Uchiha Sasuke
Sharingan User
- Член од
- 21 март 2013
- Мислења
- 3.620
- Поени од реакции
- 7.380
Eве нешто од ДБЗ на македонски
Преводот на А1 е... хахаEве нешто од ДБЗ на македонски
јас лично не би ти препорачал да ги гледаш на македонски ги гледав ама мн се досадни така goku - џоку мислам helloДај бе Драгон Бал нека ги стави синхронизирани на македонски само прва и трета епизода ги има на youtube
сељачана што да правишgoku - џоку
Eве нешто од ДБЗ на македонски
јас лично не би ти препорачал да ги гледаш на македонски ги гледав ама мн се досадни така goku - џоку мислам hello
сељачана што да правиш
Гласот на Гоку/Џоку уствари го имитира женско.Да ги има сега на мк синхронизација би го истерал до крај само што тоа не е можно. Со него пораснав и имам преубај сеќавања. Денешниве деца пораснаа со Долина на волците, Малечката невеста и останати турски срања. Ехх...
https://www.youtube.com/watch?v=yIkgeolyMl8Гласот на Гоку/Џоку уствари го имитира женско.
не викам не али и англиската верзиа нее лоша дури Гоку е по моќно представен@Hip.Hop_MKD
Ако алудираше на тоа дека во македонската синхронизација е женско, тогаш... морам да те информирам дека и јапонскиот актер е жена. Исто така таа гласот го има позајмено за синовите на Гоку и татко му на Гоку.
Нејзиното име е Masako Nazawa.
Општо онака според мене мислам дека најдобро јапонските филмови и серии да ги гледате со оригиналниот јазик, односно синхронизација, јапонците одлично глумат и максимално се внесуваат во приказните.
напротив ја мислам дека јапонската верзија е подобра а што кажа @Epsilon дека женски лик го позајмува женско точно е и мнозина shonen главни ликови гласот ин е позајмен од жени и уште еден интересен факт најдобрите анимеа како што се naruto,one piece,bleach главните ликови се жени а пошто и dragonball е едно од најдобрите анимеа можеби е традиција да ставаат главен лик да е позајмен глас од жена [DOUBLEPOST=1410039201][/DOUBLEPOST]не викам не али и англиската верзиа нее лоша дури Гоку е по моќно представен
исто така единствена работа што ме иритира во dragonball е тоа што goku го направиле супермен никој неможе да го победи ма али ипак имаат најдобар спореден лике од било кое друго аниме (бар за мене) а тоа е VEGETAне викам не али и англиската верзиа нее лоша дури Гоку е по моќно представен
Седи кец!исто така единствена работа што ме иритира во dragonball е тоа што goku го направиле супермен никој неможе да го победи ма али ипак имаат најдобар спореден лике од било кое друго аниме (бар за мене) а тоа е VEGETA
Седи кец!
Cell го победи.