Прашање за Христијанството III

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ZOTE,

правиш почетничка и фатална грешка.

Начинот на кој сам Бог допира до умовите и срцата од поединците (значи, од поединците, не од народите!), навистина е разнолик и чуден, а начинот на кој поединиците (не и народите!) се движат кон Небесатата е само еден: а тоа е преку Црквата.

Надвор од Црквата, може да има било што...На пример, собирачи на салфетки.
Значи еве ти доказ до светото писмо.

Откровение на светиот апостол Јован Богослов

еве ги израелците

12. тој имаше големи и високи ѕидови, дванаесет порти, а над нив дванаесет ангели и напишани имињата на дванаесетте колена на синовите Израилеви:

а овде се другите народи

24. И спасените народи ќе одат по неговата светлина, и царевите земни ќе ја принесат во него својата слава и чест.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643

еве ги израелците

12. тој имаше големи и високи ѕидови, дванаесет порти, а над нив дванаесет ангели и напишани имињата на дванаесетте колена на синовите Израилеви:

а овде се другите народи

24. И спасените народи ќе одат по неговата светлина, и царевите земни ќе ја принесат во него својата слава и чест.
Многу се повикани ама малку одбрани.. на народ се мисли огромна маса на верници кои заслужиле вечен живот.. а тоа се мисли на националности..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Многу се повикани ама малку одбрани.. на народ се мисли огромна маса на верници кои заслужиле вечен живот.. а тоа се мисли на националности..
Ти си го толкуваш како што си мислиш, но не е така. Јасно си пишува многу народи.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

еве ги израелците

а овде се другите народи

ZOTE,

ако почнам да коментирам една по една од твоиве реченици, уште помалку ќе бидеш во право...[DOUBLEPOST=1410127156][/DOUBLEPOST]
Не ми личеа на телемити....ај ти види подобро:
Видов подобро, а сеуште гледам дека не го разбираш ова кое го гледаш...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Видов подобро, а сеуште гледам дека не го разбираш ова кое го гледаш...
Така е МИКИ, јас не разбирам што гледам, НАСА не разбира што гледа, еволуционистите не разбираат....МИКИ никој освен тебе ништо не разбира!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ZOTE,

ако почнам да коментирам една по една од твоиве реченици, уште помалку ќе бидеш во право....
Ајде уште еден доказ од светото писмо

9. Потоа видов, и ете, големо мноштво народ, кое што никој не можеше да го преброи – од сите племиња и колена, народи и јазици; тие стоеја пред престолот и пред Агнецот, облечени во бели облеки и со палмови гранчиња во рацете.

10. И воскликнуваа со висок глас, велејќи: „За спасението наше слава на нашиот Бог, Кој седи на престолот, и на Агнецот!”

Ова сега доказ ли е или не е доказ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ајде уште еден доказ од светото писмо

9. Потоа видов, и ете, големо мноштво народ, кое што никој не можеше да го преброи – од сите племиња и колена, народи и јазици; тие стоеја пред престолот и пред Агнецот, облечени во бели облеки и со палмови гранчиња во рацете.

10. И воскликнуваа со висок глас, велејќи: „За спасението наше слава на нашиот Бог, Кој седи на престолот, и на Агнецот!”

Ова сега доказ ли е или не е доказ?
Стих, изваден од контекст, не е никаков доказ, туку бранење на својот став со ѓоамити библиски доказ.
Клучното прашање кое непрекидно го прескокнуваш е: како дошле тие народи пред Христа?[DOUBLEPOST=1410132067][/DOUBLEPOST]
Така е МИКИ, јас не разбирам што гледам,
Се согласувам...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Мики, дали имало цркви во Исусово време?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Znaci vaka,postavuvam konkretno prasanje;Kolku e razumno vo soba na trigodisno dete da stavime pistol,a pri toa i da mu receme,sine ako go zemes pistolot i ako go ispukas,ke se otepas i ke umres,zatoa podobro ne go pipaj voopsto.E ova ti e ona so drvoto za poznavanje na dobroto i losoto,ako Bog bil dobar roditel,nemalo ni da go posadi,ako nemal nekoja druga cel osven da ispituva verba na nekoi koi bile stotuku stvoreni.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Стих, изваден од контекст, не е никаков доказ, туку бранење на својот став со ѓоамити библиски доказ.
Клучното прашање кое непрекидно го прескокнуваш е: како дошле тие народи пред Христа?[DOUBLEPOST=1410132067][/DOUBLEPOST]

Се согласувам...
Не не, туку ти треба да го објасниш стихот од сите племиња и колена, народи и јазици.

Затоа што нели само православието е исправно асите други се грешни, како е е тогаш можно да има од сите племиња, коелна народи и јазици во царството небесно. Ти објасни го тоа.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Drugoto prasanje mi e za pobunata:Ako Lucifer i kompanijata padnati angeli znaele deka ne mozat da bidat nisto drugo osven toa sto se stvoreni,togas nivnata borba e predvreme izgubena,i siot nivni trud bi bil zaluden.Zosto Bog bi trebalo da dokazuva nekomu nesto,deka negovata vlast e pravedna,duri i Svojot Sin da go zrtvuva da umira,ako se e stvoreno od Nego,togas toa ne bi imalo nikakva korist.Ne e On izbran na izbori za da vladee,pa da mora da dokazuva nesto na svojot elektorat.Vo ovaa situacija kako sto e opisano vo Biblijata,mene mi lici kako Kral na kogo polovina vojska,mu otkazuva poslusnost,i bitkata e polovina izgubena.Bidejki vojskata e taa koja odlucuva za Kralot,koj kral ima poveke i posilna vojska,toj vladee.Taka bilo,taka i ke bide.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Drugoto prasanje mi e za pobunata:Ako Lucifer i kompanijata padnati angeli znaele deka ne mozat da bidat nisto drugo osven toa sto se stvoreni,togas nivnata borba e predvreme izgubena,i siot nivni trud bi bil zaluden.Zosto Bog bi trebalo da dokazuva nekomu nesto,deka negovata vlast e pravedna,duri i Svojot Sin da go zrtvuva da umira,ako se e stvoreno od Nego,togas toa ne bi imalo nikakva korist.Ne e On izbran na izbori za da vladee,pa da mora da dokazuva nesto na svojot elektorat.Vo ovaa situacija kako sto e opisano vo Biblijata,mene mi lici kako Kral na kogo polovina vojska,mu otkazuva poslusnost,i bitkata e polovina izgubena.Bidejki vojskata e taa koja odlucuva za Kralot,koj kral ima poveke i posilna vojska,toj vladee.Taka bilo,taka i ke bide.
Не ја знаеме правата вистина што се случувало на небото и зашто се побуниле ангелите и настанала војна. Логички е дека сакале да живеат според сопствена воља а не според универзалните закони на универзумот. И затоа кога се живее надвор од законите настанува безаконие.

Kajgana Shop

На врв Bottom