GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Место сам да се давиш во калот кој го правиш,треба да прашаше Зошто ако и јас и некој хомосексуалец имаме исто слободна волја,он има а ја немам развиено хомосексуалност ? нели е ова прашањето кое ќе реши се ? е,ама место просто да размислуваш ти идеш во некои паранормални димензии на размислување,инаку те разбирам и сфаќам што ти е поентата.Немам развиено затоа што НЕ САКАМ,хомосексуалност е страст,како што јас имам страст за жена хомосексуалецот има страст за маж така ? он таа страст ЈА РАЗВИЛ благодарение на слободната волја(кои причини не знам не сум хомосексуалец па да знам да ти одговорам),никој хомосексуалец не му дошле дома го фатиле и му ја зеле ''невиноста'' и него тоа му се допаднало и така станал,туку САМ ОД СЕБЕ а напишав зошто.Тоа е исто како со хазардерството,алхохолизмот,дрогирањето..Оф мори мајко....јас да сум мислел. Пак не капираш што е поентата. Значи ти тврдиш дека постоењето на нешта кои се непотребни според тебе - како хомосексуалноста е поради слободната волја, демек слободната волја ги создава. Дали тоа значи дека ти немаш слободна волја, затоа што опцијата - можноста хомосексуалност кај тебе не постои?
Пак ќе ти повторам, најпросто што може, па мисли активирај виугите:
Слободната волја е можност да бираш од опциите што ти се на располагање, може да имаш слободна волја да одбереш и само три опции, а можеш да имаш слободна волја и да одбереш милион опции.
Ако креатор што тврди дека е семоќен и безгрешен сметал дека одредена караклтеристика или можност е погрешна, можел да ја елиминира - воопшто да не постои! Слободната волја пак би постоела, но без опциите што не би требало да постојат!
Ти кажав дека Бог НЕМАЛ НАМЕРА да ја сопре хомосексуалноста затоа што на човекот му дал СЛОБОДЕН ИЗБОР,АКО САКА ПЕДЕР АКО НЕ САКА НЕМОРА,ЗАВИСИ ОН САМИОТ КАКВА СТРАСТ ЌЕ РАЗГОРИ.ТИ КАЖАВ ДЕКА БОГ САКА ФЕР ДА БИДЕ.ПАТЕМ ВО ПОЧЕТОКОТ И ЈА НЕМАЛО,СО КОЕ МАШКО АДАМ МОЖЕЛ ДА ИМА СЕКС ? БОГ МОЖЕЛ ДА СОЗДАДЕ И УШТЕ ЕДНО МАШКО,ПА АДАМ ДА БИРА СО КОГО САКА ДА ИМА СЕКС ТАКА ?
Еве хипотетички да ја поставиме тезава и онака да употребиме метафора,замисли Бог решава како на ТВ да им одговара на прашања на луѓето а притоа хомосексуалноста не постои,значи никогаш немало и нема да има ниеден хомосексуалец.НЕМА ЛИ ЧОВЕК НА СВЕТОВ БАРЕМ ЕДЕН ШТО ЌЕ ГО ПРАША,БОЖЕ ЗОШТО НЕ НИ ДОЗВОЛИ ДА ВИДИМЕ КАКО Е СЕКС МАЖ СО МАЖ И ЖЕНА СО ЖЕНА ?
веруваш дека барем ЕДЕН нема таков тоа да праша ? ќе праша и ? Бог ќе биде осудуван зошто го програмирал човекот со ограничена волја,му забранил хомосексуалност затоа што е ЗЛОБЕН.Ти кажав веќе еднаш,ЧОВЕЧКАТА ГЛУПОСТ И ВСЕЛЕНАТА,САМО ТИЕ ДВЕ СЕ НЕОГРАНИЧЕНИ.Тоа ти е одговорот.Погоре имаш од ZOTE напишано,прочитај.
Значи, го наоѓам во себе овој закон: кога сакам да го правам она што е добро,злото е во мене.Според својот внатрешен човек навистина уживам во Божјиот закон,но во своите делови на телото гледам друг закон, кој војува против законот на мојот ум и ме заробува со законот на гревот, кој е во моите делови на телото.Беден човек сум јас! Кој ќе ме избави од телото, кое ме води во таква смрт?Му благодарам на Бог преку Исус Христос, нашиот Господар! Според тоа, јас со умот му робувам на Божјиот закон, а со телото на законот на гревот Римјаните 7:21-25
Не легнувај со машко како што легнуваш со жена.Тоа би било одвратно. 3. Мојсеева 18:22;
Според тоа, усмртете го она што е земно во вашите делови на телото:блудот, нечистотијата, сексуалната страст, лошата желба и лакомоста, која е идолопоклонство.Колошаните 3:5,
На крајот, браќа, сѐ што е вистинито, сѐ што е благородно, сѐ што е праведно, сѐ што е чисто, сѐ што е допадливо, сѐ што е пофално, сѐ што е доблесно и сѐ што е достојно за фалба, за тоа размислувајте Филипјаните 4:8;
дека треба да ја соблечете старата личност, обликувана според вашиот поранешен начин на живот, која ја расипуваат нејзините измамливи желби, а да се обновувате во силата што го задвижува вашиот ум и да ја облечете новата личност, која е создадена по Божја волја во вистинска праведност и верност Ефешаните 4:22-24
Ги земам денес за сведоци против вас небото и земјата: дека пред вас ставам живот и смрт,благослов и проклетство. Затоа избери го животот за да останеш жив, ти и твоето потомство 5. Мојсеева 30:19
Сега разбираш или треба да земем да цртам овде ?
Последно уредено: