе да биде повисока, така да не е дека со пари го убедиле туку дека немал други асални понуди...

Ќе се подигне квалитетот на првенството, Попов ќе дојде во Вардар. Супер за Вардар, нема што.
Ама жал ми е за Попов ... откако го плукна тој играчот на Фулам мислам беше, кариерата му потона. Среќа и Вардар што го најде.
Против Тотенхем беше, Кајл Вокер го плукна, а таман стигна да фати место во прва постава на ВБА, и таа утакмица играше солидно се до глупоста што ја направи и тоа безпотреба.

Каква комедија е "најдобриот македонски судија". Значи колку е лесно кај нас да подпаднеш под притисок. Паметно изиграа вардарци со изјавата дека не им чинел Ставрев и ете ти денеска резултат од тоа. Значи од сеа па натаму тимојте нека се жалат од доделувањето судии и автоматски тоа ти значи судење про. После ФФМ им биле криви, абе вакви услови ни во тунгузија не би нашле они

Како не му е бе срам онаков да е го остават теренот...и после европско бараат.

Каква комедија е "најдобриот македонски судија". Значи колку е лесно кај нас да подпаднеш под притисок. Паметно изиграа вардарци со изјавата дека не им чинел Ставрев и ете ти денеска резултат од тоа. Значи од сеа па натаму тимојте нека се жалат од доделувањето судии и автоматски тоа ти значи судење про. После ФФМ им биле криви, абе вакви услови ни во тунгузија не би нашле они
Време беше и ние да добиеме малце помош од судиите, доста се радуваа другите екипи :D
Имаше недосуден пенал за Работнички на 1-0, али веројатно помошникот треба да му сигнализира на Ставрев.
Во првиот дел не досуди очигледен фаул над Гроздановски и компенираше со корнер, а немаше врска од корнер.
Пеналот на Вардар се мислеше да го досуди, па го свирна со притисок од публика :D
Пеналот патем беше исправно досуден, откако минимум 3-4 пати годинава не ни досудија чисти пенали :)

Време беше и ние да добиеме малце помош од судиите, доста се радуваа другите екипи :D
Имаше недосуден пенал за Работнички на 1-0, али веројатно помошникот треба да му сигнализира на Ставрев.
Во првиот дел не досуди очигледен фаул над Гроздановски и компенираше со корнер, а немаше врска од корнер.
Пеналот на Вардар се мислеше да го досуди, па го свирна со притисок од публика :D
Пеналот патем беше исправно досуден, откако минимум 3-4 пати годинава не ни досудија чисти пенали :)

Не беше пеналот од страната на линискиот, пред очите на Ставрев се деси. А и не беше само пеналот, низ текот на целиот натпревар без везе фаули судеше за вас и не судеше за Работнички. Не ми е поентата дека се случиле грешки пошто се случуваат ама овдека апла се глеаше дека судијата "се изгуби" после изјавите од вашиот клуб а тоа не смее да му се случи пошто важи за најдобар а искрено одамна не е најдобар, на Мечкароски може вода да му носи.

KATASTROFALNA SITUACIJA VO TETEKS
Dobrinko ne e povekje trener, nov trener na klubot ke bide direktorot (nemam info za ime) :facepalm: poradi ovoa kapitenot Krle go napusta timot.

VO PELISTER USTE POLOSO
No tie barem imaat dobar trener i belezat rezultati. I dobro e toa sto dobija nekoja paricka posle bodot zemen protiv Skendija.
Ama koga procitav deka za prodazbata na klubot e dadeno da pregovara gradonachalnikot koj utre odi vo Kanada :facepalm::facepalm:

Turnovo raspad sistema.. Se napolni pari Orce i sega veke nema ambicii za evropa posto vo drugite klubovi mnogu jaki sponzori vlegoa i sega kje pocne pak da mesti..

katastrofa e vo site klubovi osven Vardar,Rabotnichki i Shkendija:(

И како да кажеме дека ренова турново не е местена кога апла се гледа како ги прима ренова головите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom