Прашање за Христијанството III

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Јас, ти или друг може да го опишуваме како сакаме, но во христијанството Бог се открива на човекот како Троичен не како тројство, бидејќи се работи за Личносен Бог.
Поточно како Отец(Личност), Син(Личност) и Св. Дух(Личност).
Овие Три Личности сочинуваат Една НЕРАЗДЕЛНА Заедница= Света Троица.
Оттука Бог е Еден.[DOUBLEPOST=1410615341][/DOUBLEPOST]
Не, ова е Савелијанизам.
Што е таа заедница,фамилија?Тројца личности заедно во една фамилија-Татко,Син и Свети Дух.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не претеруј сеа:P

Паричката има две страни, секогаш.
Да, паричката секогаш има две страни, само што во случајов едната страна шири параноја. Огромен број на случаи од родители кои одбиваат да ги вакцинираат децата денес се реалност, бидејќи влијанието на црквата кај лекоумниот народ е сеуште доволно силно за да предизвика штета.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Заедница на Три Лица. Што не тие јасно?!
Прашај конкретно.
Точно така,фамилија составена од тројца богови,тројца личности.Јас така сваќам,друго поинаку не разбирам.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Точно така,фамилија составена од тројца богови,тројца личности.Јас така сваќам,друго поинаку не разбирам.
И тоа е нешто.
Како шо ти реков, твое право и слобода.
Еве ти ми се преставуваш @Murugan, ја велам од фамилија си момче/девојко, упс!, сирот ја многу кажав:rolleyes:.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
И тоа е нешто.
Како шо ти реков, твое право и слобода.
Еве ти ми се преставуваш @Murugan, ја велам од фамилија си момче/девојко, упс!, сирот ја многу кажав:rolleyes:.
А ти што си,куче или кучка,јас барем не кријам дека сум машко.А ти потсвесно се срамиш од твојот пол,најверојатно.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.606
Поени од реакции
9.239
Да, одма има да се уверат во оваа апсолутна вистина и да сватат дека вакцините се заговор на масоните против човештвото.....
Со што ли ви ги перат мозоците не ми е јасно....
E море Ипси, многу си наивен. Биди сигурен дека тие што го уредуваат ова списание први ќе трчаат нивното дете да прими вакцина и тоа преку ред. Тоа што го пишуваат важи само за широките маси, а не и за нив. Чиста демагогија.
Знам од лично искуство колку беа против кога се појавија мобилните телефони (сатанско дело, контрола на умот итн.). Што мислиш, кој прв ги купи?
Истите тие кои беа најмногу против, и тоа во време кога останатите немаа ни пејџери.
Истите свештеници кои фрлаа дрвја и камења кога се појавија компјутерите, први ги купија а обичниот народ немаше ни органајзери.
Исто и со телевизорот. Антената била роговите на ѓаволот итн. Но поповите имаа телевизор кога останатите немаа ни радио.

Уште ли не го научи нивното лицемерие?

Читаш ли овде на форумот колкави дрвја и камења се фрлаат по напредокот на науката? Знаеш ли зошто? Тие под напредокот на науката не го подразбираат пронаоѓањето на печатарската и парната машина, пронаоѓањето на струјата, развојот на медицината и развојот на технологијата.
Ама затоа ги користат сите привилегии што ги носи современиот живот што го донел тој развој, и тоа со двете раце.
И сметаат дека таквото лицемерие е во ред.
И сметаат дека човештвото не напреднува туку се уназадува.
Знаеш ли зошто?
Нив ги "боли" што луѓето се описменија.
И во старо време кога ретко кој бил писмен, Мики и сличните нему ќе им се чинеа на останатиот народ попаметни од да Винчи, Тесла и Едисон заедно.
А не како сега, секој попаметен средношколец да ги прави партал.
По тоа време тие жалат.
Така ли е, брате Мики?

Последно уредено:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
VELIKA OBMANA: 'Kako znate da je zemlja okrugla? Živimo u kupoli od leda i stakla! Čeka se potpuna apokalipsa, rijetki će preživjeti!'

Moguće je i da je sve umjetno izazvano kako bi se raznim sredstvima, poput religije učvrstila vlast nad ljudima, sve je mogće, ništa me neće iznenaditi, jer sam otvoren za sve opcije, no dok čekamo glavni događaj ili špicu.

http://www.dnevno.hr/vijesti/misteriji/117036-velika-obmana-kako-znate-da-je-zemlja-okrugla-zivimo-u-kupoli-od-leda-i-stakla-ceka-se-potpuna-apokalipsa-rijetki-ce-prezivjeti.html

@MIKI1, @Изгрев и останатите, што викате на ова?:)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Така ли е, брате Мики?
Штом така велиш, мора да е „така„.
Штом ги осознаеш нештата троа посуштински, самиот ќе увидиш дека си во криво.
Има време...[DOUBLEPOST=1410712405][/DOUBLEPOST]
VELIKA OBMANA: 'Kako znate da je zemlja okrugla? Živimo u kupoli od leda i stakla! Čeka se potpuna apokalipsa, rijetki će preživjeti!'

Moguće je i da je sve umjetno izazvano kako bi se raznim sredstvima, poput religije učvrstila vlast nad ljudima, sve je mogće, ništa me neće iznenaditi, jer sam otvoren za sve opcije, no dok čekamo glavni događaj ili špicu.

http://www.dnevno.hr/vijesti/misteriji/117036-velika-obmana-kako-znate-da-je-zemlja-okrugla-zivimo-u-kupoli-od-leda-i-stakla-ceka-se-potpuna-apokalipsa-rijetki-ce-prezivjeti.html

@MIKI1, @Изгрев и останатите, што викате на ова?:)
Ова е уште еден самоповикан и своеглав апокалиптичар, кој „набада„ идни настани, кои не се познати во Црквата а кои се битно поинакви од претскажаните настани за крајот од Светот.

Дека со Светов нешто не е во ред, тоа го насетуваат дури и неверните, гледајќи дека редот на нештата во природата е искривен, но и дополнително и насилно се искривува.

Последно уредено:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Дони, овој (од линкот) е комлетно отиден.:tapp:
Човече, можеш ли да замислиш колкава во обем би требало да е таа измама? Грубо кажано би требало 80% од населението да учествува во истата, а јбга, нема поента за другите 20% да се прави таква илузија.
Од што ме замори, престанав да го читам кај оноа видеото за некој професор од Тексас.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
E море Ипси, многу си наивен. Биди сигурен дека тие што го уредуваат ова списание први ќе трчаат нивното дете да прими вакцина и тоа преку ред. Тоа што го пишуваат важи само за широките маси, а не и за нив. Чиста демагогија.
Знам од лично искуство колку беа против кога се појавија мобилните телефони (сатанско дело, контрола на умот итн.). Што мислиш, кој прв ги купи?
Истите тие кои беа најмногу против, и тоа во време кога останатите немаа ни пејџери.
Истите свештеници кои фрлаа дрвја и камења кога се појавија компјутерите, први ги купија а обичниот народ немаше ни органајзери.
Исто и со телевизорот. Антената била роговите на ѓаволот итн. Но поповите имаа телевизор кога останатите немаа ни радио.

Уште ли не го научи нивното лицемерие?

Читаш ли овде на форумот колкави дрвја и камења се фрлаат по напредокот на науката? Знаеш ли зошто? Тие под напредокот на науката не го подразбираат пронаоѓањето на печатарската и парната машина, пронаоѓањето на струјата, развојот на медицината и развојот на технологијата.
Ама затоа ги користат сите привилегии што ги носи современиот живот што го донел тој развој, и тоа со двете раце.
И сметаат дека таквото лицемерие е во ред.
И сметаат дека човештвото не напреднува туку се уназадува.
Знаеш ли зошто?
Нив ги "боли" што луѓето се описменија.
И во старо време кога ретко кој бил писмен, Мики и сличните нему ќе им се чинеа на останатиот народ попаметни од да Винчи, Тесла и Едисон заедно.
А не како сега, секој попаметен средношколец да ги прави партал.
По тоа време тие жалат.
Така ли е, брате Мики?
Еден ден ја браниш религијата дека е супер(хомосексуалноста ти е контрадикторна) а друг ден фрлаш камења и дрва по неа и викаш дека науката е тоа што е супер.Може ли да ми ја кажеш твојата верска (не)определеност ?
Друго збориш глупости,не треба ние верниците да ги уживаме привилегиите на науката.Епа ако гледаме хипотетички,нас верниците не има многу повеќе од вас атеистите(на верници тука мислам од сите религии заедно,Ислам,Христијанство,Јудаизам итн.),ако тоа што медицината и технологијата го изумат а не го купиме ние верниците,што мислиш Самсунг ќе произведува телефони и други уреди ? нема,зошто? за вас? тогаш Самсунг не би бил технолошки гигант што вреди десетици милијарди долари туку ќе биде колку што е бижутерија некоја ефтина..
Ако мене ме ставаш во овие што ''жалат'' тогаш гадно се лажеш.Мене ми е криво кога ќе правам моабет со неписмен,што нема никакви познавања во никое поле од образованието а се радувам на паметни и образовани.ДА, ЧОВЕШТВОТО СЕ УНАЗАДУВА,само што ти мислиш ако имаш смарт фон кој вреди десетици илјади денари,интернет и слично ти изгледа тоа како да напредува.Морално се распаѓа во секоја сфера.И мене тоа ме радува,ме радува од верски аспект затоа што многу добро знам што е напишано во Откривението.Напредува,гледаш,хомосексуалноста која тебе лично ти е контрадикторна се прифаќа се повеќе и ќе дојде денот кога сегде ќе биде апсолутно легализирана,напредува со онаа ,,Партија на Љубовта'' од Холандија која бара одобрување на некрофилство,хомосексуалност,педофилија( децата по своја ''волја'' да бидат во постари),зоофилизмот,еве за дрогата се бара легализација.. ете вака напредува твојот(вашиот) свет.Истата партија ја има и во Данска само со друго име..

Kajgana Shop

На врв Bottom