Од кај ти тебе идеја дека ич кур не го боли за детето и за неа? Им дал покрив над глава, храна, љубов. Ти мислиш дека затоа што не и оди по ќефот на жена му дека не ја сака? Можеби повеќе ја сака мајка му од жена му или пак едноставно повеќе ја почитува и затоа ја слуша. Сепак мајка му е негова крв, го одгледала и ја познава цел свој живот, живее во нејзина куќа а жена му ја знае колку? Една година, две години? Мајка му ќе му биде мајка секогаш а жената денес ја имаш утре не. Незнам по која логика жените сметаа дека треба да имаат предност пред мајката на мажот?Читаш дека не е само прислушкување?
Старата на глава и се качува на девојкава, секојдневно психички ја малтретира и ебава матер и згора на тоа кретеноидниот маж ич кур не го боли за жена му и ДЕТЕТО туку ја подржува мајка му и несмее а да и каже.
Не е бе малку малоумно понашање од страна на мажов?
Од кај ти тебе идеја дека ич кур не го боли за детето и за неа? Им дал покрив над глава, храна, љубов. Ти мислиш дека затоа што не и оди по ќефот на жена му дека не ја сака? Можеби повеќе ја сака мајка му од жена му.
Не е моја идеја, еве читај.му кажав, ама он ми рече дека ако и речел ке требало да се кара, дека сме под нивни покрив (не значи дека ако сме под покривот на неговите родители дека треба на глава да се качуваат) а жената си е таква да не речам "свој леб јаде, туѓо гајле бере" за цело село знае да ја прашаш и само оговара, еднаш дури случајно ја слушнав како ме оговара по комшии и тогаш син и ништо не и рече си преќуте, па зар цел живот треба да ја трпам, само за неа гледа, за мене и за син ми не му чуе
Мислам дека темата се исцрпи. Сите разбравме кој е маж во куќата само едно не ми е јасно. Извини што прашувам свекор имаш ? Ако имаш и е тука а не го спомнуваш тогаш уште повеќе ми е јасна ситуацијава кој и што е во куќата... за жал ова не е единствен пример но ова е до менталитетот. Многу тешко се искоренува за жал...
Ако немаш свекор тогаш за жал никогаш ама буквално никогаш ако мажот ти има постар брат кој не живее со вас во дворот а свекрвава самохрана тогаш буквално никогаш нема да го тргнеш нејзиното влијание од мажот додека е жива. Не не ти давам идеа да ја отепаш скраја да е само барај си го чарето прво со муабет со твоите па да пробаат да му дадат некој совет на мажот ти а ако не бива пут по ноге. Жално за детенцето но тоа е, нит прв нит последен случај за жал...[/quot
Мислам дека темата се исцрпи. Сите разбравме кој е маж во куќата само едно не ми е јасно. Извини што прашувам свекор имаш ? Ако имаш и е тука а не го спомнуваш тогаш уште повеќе ми е јасна ситуацијава кој и што е во куќата... за жал ова не е единствен пример но ова е до менталитетот. Многу тешко се искоренува за жал...
Ако немаш свекор тогаш за жал никогаш ама буквално никогаш ако мажот ти има постар брат кој не живее со вас во дворот а свекрвава самохрана тогаш буквално никогаш нема да го тргнеш нејзиното влијание од мажот додека е жива. Не не ти давам идеа да ја отепаш скраја да е само барај си го чарето прво со муабет со твоите па да пробаат да му дадат некој совет на мажот ти а ако не бива пут по ноге. Жално за детенцето но тоа е, нит прв нит последен случај за жал...
И на ова он никако не реагира ?ne znam sto e problemot so zenava ama veke podolgo vreme ja primetuvam deka probuva da me prislusuva, ama sega ja fativ na lice mesto, ama ne e problemot samo so nea, ocigledno sto i da napravi ona i da ne e ispravno maz mi ke bide na nejzinata strana, a ne jas i sin mi, ona e broj eden ne sme vazni nie[DOUBLEPOST=1409830363][/DOUBLEPOST]postojano slusam deka ona mu bila majka, a deka mozel da ima zeni kolku saka, a mene ako ne mi se svigalo sum znaela kade e vratata i mozelo slobodno da si odam
Неможеш тоа буквално да го сфатиш, ако е така сигурно немало да ја земе за жена и да има дете со неа. Овде имаме случај на класичен однос меѓу снаа и свекрва и борба за превласт. Доминацијата е во моментов на страна на свекрвата. Снаата сака да биде главна али од некоја причина едноставно не и успева.Не е моја идеја, еве читај.
Се и сешто има бе човек на светов, само шансите за подобар живот се секогаш на страна на тие што имаат обезбедено имот и финансии пред свадбата и децата. Се вика планирање на дом и семејство, мислам имаше некое време и предмет у школо [DOUBLEPOST=1409859380][/DOUBLEPOST]31 година неместо да даде совет како постар, он вика нема свадба и деца ако немате имот.
Колку само среќни фамилии има што се по 7 членови во еден стан, да им завидиш на атмосферата и културата во фамилијата.
А може да има врска например со искуство и почит така? Од искуството на мажот што го имал со нив две може си дошол до заклучок дека едноставно мајка му дава подобри совети од жена му и си ја слуша нејзе.[quote="sneui, post: 6824604, member: 72500" Можеби повеќе ја сака мајка му од жена му или пак едноставно повеќе ја почитува и затоа ја слуша.
А може да има врска например со искуство и почит така? Од искуството на мажот што го имал со нив две може си дошол до заклучок дека едноставно мајка му дава подобри совети од жена му и си ја слуша нејзе.
Зависи од ситуацијата, маж може и дете да слуша за совети на пример за компјутери ако не се разбира.Не може, затоа што е комплетно нездраво да ја споредуваш жена ти со мајка ти во било кој контекст. И крај краева, зошто возрасен маж би имал потреба да си ја слуша било жената, било мама за совети? Не знае сам што треба да прави и како да се понаша?