Што кога би биле повторно млади?

Ја да можу да се врату у младос лудос.... па и ск сам јоште млад и луд,али нели дали : D

Нели кд би се вратија па у младост, ке продужеше да се баву сс ориентацију и ке прошеташе Скандинавију,Јапан,Охајо и друи места куде што се одржуеф ориентациони натпревари.

Е да, поише ке играше жмурку и џамију пред зграду.
У Скопје како гу викате џамију, онуј игру сс пет мали керамидчиња кои треа да ги ставиш едно врз друо а да не те погодиф противници сс топку. Текнуе ли ви?

У Скопје како гу викате џамију, онуј игру сс пет мали керамидчиња кои треа да ги ставиш едно врз друо а да не те погодиф противници сс топку. Текнуе ли ви?
Зависи у која наслеба. У Ѓорче играта ја викаат површка, а у Кисела вода замочник.

Јас многу жалам што бев у средно и на факултет! :( Колку само многу време е изгубено за тешки, непрактични и непотребни глупости, кои никогаш во животот апсолутно нема за ништо да ни требаат, малтретирање, малтретирање и пак малтретирање. Кој будала сака да седи дома да учи кога може да иде да се забавува, кој сака да станува рано за да оди на предавање, кој сака да се вози саат време во автобус стуткан како риба во конзерва, кој сака да слуша досадни, небитни предавања кои немаат врска со неговиот живот, кој сака да плаќа за книги и партиципација за да некој си таму таканаречени "професори" можат "субјективно" да го дупат у мозок 4 години по ред? Тешко е во тие години затоа што го немаш потребното искуство и си целосно зависен од родителите а и сите го прават тоа, да сфатиш дека образованието е целосно губење на време кое никогаш нема да можеш да го вратиш назад. Наместо човек да ужива, тој оди со сила да се мачи и им кажува на другите дека е убаво и тие да се мачат, идете учете, ќе ви треба, убаво е да се има диплома, еден ден ќе можете да си ја напикате у гз, затоа и ја даваат во таа форма (in a tube, we just need a little lube) затоа што аналниот секс е прекрасен, со еден збор масивно лудило. :facepalm:

Јас многу жалам што бев у средно и на факултет!
За разлика од тебе јас имам убави спомени од времето поминато во школување.
Предавања,,,, дружење за време на паузите, ... кафе во бифе.... или пиво....за појадок бурек... чорба
Навечер, кино.... театер, опера,, прошетки
Одење во диско, муабети, шеги и вицеви....
Дружењето со млади, сите се млади околу тебе, многу млади другари
И надеж ... сите бевме полни со надеж за убава иднина

За разлика од тебе јас имам убави спомени од времето поминато во школување.
Предавања,,,, дружење за време на паузите, ... кафе во бифе.... или пиво....за појадок бурек... чорба
Навечер, кино.... театер, опера,, прошетки
Одење во диско, муабети, шеги и вицеви....
Дружењето со млади, сите се млади околу тебе, многу млади другари
И надеж ... сите бевме полни со надеж за убава иднина
Сакаш да ми кажеш дека без факултет нема дружење? :cuc:
Баш за вакво перење на мозок зборам. Нешто што е непријатно(факултет) се врзува со нешто пријатно(храна, забава, дружење, после нели многу пари ќе ти даваат за дипломата :pos:) и затоа и може да се трпи. Доколку не го гледаш како нешто пријатно туку го погледнеш онаков каков што навистина е и прекинеш да се самозалажуваш тогаш никогаш не би отишол. Кој сака да спрема испит? Стресно е, зашто би се мачел?
Ти можеш да се дружиш со кого сакаш, каде сакаш, незнам зашто факултет ти е потребен за дружење? :eek: Иди пиј кафе, јади бурек, чорба, иди на кино, театар, опера, прошетки, диско, каква врска има сето ова со факултет? Баш факултетот и обврските кој тој ги носи смета да ги правиш овие пријатни нешта.
Знам дека многу ќе се согласат со тебе, знам дека ќе најдат начин да го оправдаат своето присуство во средно училиште или факултет затоа што сите се нели во средно и многу ги има на факс, со самата масивност мачнината се трпи, но тоа не значи дека луѓето не се мачат и не им е тешко, многу од нив цел живот ќе го поминат и нема да сфатат зошто се несреќни.

Последно уредено:
Сакаш да ми кажеш дека без факултет нема дружење? :cuc:
.
Има, ама со кого ќе се дружиш ако не студираш?
Додека студирав се дружев со студенти и професори.
Зарем подобро ќе беше да се дружев со зонаши?

Поради недоволна изживеаност, претпоставувам.
Дали би направил нешто порадикално? Некоја неостварена авантура можеби(не мислам на љубовна)?
Нешто порадикално, а да не е љубовна, или можеби сексуална авантура? :)
Паааа... хмммм....
Тоа е интересна тема за размислување, зависи за кого.
Јас на пр. не се експонирав многу, се си стоев некако настрана, за пред народ, а си правев она што го сакав во тинејџерските години...
Што ми беше на ум, тоа и го остварував генерално.
Во раните 20-ти бев студент, отприлика исто беше... со таа разлика што умот малце се менува, човек поразлично размислува, и се менуваат и приоритетите, амбициите... Тоа беа годините кога сакав да патувам... да запознавам луѓе, да видам свет што повеќе можам... Време на интензивен, бурен живот и факултетот како противтежа. Жени, коли, алкохол...
Тоа се годините кога ја сретнав мојата сегашна сопруга. :)
Некаде во доцните дваесети се женев. Пак промена во животот, пак време на одлуки...
Тежок период... формиравме дом, семејство... деца се раѓаат, ова она...
И... додека трепнеш дојде време кога носам деца на школо, кога се радувам на тревата во дворот, плочки на тераса, чашка ракија со салата со некого...
Но...
Како што реков, пак би играл така... со сите грешки кои сум ги направил, а кои оставиле траг, но и ми дале некаква мудрост.
За некаква авантура... не знам баш, во моментов не ми текнува...
Не би да се фалам, мислам дека досега барем, животот го живеам максимално. Од некоја дистанца, можеби некои работи кои биле, ми изгледаат смешни, ама тогаш требало така да биде.
Можеби да ми зборувал некој тогаш дека ќе уживам да косам тревата во дворот ќе сум му речел да оди да се лечи, ама ете... денес тоа ми е задоволство (а после завршената работа еден Даб од 0,5 Л).
Некои ситници сметале можеби уште во времето кога се случиле... ама сепак, не ја нарушуваат генералната слика.

Од иднината не се бега, каква-таква запишана е, може само да се подобри или да се влоши но за разлика од неа, од минатото може да се одбере доброто или лошото за спомени. Добар ден, јас сум Драган Б. Костиќ, добро дојдовте на средба со вашите спомени.

.....генерално не би менувал многу.....можеби повеќе би учел, наместо да се филмам дека знам доволно

Темава очигледно е за лица над четириесет години(најмалку), така да не се мачи да пишуваш ако си некој дваесетгодишен лигуш.

Група истражувачи за човековото однесување носат тест група на некој многу висок мост и ги убедуваат да скокнат во вода.
Прв е американецот: Скокни....Нема шанси...Скокни за слава....Не...Скокни за милион долари...За милион долари...и американецот скока
Втор е русинот: Скокни....Нема шанса....Скокни за слава....Не...За милион долари...ни за милион долари...скокни за Русија....За Мајка Русија ...и русинот скока
Трет е македонецот...Скокни....Нема шанса....Скокни за слава....Не...За милион долари...ни за милион долари...скокни за Македонија...ма кој ја е*бе Македонија....еј забрането е скокање од мостов...што бе забрането...и македонецот скока

Забрането ви е да ми уплатите 50ЕУР на трансакциска сметка o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom