IzzY_R0CkeR59
аудофил, металофил, емофил, чоколаденфил
Дали некој некогаш слушнал за племе/народ наречени Теутонци?Ако одговорот е да,тогаш би сакал да дознаам нешто за нив
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали некој некогаш слушнал за племе/народ наречени Теутонци?Ако одговорот е да,тогаш би сакал да дознаам нешто за нив
Не сум играл Age of Empires, такада не сум сигурен за кои станува збор. Пошто овие Теутонци, како племе, се германско племе забележувани во антиката. Е сеа Тевтонскиот Одред, односно Тевтонските Витези, се посебен Германски средновековен одред, крстоносци кои го проширувале Католицизмот. Најзабележани дејствија околу Литванија и Полска, кај што го истребувале паганизмот. Нив знам дека ги има на Medieval Total War: KingdomsФала Рики затој што и мене порано ме копкаше кои су они и од куде потекнуеф, кој век су се развивале и слично. Ама никад не сам имаја прилику да прашам, а и забравија сам да потражу на интернет.
Ја Теутонци ги знам од Ејџ оф Емпајарс, мноо незгодан народ бесфа, јака цфрста пешадија сс големи мантили и големи мачеви,
Jaс ги знам пошто на времето на Age of Kings само со нив играв, имаја многу јака единица elite Teutonic Knight. Исто ми се чини и една од кампањите со нив беше![]()
Фала Рики затој што и мене порано ме копкаше кои су они и од куде потекнуеф, кој век су се развивале и слично. Ама никад не сам имаја прилику да прашам, а и забравија сам да потражу на интернет.
Ја Теутонци ги знам од Ејџ оф Емпајарс, мноо незгодан народ бесфа, јака цфрста пешадија сс големи мантили и големи мачеви,
da i jas gi znam od tie igri i zatoa prasuvam xDЕдна од омилените фракции на Мedieval иначе имат посебен пач
"Medieval Total War-Teutonic"
За болдот поточно можеш да се изразиш : кај што го истребувале словенското родноверство и им го наметнувале католицизмот .Не сум играл Age of Empires, такада не сум сигурен за кои станува збор. Пошто овие Теутонци, како племе, се германско племе забележувани во антиката. Е сеа Тевтонскиот Одред, односно Тевтонските Витези, се посебен Германски средновековен одред, крстоносци кои го проширувале Католицизмот. Најзабележани дејствија околу Литванија и Полска, кај што го истребувале паганизмот. Нив знам дека ги има на Medieval Total War: KingdomsНе знам зошто и тие го зеле тоа име (лупам сеа по претпоставка дека се повикале на нешто од минатото како што обично се прави), али мислам дека ова ми е дел од матерјалот за оваа година на факултет
![]()