Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Чекај, The Grand Budapest Hotel требаше да е комедија така?
Се видов во филмов само комедија не, срање филм, го исклучив на 30та минута.

Иначе, многу ме бендиса Murder on the Orient Express 1974, прејако нешто, препорака од мене за сите фанови на вој жанр, мала утка напраиле со актерот, Albert Finney ја нема таа глума за Поаро, али како и да е филмот е чиста 10ка, глума, приказна и се останато е врв.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Чекај, The Grand Budapest Hotel требаше да е комедија така?
Се видов во филмов само комедија не, срање филм, го исклучив на 30та минута.
Не, не требаше да е комедија, кој филм на Андерсон бил во вистинска смисла комедија? И најголемата грешка си ја направил во животот со прекинувањето на филмот, а уште повеќе со нарекување 'срање'.

Него, вчера гледав прв пат филм од Ксавиер Долан, млад надежен режисер, Tom at the farm, одличен психолошки трилер за Том кој оди во село на погреб кај своето момче без да знаат неговите во каква врска бил со нивниот скоро загубен син. Одлично сниман, глума перфектна, на ниво филм, очекувам многу повеќе од неговите други филмови, последниот Mommy, кој ќе има премиера на Браќа Манаки има ептен високи оцени, а и I killed my mother одамна ми е во листата за гелдање.

Друго, Бетонска ноќа или Concrete night, фински филм, годинешниот нивен кандидат за Оскар. Кинематографијата мн ми се допадна во филмот, дејството се случува во ден-два, за двајца браќа кој едниот има уште некој ден до враќањето повторно во затвор. Чудни и мрачни доживувања на двајцата браќа во единствените слободни мигови.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
И најголемата грешка си ја направил во животот со прекинувањето на филмот,
Ти очигледно не си и рекол „после вас“ на девојка пред киоск на Лотарија на Македонија, за подоцна да ја видиш во весник целата среќна што добила бинго.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
guardians of the galaxy е супер забавен филм особено 3D.
со капетанот засега ги држат за другиве флопови кој излегоја после avengers.
(x-men го неам гледано)
се надевам си се врати ја на старата добитна комбинација

H

HoT IcE

Гостин
Потрфлија после First Class Марвел со франшизата, тапа ми се и Вулверин и овој, исцрпија све што имаа, сеа идат на стара слава да праваат пари со ефекти и све, мада и ефектите беа на незавидно ниво у новиов Х Мен.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.

W

wicked_1

Гостин
Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.
А Watchmen? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom