MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Топтан, со се телемити...Или позлатени лопати.
Топтан, со се телемити...Или позлатени лопати.
Не ми личеа на телемити....ај ти види подобро:Топтан, со се телемити...
Значи еве ти доказ до светото писмо.ZOTE,
правиш почетничка и фатална грешка.
Начинот на кој сам Бог допира до умовите и срцата од поединците (значи, од поединците, не од народите!), навистина е разнолик и чуден, а начинот на кој поединиците (не и народите!) се движат кон Небесатата е само еден: а тоа е преку Црквата.
Надвор од Црквата, може да има било што...На пример, собирачи на салфетки.
Многу се повикани ама малку одбрани.. на народ се мисли огромна маса на верници кои заслужиле вечен живот.. а тоа се мисли на националности..Значи еве ти доказ до светото писмо.
Откровение на светиот апостол Јован Богослов
еве ги израелците
12. тој имаше големи и високи ѕидови, дванаесет порти, а над нив дванаесет ангели и напишани имињата на дванаесетте колена на синовите Израилеви:
а овде се другите народи
24. И спасените народи ќе одат по неговата светлина, и царевите земни ќе ја принесат во него својата слава и чест.
Ти си го толкуваш како што си мислиш, но не е така. Јасно си пишува многу народи.Многу се повикани ама малку одбрани.. на народ се мисли огромна маса на верници кои заслужиле вечен живот.. а тоа се мисли на националности..
Си отворил некогаш во животов Библија ?Ти си го толкуваш како што си мислиш, но не е така. Јасно си пишува многу народи.
ZOTE,Значи еве ти доказ до светото писмо.
еве ги израелците
12. тој имаше големи и високи ѕидови, дванаесет порти, а над нив дванаесет ангели и напишани имињата на дванаесетте колена на синовите Израилеви:
а овде се другите народи
24. И спасените народи ќе одат по неговата светлина, и царевите земни ќе ја принесат во него својата слава и чест.
Видов подобро, а сеуште гледам дека не го разбираш ова кое го гледаш...Не ми личеа на телемити....ај ти види подобро:
Така е МИКИ, јас не разбирам што гледам, НАСА не разбира што гледа, еволуционистите не разбираат....МИКИ никој освен тебе ништо не разбира!Видов подобро, а сеуште гледам дека не го разбираш ова кое го гледаш...
Ајде уште еден доказ од светото писмоZOTE,
ако почнам да коментирам една по една од твоиве реченици, уште помалку ќе бидеш во право....
Стих, изваден од контекст, не е никаков доказ, туку бранење на својот став со ѓоамити библиски доказ.Ајде уште еден доказ од светото писмо
9. Потоа видов, и ете, големо мноштво народ, кое што никој не можеше да го преброи – од сите племиња и колена, народи и јазици; тие стоеја пред престолот и пред Агнецот, облечени во бели облеки и со палмови гранчиња во рацете.
10. И воскликнуваа со висок глас, велејќи: „За спасението наше слава на нашиот Бог, Кој седи на престолот, и на Агнецот!”
Ова сега доказ ли е или не е доказ?
Се согласувам...Така е МИКИ, јас не разбирам што гледам,
Не не, туку ти треба да го објасниш стихот од сите племиња и колена, народи и јазици.Стих, изваден од контекст, не е никаков доказ, туку бранење на својот став со ѓоамити библиски доказ.
Клучното прашање кое непрекидно го прескокнуваш е: како дошле тие народи пред Христа?[DOUBLEPOST=1410132067][/DOUBLEPOST]
Се согласувам...
Не ја знаеме правата вистина што се случувало на небото и зашто се побуниле ангелите и настанала војна. Логички е дека сакале да живеат според сопствена воља а не според универзалните закони на универзумот. И затоа кога се живее надвор од законите настанува безаконие.Drugoto prasanje mi e za pobunata:Ako Lucifer i kompanijata padnati angeli znaele deka ne mozat da bidat nisto drugo osven toa sto se stvoreni,togas nivnata borba e predvreme izgubena,i siot nivni trud bi bil zaluden.Zosto Bog bi trebalo da dokazuva nekomu nesto,deka negovata vlast e pravedna,duri i Svojot Sin da go zrtvuva da umira,ako se e stvoreno od Nego,togas toa ne bi imalo nikakva korist.Ne e On izbran na izbori za da vladee,pa da mora da dokazuva nesto na svojot elektorat.Vo ovaa situacija kako sto e opisano vo Biblijata,mene mi lici kako Kral na kogo polovina vojska,mu otkazuva poslusnost,i bitkata e polovina izgubena.Bidejki vojskata e taa koja odlucuva za Kralot,koj kral ima poveke i posilna vojska,toj vladee.Taka bilo,taka i ke bide.