Пост на кој сте се изнасмеале

Поарно нека ми го земат пасошот отколку на пример ако седам у иста просторија со девојка да треба вратата ширум отворена да стои. Оу уел барем не е Северна Кореја. :)

?

Не тресете зелени, не се нашол таков јунак кој ке му земе пасош на друга личност во Дубаи, и ке го држи во заточеништво.
Законите се спроведуваат таму бетер од Америка.
Може за машки. За женски не сум баш сигурна оти е така.

Па така ми кажаа у овие арапскиве држави не смееш да бидеш сам у просторија со жена што не ти е сопруга или роднина, некаде уопште не смееш а некаде мора вратата да биде отворена ширум.

Од лично искуство ти кажувам дека за Дубаи ова не важи.
На секое идење во Дубаи компанијата за која работев ни држеше брифинзи од по 10-15 минути во кои не запознаваше за правилата на однесување и законите кои важат во Дубаи.
Ни беше кажувано да избегнуваме влечки, голотија, бакнување, држење за рака и слични ствари.

Ова ако останеш со женско во соба за во Дубаи категорично не важи.

Е многу се строги за пијанка на јавно место, ако те фатат пијан, 4-6 месеци затвор.

Пасошот не го земаат туку ти го чуваат во HR дур не ти стават виза и дур не добиеш лична карта ( се чека 2-3 месеца ). Со пасошот ти отвараат сметка во банка, ти закажуваат прегледи итн. Можеш да си го земеш кога сакаш со барање нормално.

Oh yeah? Ти да не беше па да не знаеш како е?

Јас сум бил. Горе доле така е. Сама знаеш дека пасошот ти го чува работодавецот дур не ти среди документи а тоа средување може да трае неколку дена или неколку месеци. Те читам подолго време си таму и сакаш да помагаш (БРАВО) така да мислам дека понудите од тебе се ОК. Објасни малку повеќе во иднина зашто ги знаеш и сама приказните и со право луѓе се сомневаат.

Не тресете зелени, не се нашол таков јунак кој ке му земе пасош на друга личност во Дубаи, и ке го држи во заточеништво.
Законите се спроведуваат таму бетер од Америка.

Во Дубаи има едни закони за арапи, други за тие со западњачки пасош трети за тие со азиски.

Каде спаѓаат македонците е добро прашање, што сеуште конкретно тешко е да се одговори. Ако си бил знаеш дека се зависи од колку WASTA (врски) има работодавецот. За некој да има клуб у дубаи верувај му треба а и има МНОГУ WASTA така да ако сака без проблем ќе го држи пасошот колку сака и нема да има проблем во секое време да ја направи девојката крива. Знам неколку случаеви со азијатки кој буквално морале да се кријат и да бараат помош од западњаци/репортери затоа што ни нивната амбасада неќела/неможела да им помогне.

Многу смешно браво за разговоров, се измочав во смеење.

:)

Јас сум бил. Горе доле така е. Сама знаеш дека пасошот ти го чува работодавецот дур не ти среди документи а тоа средување може да трае неколку дена или неколку месеци. Те читам подолго време си таму и сакаш да помагаш (БРАВО) така да мислам дека понудите од тебе се ОК. Објасни малку повеќе во иднина зашто ги знаеш и сама приказните и со право луѓе се сомневаат.

Во Дубаи има едни закони за арапи, други за тие со западњачки пасош трети за тие со азиски.

Каде спаѓаат македонците е добро прашање, што сеуште конкретно тешко е да се одговори. Ако си бил знаеш дека се зависи од колку WASTA (врски) има работодавецот. За некој да има клуб у дубаи верувај му треба а и има МНОГУ WASTA така да ако сака без проблем ќе го држи пасошот колку сака и нема да има проблем во секое време да ја направи девојката крива. Знам неколку случаеви со азијатки кој буквално морале да се кријат и да бараат помош од западњаци/репортери затоа што ни нивната амбасада неќела/неможела да им помогне.

Си бил и знаеш. . Оние кои не се незнаат. А да, одењето преку агенции им е мноооогу посигурно, пфф .. Вака бар знам каде и со кого ќе работат луѓето

Не е нешто посебно смешно али ипак мислам дека содржината на вторава тема дава перфектен одговор на прашањето
Uijck7t.png
Capture.PNG

Си бил и знаеш. . Оние кои не се незнаат. А да, одењето преку агенции им е мноооогу посигурно, пфф .. Вака бар знам каде и со кого ќе работат луѓето

Mлада си, што не е лошо, но обично млад човек не знае какво значење има фразата да земеш некого на душа. Има работи кои не можеш да ги предвидиш.

Mлада си, што не е лошо, но обично млад човек не знае какво значење има фразата да земеш некого на душа. Има работи кои не можеш да ги предвидиш.

Имав само тазе наполнети 20год. кога стапнав за прв пат во Дубаи .. Моите од дома со плачење ме испратија, пошто и они го имаа истото мислење како 90% од луѓето, дека ќе те продадат негде, дека трага нема да ти се најде бла бла ..

Луѓе, проверете, па после зборете што и како е ..

Имав само тазе наполнети 20год. кога стапнав за прв пат во Дубаи .. Моите од дома со плачење ме испратија, пошто и они го имаа истото мислење како 90% од луѓето, дека ќе те продадат негде, дека трага нема да ти се најде бла бла ..

Луѓе, проверете, па после зборете што и како е ..

Ok чим знаеш.

Може за машки. За женски не сум баш сигурна оти е така.

Ич не е за смеење работава. :)

Знам неколку случаеви со азијатки кој буквално морале да се кријат и да бараат помош од западњаци/репортери затоа што ни нивната амбасада неќела/неможела да им помогне.

Ниедна амбасада не може да им помогне. Самиот правен заклучок од состојбата на девојките вработени таму е дека тие се имот. Посед. Некој еве нека ми ја образложи регулативата, согласно договорот потпишан од Грујо со емирот од Катар, неофицијално применуван и во ОАЕ и нека ме просветли како тоа некоја мома може да се заштити ако работодавецот одбие да ја пушти да замине, да и се врати пасошот и легално да ја напушти државата. Да, има некои стотина случаи за кои се знае, девојките кренале галама и се направиле напори да ги пуштат. Тие дали се 5% од вкупниот број робинки таму со слична мака. Девојчево погоре ако не зема пари од ова агитирање и огласување, или има многу, многу среќа или изместени критериуми за личните права и слободи.

Треба да го преместат муабетов. Не е за оваа тема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom