Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
[DOUBLEPOST=1409858817][/DOUBLEPOST]Потпуно се слажам сас тебе,ебати такву лигу у коју играв 2 косовски тима,1 албански,2 македонски,1 бугарски и 3 црногорске екипе.
Иначе извлечени су групе ми смо у групу А сас Теодо,Сутјеску,Пеќ и Рислки,док у групу Б играв Кожув,Приштина,Морнар и Влазнија
Наша група неатрактивна,не е како претходне сезоне(Грчка екипа Кавала + супер квалитетни Левски и Галил),али па од другу страну можемо први да си бидемо:vozbud:

"Како што информираа од БИБЛ лигата, и во новата сезона по првата фаза четирите најдобри екипи од двете групи во следната фаза повторно ќе играат секој со секого, по што на крајот ќе следи плеј-оф разигрувањето."

И овој не ми нешто јасно,да ли сам ја глуп или су они улави,како може од двете групе по 4 екипе после да разигруев кд у Б групу има само 4 тима?Па они рекреативно ли ке гу играв прву фазу,без никакав значај?Док у нашу групу би испаднаја само 1 тим,значи кур играње само прва фаза.
Најбоље би било да се игра како првенство свак сас свакога гости дома тој су 16 натпревара и плус плеј оф у кој ке има полуфинале и финале.

Последно уредено:
[DOUBLEPOST=1409858817][/DOUBLEPOST]Потпуно се слажам сас тебе,ебати такву лигу у коју играв 2 косовски тима,1 албански,2 македонски,1 бугарски и 3 црногорске екипе.
Иначе извлечени су групе ми смо у групу А сас Теодо,Сутјеску,Пеќ и Рислки,док у групу Б играв Кожув,Приштина,Морнар и Влазнија
Наша група неатрактивна,не е како претходне сезоне(Грчка екипа Кавала + супер квалитетни Левски и Галил),али па од другу страну можемо први да си бидемо:vozbud:

"Како што информираа од БИБЛ лигата, и во новата сезона по првата фаза четирите најдобри екипи од двете групи во следната фаза повторно ќе играат секој со секого, по што на крајот ќе следи плеј-оф разигрувањето."

И овој не ми нешто јасно,да ли сам ја глуп или су они улави,како може од двете групе по 4 екипе после да разигруев кд у Б групу има само 4 тима?Па они рекреативно ли ке гу играв прву фазу,без никакав значај?Док у нашу групу би испаднаја само 1 тим,значи кур играње само прва фаза.
Најбоље би било да се игра како првенство свак сас свакога гости дома тој су 16 натпревара и плус плеј оф у кој ке има полуфинале и финале.
ja mislu deka prvi 2 ekipe idev od grupu takoj da posle se pravi 1 grupa od 4 ekipe.

U vrsku ss bibl ligu ja mislu deka i uprava sfatila deka taj ne e bitna i kako sto i sam trenjer si kaza deka tamo samo ke se uigruev igraci jos edn plus za nas ke si gu igramo u kladilnicu kd znaemo deka nema da se zamarav :D
Edno drugo me zbunue , trenjer u intervju vika pomal budzet imamo od lani?

ja mislu deka prvi 2 ekipe idev od grupu takoj da posle se pravi 1 grupa od 4 ekipe.
Први четири идев и од двете групе. У втору фазу ваљда ќе има четвртфинале. Треќа фаза најверојатно фајнлфор.
Моментално у групу Б фали една екипа, треба дополнително да се јави, могуќе е па да биде румунска Крајова.

Среќа нема далечни путовања како Израел и Румунија за нас, па ќе има можност млади играчи да се докажев, плус и да се уигра тим да се направив некои акцие за суперлигу. Могуќност и некоја пара да се испегла, па на поласезону да га враќамо Уроша :icon_mrgr:

Gledam Knezevic otisja u Sokoli ne znam dali nasa uprava e probala da ga dovede dobar igrac za nasu ligu

момци дај да ги тражимо негде утакмице сас кожува и мзт од куп кд играсмо...туј утакмицу сас кожува ќе гу памту цел живот кој адреналин беше...

Samsung Mobile

Ja kaza deka mi izgleda kako dobar igrac ama Shterjov ne znam kako ke se pokaze takoj da bi sakaja da se zasilimo na tuj poziciju na drugi mislu deka nema potreba[DOUBLEPOST=1409869816][/DOUBLEPOST]
момци дај да ги тражимо негде утакмице сас кожува и мзт од куп кд играсмо...туј утакмицу сас кожува ќе гу памту цел живот кој адреналин беше...

Samsung Mobile
ako gu najdes postiraj :D

sterjov dnska na trening beshe drvoo nevideno nisto ne razbira haha. A utakmicu ss kozuv i ss mzt sg ke vi gi postiram ali nema gi celi utakmice samo highlights[DOUBLEPOST=1409870258][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=rSrVS0P7dOs[DOUBLEPOST=1409870304][/DOUBLEPOST]https://www.youtube.com/watch?v=4MHVMCe0djA
гледани су ми овија ... ваљда канал 5 нешто .. мкф имав цели .. а можда и радио браво...

Samsung Mobile

кд веќ га спомнасте кожув, за разлику од нас они данска играсва пријателску сс партизан и веќ су ги припреме у пун ек, зашто куде нас се чека толко, зашто ќе играмо сс мзт затворену утакницу, зашто сваку годину на турнир се канив едни исте екипе... дајте малце мрднете пред 2 године играмо сс ѕвезду и лукоил сга кожув, мзт сваку годину идемо од коња на магаре.... исто такој сакам да прокоментирам около 6 странци, виктор лани највише се бунеше да се уведе тој на крај ми па иста прикаска од лани, 4 странци и после тамо ќе доведев још 1-2ица кои у тек на сезону најверојатно ќе немав ни време да се уклопив, незнам која ги е филозофија.... и за крај една добра вест :)

http://sportmedia.mk/nov-reprezentativets-vo-gradski-park-dimchevski-e-pred-potpis-so-rabotnichki/

кд веќ га спомнасте кожув, за разлику од нас они данска играсва пријателску сс партизан и веќ су ги припреме у пун ек, зашто куде нас се чека толко, зашто ќе играмо сс мзт затворену утакницу, зашто сваку годину на турнир се канив едни исте екипе... дајте малце мрднете пред 2 године играмо сс ѕвезду и лукоил сга кожув, мзт сваку годину идемо од коња на магаре.... исто такој сакам да прокоментирам около 6 странци, виктор лани највише се бунеше да се уведе тој на крај ми па иста прикаска од лани, 4 странци и после тамо ќе доведев још 1-2ица кои у тек на сезону најверојатно ќе немав ни време да се уклопив, незнам која ги е филозофија.... и за крај една добра вест :)

http://sportmedia.mk/nov-reprezentativets-vo-gradski-park-dimchevski-e-pred-potpis-so-rabotnichki/
Прво мое мислење е дека само една формалност беше тј прв официјалан тренинг беше прв тренинг .. тој беше една презентација на тим .. американци бесва скоро 1 недељу пред тој,а сс мзт убаво си е што си е од затворен тип тренер можда сака да испроба прво што како ке функционира све да не ги отвара сви карте пред време па да биде пљукање после(само мое мислење е овој). Сс Ѕвезду тај пријатељска беше повише како кец на десетку поклон за срби у град него припремна утакмица затој што беше у средину на сезону док играв сс мзт и ми да искористимо нешто да ги се даде нешто "при срце" на срб(оман)и у овј град(друга тема е тој да не гу почнуемо).
Тој што зборија Војка зборија лани и па ништо не направија, нова управа нов тренер нова филозофија подобро 5 странци него некои ќутуци сс кои ке губимо од пелистер.
И да ... Димчевски среќан му пут убав провод на нас ни су потребни у тим играчи а не у град е*ачи. Повреди се седи еде пие у Паб, зима плату од клуб и навечер скита по тунел и лолипоп па после на тренинзи ке раскажуе приказне од свои авантуре. И док екипа игра у Охрид он си вози точак на кеј у Скопје затој што нели .. повреден е. Добар беше кд дојде прву сезону и втору док да се повреди после .. АМИН !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom