Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм 2 месеци да те маткаат за едно глувче е стварно претеризам.

Отиди и кажи им дека ќе ги пријавиш во пазарна инспекција, по закон 1 месец максимум може да ти држат производ на сервис.

Некој да не има искуство со ова чудо :)
Kako се има покажано...
img.ashx

ASUS X550LB-XX015D i3-4010U/4GB/750GB/GT740-2GB/BT/DVDRW

• 15.6" HD LED Display
    • Intel Core i3-4010U
    • 4 GB DDR3 RAM
    • 750 GB HDD
    • nVidia GeForce GT 740 - 2GB
    • LAN, Wi-Fi b/g/n, BT, HDMI, USB 3.0
    • DVDRW, Webcam

Имам проблем со лаптопот, мал дел од екранот е пукнат. Не е голема површина и не знам дали е штетно доколку сеуште го работам се додека не го средам проблемот. Уште имам и гаранција само не знам дали ќе можам да ја искористам и дали воопшто може да се поправи екранот и колку тоа би коштало? Лаптопот е dell, и ако веќе не може да се искористи гаранцијата предлог за сервис. Фала однапред.

Мониторот ми дава само power saving mode додека ПЦ си работи најнормално (перки вртат, видоус се крева и остало). Е сеа ми откажа тастатурата пред две недели и го немав упалено сигурно 10тина дена а за тој период каблите ми беа откачени и на мониторот и на куќиштето. Денес купив нова тастатура палам мониторот не ми работи... Матичната ќе да е сјебана, али претходно си работеше све најнормално... Помош.?

Мониторот ми дава само power saving mode додека ПЦ си работи најнормално (перки вртат, видоус се крева и остало).
Се крева Виндовс а монитор повер савинг моде??
од кај знаеш дека се крева виндовс

Od koa ke go upalis PC-to posle nekolku sekundi titka so znaci deka vindousot se kreva...
пробај остави го минутка две запален па удри АЛТ+Ф4 па ЕНТЕР ако се изгасне по некое време - значи стварно го подига виндовсот ако не - значи не се подига

Хмм 2 месеци да те маткаат за едно глувче е стварно претеризам.

Отиди и кажи им дека ќе ги пријавиш во пазарна инспекција, по закон 1 месец максимум може да ти држат производ на сервис.
Беше денес да прашам. Ми го дадоа глувчето, работи се.
Таа го изгубила бројот. Кобајаги. Нема врска. Може на другарот тастатурата да му ја вратам. И се е (y).

Имам проблем со лаптопот, мал дел од екранот е пукнат. Не е голема површина и не знам дали е штетно доколку сеуште го работам се додека не го средам проблемот. Уште имам и гаранција само не знам дали ќе можам да ја искористам и дали воопшто може да се поправи екранот и колку тоа би коштало? Лаптопот е dell, и ако веќе не може да се искористи гаранцијата предлог за сервис. Фала однапред.

Оди во Макпетрол карши ТЦ Капиштец и ќе ти кажат дали ќе ти важи гаранцијата и колку би коштало во случај да не важи. Според мене најдобар сервис имаат они.

.. дали некој знае каде во Скопјево има студии/курсеви стрикно за хардверскиот дел во IT секторот?

Дајте предлог за 32 инчен телевизор, за всоба ќе ми е, примарно за дигитална ТВ, филмови и спорт. И ХДМИ влез да има обавезно за филмчиња. Цената нека е поефтина.

Предлог некој лаптоп не ми треба некој посебно, ми треба за интернет гледање филмови и слично до кај 15-16.000

Предлог некој лаптоп не ми треба некој посебно, ми треба за интернет гледање филмови и слично до кај 15-16.000
Било што со Dual Core/i3 процесор би ти бркало работа, и минимални 4 GB рам. Мада би ти препорачал i процесор, не Dual Core.

Уште малку треба да купувам нов лаптоп, гледав на amc.com.mk и овиа два ми фатија око. Кој според вас е подобар?

1. ASUS K550LNV-XX384D 15.6"/i7-4510U /4GB/1TB/GT840-2GB/DVDRW/BT/Webcam
15.6" HD LED Display
Intel Core i7-4510U
4 GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
nVidia GeForce GT840 - 2GB
LAN, Wi-Fi b/g/n, HDMI, BT, USB 3.0
DVDRW, Webcam

img.jpg

2. ACER E1-572G-74504G1TMnkk 15.6"/i7-4500U/4GB/1TB/HD8750M-2GB/DVDRW/BT/HD Webcam (NX.M8JEX.018)
15.6" HD LED Display
Intel Core i7-4500U
4 GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
AMD Radeon HD 8750M - 2GB
LAN, Wi-Fi b/g/n, BT 4.0, HDMI, USB 3.0
DVDRW, HD Webcam
img (1).jpg
[DOUBLEPOST=1411332767][/DOUBLEPOST]Исто така можете да ми препорачате и други продавници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom