Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Според европските закони можеш да работиш во која сакаш земја на ЕУ ако си венчан со европски државјанин... не ти треба визи... се вади документот лесно, но мора и брачниот другар кој е државјанин на ЕУ да работи и живее во истата држава...
Исто да надополнам, брачниот партнер треба да работи со договор на неограничено време или повеќе од 6 месеци со кој ќе има доволно месечни приходи за да ве издржува двајцата. За цела процедура се чека околу 3 месеци додека се добие работна дозвола.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Според европските закони можеш да работиш во која сакаш земја на ЕУ ако си венчан со европски државјанин... не ти треба визи... се вади документот лесно, но мора и брачниот другар кој е државјанин на ЕУ да работи и живее во истата држава...
ti blagodaram

Член од
16 септември 2014
Мислења
18
Поени од реакции
11
Zdravo decki sakam da ja pocnam procedurava za bg pasos I gi citav vasive postovi, molam nekoj da mi odgovori :dedo mi, baba mi, majka mi Se rodeni Vo bosilegrad dali so nivnite izvodi na rodeni imam sansa za dokazuvanje na bugarsko poteklo so cel vadenje dokumenti?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Сите што поднесувате документи преку амбасада во Скопје,или преку конзулат во Битола треба да имате во предвид дека дипломатската пошта касни премногу. Од друга страна лугето што се вработени тамо мува не ги лази. На нив им е гајле дали некој происход е стигнат,и дали некои документи се пратени во Софија. Значи, наоѓаш посредник,му даваш документите и он си брка работа. Вие едноставно не се замарате за ништо.

Член од
5 ноември 2013
Мислења
66
Поени од реакции
17
Немој да го лажеш човекот. Јас работам во Германијаи ја поминав целата процедура за сопругата моја. Потребна е ВИЗА (за спојување на семејство) од амбасадата на било која европска земја .во Скопје. И нема право веднаш за работа а богами документот односно визата не се вади лесно туку напротив многу тешко. На пример за Германија покрај многуте документи еден од најважните услови е познавање на германски јазик на ниво Б1/Б2, и ако сите документи се во ред чекањето е 6-8 недели

S

simpleman

Гостин
Веќе месец и нешто нема соопштение,август советот не заседавал најверојатно,две недели му доаѓа нема ништо,што би можело да значи крај на дополнителните проверки.Да каже некој (не можам да проверувам по бројчињата повеќе)дали следните што се на ред за враќање се вратени или се во процедура?

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Zdravo decki sakam da ja pocnam procedurava za bg pasos I gi citav vasive postovi, molam nekoj da mi odgovori :dedo mi, baba mi, majka mi Se rodeni Vo bosilegrad dali so nivnite izvodi na rodeni imam sansa za dokazuvanje na bugarsko poteklo so cel vadenje dokumenti?
Имаш шанса, и тоа многу голем, не знам некој од Босилеград да го вратиле, а штом имаш документи ќе добиеш 99%

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Cel den zvonev vo konzulatot vo Bitola...nikoj ne se javuva...odam utre Bitola direktno vo konzulatot. E sega sakam da prasam...Sto e popametno? otkako ke go zemam proishodot da gi spremam dokumentite da odam vo Sofija..ili da podnesam dokumenti pak vo konzulat? vtoro.- Ako odam vo Sofija koja e postapkata..dali treba preku internet da zakazam termin? i treto. po podnesuvanjeto na dokumentite za drzavjanstvo..po kolku vreme vikaat t.e zakazuvaat intervju? Mnogu blagodaram ako nekoj mi odgovori na ovie 3 prasanja. pz.

Член од
16 септември 2014
Мислења
18
Поени од реакции
11
Имаш шанса, и тоа многу голем, не знам некој од Босилеград да го вратиле, а штом имаш документи ќе добиеш 99%
fala za odgovorot druze,edinstven problem e sto vo site izvodi im stoi nacionalnist srbin-ka,a oni ne sekale taka da se deklariraat...chare? a smeneti im se porano im pisuvalo bugari...do 1975 mislam

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
i jas cel den zvonam vo konzulatot i nikako da gi dobijam da prasam dali e stasan proishodot ili ne,
no izgleda deka imat stasano samo mnogu malku proishodi nekoj sto imale mozebi dostaveno nekoj bugarski dokument pri podnesuvanjeto,i sega najverojatno ke ni baraat dopolnitelen dokument da se dostavi,(cela godina cekanje za dzabe ova nemat nikakva smisla) i duri go pratat odnovo sofia pa povratna posta duri dobijat uste edna godina ke pomine,dve godini izgubeni za proishod samo,se na se ova preku konzulat ili ambasada isto e znaci e katastrofa,
pisman sum sto pred edna god ne pojdov vo sofia sega ke cekav drzavjanstvo ke imav i proishod i intervju pominato.pred edna god ne baraa bg dokumenti za proishod

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
i jas cel den zvonam vo konzulatot i nikako da gi dobijam da prasam dali e stasan proishodot ili ne,
no izgleda deka imat stasano samo mnogu malku proishodi nekoj sto imale mozebi dostaveno nekoj bugarski dokument pri podnesuvanjeto,i sega najverojatno ke ni baraat dopolnitelen dokument da se dostavi,(cela godina cekanje za dzabe ova nemat nikakva smisla) i duri go pratat odnovo sofia pa povratna posta duri dobijat uste edna godina ke pomine,dve godini izgubeni za proishod samo,se na se ova preku konzulat ili ambasada isto e znaci e katastrofa,
pisman sum sto pred edna god ne pojdov vo sofia sega ke cekav drzavjanstvo ke imav i proishod i intervju pominato.pred edna god ne baraa bg dokumenti za proishod
a imam edno prasanje sega nie sto cekame za proishod vo ambasada ili konzulat,moze od koga ke go zemime proishodot da si prodolzime so procesot preku posrednik direktno vo Bugarija,za da bide pobrzo,zosto vaka smisla nema

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
a imam edno prasanje sega nie sto cekame za proishod vo ambasada ili konzulat,moze od koga ke go zemime proishodot da si prodolzime so procesot preku posrednik direktno vo Bugarija,za da bide pobrzo,zosto vaka smisla nema
mislam deka odkako ke go zemes proishodot mozes direkno sofia da se podnesat dokumenti za drzavjanstvo i intervju,no problemot e kako da se izleze od ovaa kasa,neznam ti mozebi ako imas dostaveno nekoj bg dok.mozebi ke ti izleze pobrzo proishodot ama za drugite,a i mislam deka sega cim e zapocnata procedura za proishod preku ambasada nemoze da se odi vo sofia direktno vo DABC mora da se zavrsi preku ambasada,a ova odi preterano mnogu sporo nema nikakva smisla,edna god cekame za na kraj da ni kazat deka nemat proishod i treba dopolnitelen dokument.

ako nekoj utre pojde vo konzulatot ili dobie nekakva informacija neka pise nesto neka spodeli tuka pozz.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Заинтересирана сум да пишам емаил и да појдам до трново со цел да пробам да најдам некој документ за тоа дека дедо ми бил бг војник ( имам југословенска книшка но сепак сакам док бг). Прашањето следно : дали има некој пробано да праша до државниот воен архив и дали има најдено некој документ информации? Благодарам однапред

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
mislam deka odkako ke go zemes proishodot mozes direkno sofia da se podnesat dokumenti za drzavjanstvo i intervju,no problemot e kako da se izleze od ovaa kasa,neznam ti mozebi ako imas dostaveno nekoj bg dok.mozebi ke ti izleze pobrzo proishodot ama za drugite,a i mislam deka sega cim e zapocnata procedura za proishod preku ambasada nemoze da se odi vo sofia direktno vo DABC mora da se zavrsi preku ambasada,a ova odi preterano mnogu sporo nema nikakva smisla,edna god cekame za na kraj da ni kazat deka nemat proishod i treba dopolnitelen dokument.

ako nekoj utre pojde vo konzulatot ili dobie nekakva informacija neka pise nesto neka spodeli tuka pozz.
jas podnesov kopija od rabotnicka kniska na dedo mi kade pisuva deka e bugarin i sto ako podnesov koga se javiv vcera i mi rekoa da se javam vo fevruari 2015 a jas podnesov vo fevruari 2014 znaci nemam zborovi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom