Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Се плаши да не го напраиш пишман и го сториш христијанинБре неразбран, на христијанска тема ти одговара христијанин, како ти наметнувам!!!?
Се плаши да не го напраиш пишман и го сториш христијанинБре неразбран, на христијанска тема ти одговара христијанин, како ти наметнувам!!!?
Значи тоа што не ти се допаѓа и не ти одговара, не е вистина?За твојата вистина-објект, можеби, но не и за мојата.
[DOUBLEPOST=1409686502][/DOUBLEPOST]Се плаши да не го напраиш пишман и го сториш христијанин
ДА! Мене конкретно ми се допаѓа Вистината олицетворена во Христа, никако како поим, објект, нешто...[DOUBLEPOST=1409686656][/DOUBLEPOST]Значи тоа што не ти се допаѓа и не ти одговара, не е вистина?
Веднаш ми е боље шом разбираш, инаку ме секираш.Ма нервоза бе баци. Ќе ти помине. Уште некој ад хоминем аргумент и вас христијаниве ви поминува, не се секирај.
Што убаво....на пример му кажуваат некому дека има рак, и им вели - "мене вашава вистина не ми се допаѓа" и оп, нема рак!ДА! Мене конкретно ми се допаѓа Вистината олицетворена во Христа, никако како поим, објект, нешто...
ДА! Мене конкретно ми се допаѓа Вистината олицетворена во Христа,
Znaci Hristovata vistina si e negova, mene ne mi se dopaga i za mene ne postoi!Неговата вистина е негова, мене не ми се допаѓа и за мене непостои.
Па ја немам секира................ инаку ме секираш.
Гле‘аш како си знајш?...Зошто атеисти а не неверници......
Да го разбираш христијанството нема да праиш аналогија со ваков заклучок, но сепак ќе ти помогнам, христијански е.Што убаво....на пример му кажуваат некому дека има рак, и им вели - "мене вашава вистина не ми се допаѓа" и оп, нема рак!
Сега више сум среќен.[DOUBLEPOST=1409688556][/DOUBLEPOST]Па ја немам секира.......
Ц! Гол со пета. Части другар ти Амди.[DOUBLEPOST=1409688798][/DOUBLEPOST]Poimot Avtogol kapish sea?
Браос конечно едно дете порасна!Znaci Hristovata vistina si e negova, mene ne mi se dopaga i za mene ne postoi!
Поголем богоборец од тебе немам видено (во однос на другите богови). Ништо богоборечко нема во атеизмот. Поприроден за тебе е неверник можеби. Оти така ти пишит во библијата?Гле‘аш како си знајш?...
Поимот „неверници„ е многу по природен за етикетирање на луѓето кои не веруваат (во Бога), а поимот „атеист/атеизам„ е „по содржаен„ и во себе има цела Богоборечка доктрина.
Значи тоа што тебе ти се допаѓа е вистина а другото по автоматизам не е. Браос.ДА! Мене конкретно ми се допаѓа Вистината олицетворена во Христа
Ова ќе го земам за комплимент...[DOUBLEPOST=1409690659][/DOUBLEPOST]Поголем богоборец од тебе немам видено (во однос на другите богови).
Ништо богоборечко нема во атеизмот..
Тачно!Поприроден за тебе е неверник можеби.
Библијата пишит мнооогу лошо па велит: пагани и незнабожци...Оти така ти пишит во библијата?
Добро, барем да знаеме кај се богоборците, не ги барај во атеистите.Ова ќе го земам за комплимент...
Твое мислење које апсољутно је нетачно и со кое не морам да се сложам....освен тоа што целиот атеизам е Богоборство: ништо друго...
Тоа е само за тебе, не мора да е и за другите.Тачно!
Ќе те биде, ај...
Велит и неверници.Библијата пишит мнооогу лошо па велит: пагани и незнабожци...
А ти имаш супер моќи и знаеш кој колку и што разбира?Да го разбираш христијанството нема да праиш аналогија со ваков заклучок, но сепак ќе ти помогнам, христијански е.
“и оп, воскресение“.
Не, но се обидувам искрено, несебично да помогнам на христијански прашања чувствувајќи братска должност, која за жал се злоуптребува...А ти имаш супер моќи и знаеш кој колку и што разбира?
Каде е злоупотребата? Во тоа што не се согласувам со тебе дека вистината не зависи од тоа дали му се допаѓа или не некому?Не, но се обидувам искрено, несебично да помогнам на христијански прашања чувствувајќи братска должност, која за жал се злоуптребува...
Врти сучи исто ти се фаќа.Па и според Куранот вели за православните-неверници.Битно е мерилото не е битна категоријата.Ако меѓу себе се поништат Христијаните и муслиманите,кои тогаш ќе останат?Ова ќе го земам за комплимент...[DOUBLEPOST=1409690659][/DOUBLEPOST]
...освен тоа што целиот атеизам е Богоборство: ништо друго...[DOUBLEPOST=1409690690][/DOUBLEPOST]
Тачно!
Ќе те биде, ај...[DOUBLEPOST=1409690738][/DOUBLEPOST]
Библијата пишит мнооогу лошо па велит: пагани и незнабожци...