Фан Клуб: Интер

Колку само не ме бива за типување.

Додо, Медел и Ковачиќ доминираат на средината. Во второ Гуарин да влезе наместо Хернанес и по таа страна да добиеме во стамина и скроз ѓе ги затвориме, нема половина да поминат.

На Ковачиќ акцијата и голот беше супер, одамна немаме видено гол од добро изградена акција. На Икарди првиот гол беше офсајд мислам.

Колку само не ме бива за типување.

Додо, Медел и Ковачиќ доминираат на средината. Во второ Гуарин да влезе наместо Хернанес и по таа страна да добиеме во стамина и скроз ѓе ги затвориме, нема половина да поминат.

На Ковачиќ акцијата и голот беше супер, одамна немаме видено гол од добро изградена акција. На Икарди првиот гол беше офсајд мислам.
Немаше офсајд у никој случај :)
Ковачиќ ако не го сјебе Мацари со поставување на терен, има да „кова“ оваа сезона.
Да и се плукнам на 3-5-2 формација!

Играчки тимот ни прилично квалитетен и балансиран и искрено ја немам забелешки за тој дел од работата на менаџментот. Секое засилување е на место.
Средината ни е супер, по долго време. Медел е ненормален. Изигра полувреме што ни еден мидфилдер на Интер го нема изиграно во последните години. Овој “физички“ дел од играта ни фалеше со Камбијасо и сличните посрање верзии од него (Кузманович, пример). Тактички е одличен исто така, добра техника и контрола врз топката, солиден пасер, односно за позицијата што ја игра, одличен. Ако продолжи вака да игра, ќе ми стане омилен играч.
За Кова, нема потреба од никаков коментар. Мило ми е само што почна и краен производ да му има играта, Одлично е што има нормален развој во овој крематориум на таленти и полека го реализира потенцијалот.
Кова, Хернанес, Медел, Мвила и Гуарин е средина за топ 3 финиш.
Додо е исто, за мене, огромно изненадување, голем потенцијал. И генерално одбраната ни е добро средена.

Секоја чест и за Икарди, финиш што ретко кој го има на негови години.

Искрено, Мацари нема никакви изговори за сезонава. Има тим за топ 3 (според мене) и што е побитно, има тим кој е моделиран комплетно по негов вкус, за таа негова глупава 3-5-2. Имаше година веќе, сега треба резултати.

Ако Мацари ја постави оваа 3-5-2 формацијава и против појакиве екипи, ќе го јадеме опасно. А се плашам дека ќе ја постави пошо сеа ќе се осеќа охрабрено од победава над Сасуоло :/

Добро бе што ни згрешиле толку овие. :pos:

Пушти срце и Мацари и 4-3-3 да видиме........ на 7-0. Му ебам гадот.:D

Kako bese taa stranata so gi imase utakmicite na inter mora da ja izgledam utakmicava pred spienje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom