Дали може во голема кабинска торба да се носи лосион за тело, млеко за сончање и гел за туширање? Парфем 100мл? Некој со искуство?Летаме наредна недела па овие информации би ни биле од корист.
Кај да ја најдам кесава?Течностите во кабинскиот багаж се подложни на следните владини ограничувања:
- Течноста е во сад со максимален волумен од 100 ml
- Сите садови со течност што го исполнуваат максималниот волумен од 100 ml можат удобно да се сместат во провидна пластична кеса од 1 литар, што може повторно да се затвори, со димензии 20cmx20cm.
- Пластичната кеса треба да се прикаже одделно кај безбедносната контрола
Ima po marketive setovi se prodavaat od nivea so mini travel kremi i razni stvari u nea i taa e prozirna 20x20, proveri u Carrefour ako te nosi nataka patot, ako ne idi u DM. Stikovi, kremi, shminki smeesh da gi nosis i nadvor od kesata, a parfemi i dezodoransi mora inaku ke ti gi zemat.Кај да ја најдам кесава?
DM во Сити Мол, пакување од 5, за 5-60 денари. Ваљда истиот производ го има и во DM-от во Веро и ГТЦ/Битпазр/итн...Кај да ја најдам кесава?
На аеродроми има по 1 евро. Сега за во нашиот незнам али тоа е апарат личи како оној за дечиња апарат за бомбони и играчки од автомати. Мора да има и кај нас на аеродром, прашај. Најчесто е кај контролата за проверка тој автомат.Кај да ја најдам кесава?
На ваква кеса се мисли, нормално само со димензии 20цм x 20цм?На аеродроми има по 1 евро. Сега за во нашиот незнам али тоа е апарат личи како оној за дечиња апарат за бомбони и играчки од автомати. Мора да има и кај нас на аеродром, прашај. Најчесто е кај контролата за проверка тој автомат.
Да. Стај се што имаш до 100мл во неа и извади ја при преглед. Ако не ти собере можеш и во најобична кеса за сендвич носење да ставиш баш тоа го видов сега само да била проѕирнаНа ваква кеса се мисли, нормално само со димензии 20цм x 20цм?
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://image.dhgate.com/albu_248007014_00/1.0x0.jpg&imgrefurl=http://www.dhgate.com/product/500pcs-lot-size-14-20cm-zipper-lock-plastic/138041116.html&h=644&w=800&tbnid=vJC1tvBO-ekBgM:&zoom=1&docid=_tdLLRqQQf7vlM&ei=8nEHVPCqIaP8ywO7poDgAw&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CCMQMygFMAU&iact=rc&uact=3&dur=499&page=1&start=0&ndsp=17
Фала ти многу Уште ова и не давам веќе - И млеко за тело и крема за сончање се рачуна како течност?Да. Стај се што имаш до 100мл во неа и извади ја при преглед. Ако не ти собере можеш и во најобична кеса за сендвич носење да ставиш баш тоа го видов сега само да била проѕирна
Да. Дури и пудра за лице влегува во оваа кесаФала ти многу Уште ова и не давам веќе - И млеко за тело и крема за сончање се рачуна како течност?
Дури и мед се рачуна како течност. На аеродром ми задржаа цело тегло домашен мед, и никогаш нема да им го простам тоа (((( Learn from mistakes!Фала ти многу Уште ова и не давам веќе - И млеко за тело и крема за сончање се рачуна како течност?
Pogledaj na Airserbia.comПоаѓање на 3ти (или 2ри вечерта) октомври а враќање на четврти.
Скопје - Белград
Каде да барам авионски карти? Досега не сум летал со авион, секој совет би ми бил од помош.
Благодарам
Имаш летови од Скопје до Брисел или Париз па и Ајндховен со Визер од таму имаш со Рајан до Мајорка. Разгледај си ги двете страници и ќе видишМоже е рано но, сакам да летам за Мајорка следно лето, некаде јуни, па која би била најефтина опција дали некој може да ми каже?