Прашање за Христијанството III

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А последниот дел, баш тоа и ми боде очи. Ако не верувам, ЌЕ горам во пеколот. НЕ, Не сакам ни во рај ни во пекол. Си умирам и толку. Ете зошто боговите се садисти. May way all the way!!!.
И јас не сакав Германија да стане светски првак....ама јеби га...се деси.:(

Нема тука сакам-не сакам, тоа се правилата на играта.

Идеш у рај или пекол и тоа е тоа.

Изборот е твој, согласно слободната волја.:)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209

....секогаш постои избор.....секогаш постои сива зона и сива економија.....меѓу рајот и пеколот постои чистилиште.....така да ништо не е се така црно бело

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Не можеш да одговараш духовни прашања со логика од световниот свет...или можеш :P
Треба да се консултираш со световните власти на фотрумов :cool:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
....секогаш постои избор.....секогаш постои сива зона и сива економија.....меѓу рајот и пеколот постои чистилиште.....така да ништо не е се така црно бело
Чистилиште ти е попатна станица до една од крајните две дестинации.

Остај што те лаже Данте со неговата поезија. Тој бил дел од сивата еминенција.

Рај или пекол. Тоа е изборот.
Германија или Аргентина. Тоа беше изборот.

Ти бираш.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ја‘ не можам да го смислам то‘ фудбалот, ама дури и ја‘ гледав цело прво полувреме меѓу Бразил и Германија па кога дојчерите почнаа да даваат голови високосериски, ми стана неинтересна утакмицата...се дешава, нели. :unsure:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не можеш да одговараш духовни прашања со логика од световниот свет...или можеш:P
Треба да се консултираш со световните власти на фотрумов :cool:
Секако дека можеш.:)

Се ти е до перспективата и стојалиштето:)[DOUBLEPOST=1409645999][/DOUBLEPOST]
Ја‘ не можам да го смислам то‘ фудбалот, ама дури и ја‘ гледав цело прво полувреме меѓу Бразил и Германија па кога дојчерите почнаа да даваат голови високосериски, ми стана неинтересна утакмицата...се дешава, нели. :unsure:
Добро, ти не можеш да го смислиш фудбалот, оти тој се смета дека е дело на нечистивиот, ако добро паметам едно твое излагање?

@Lord Raven еве овој пост на Мики1 е типичен пример на световна логика која задиркува во духовна работа, искажана од различно стојалиште и перспектива:)

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.592
Поени од реакции
9.230
Ако прашуваш за христијанскиот Бог си се излажал, читај библија во корелација со дедовското ти(доколку си овдешен,православен) и црквено предание па ќе праиме муабет.
Еве ти една вистинска случка од мојот живот:

Дедо ми како православен христијанин заедно со баба ми дури беше жива, постеа за Велигден и се причестуваа. Славеа и Слави. Не беа, да речеш, номинални православци.
Колку толку, сметав дека дедо ми барем малку е упатен во нашата вера (православна).
Лани, мајка ми го праша нешто околу Мала Богородица.
И дедо ми ѝ одговори дека Голема Богородица ѝ била мајка (!!!) на Мала Богородица.
Јас не знаев што да кажам. Едноставно занемев.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Еве ти една вистинска случка од мојот живот:

Дедо ми како православен христијанин заедно со баба ми дури беше жива, постеа за Велигден и се причестуваа. Славеа и Слави. Не беа, да речеш, номинални православци.
Колку толку, сметав дека дедо ми барем малку е упатен во нашата вера (православна).
Лани, мајка ми го праша нешто околу Мала Богородица.
И дедо ми ѝ одговори дека Голема Богородица ѝ била мајка (!!!) на Мала Богородица.
Јас не знаев што да кажам. Едноставно занемев.
:pos:то ти се дедовците и бабовците.
Битното ти промакнува-bold.
Но се лажеш ако верата ја сведеш на интелектуалност..., нема што да занемуваш, читај ме комплетно се трудам да бидам краток и елоквентен.
Затоа реков корелација библија, дедовско и црквено предание.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Незнам кај си “расел“, но баш за тоа “познавање“ти укажав, доко
лку “имаш уши да чуеш“.

Ако прашуваш за христијанскиот Бог си се излажал, читај библија во корелација со дедовското ти(доколку си овдешен,православен) и црквено предание па ќе праиме муабет.
Како дете ме интересирало што и како. Па кога сум подпораснал е читано и пречитано. Ми се има слошено/згадено од глупостите и нелогичностите. И тоа сепак зелен и млад, кога многу работи може да ти бидат “продадени“. Па ај не го бивало тоа, да видам што викаат други “изданија“. И тие полни со ѓубре. Па ај да видиме науката што вика, кога тука многу повеќе вистина, логика, здраворазумско размислување, ....... и си викаш, ова е тоа.

Тоа се правила на христијанството, не се на сите луѓе. Алегоријава не ти држи вода, пошто тие правила се само во фудбалот. А во кошарката? Или уметничко лизгање?
Јас сум морал фудбал да играм :tapp:
Чистилиште ти е попатна станица до една од крајните две дестинации.

Остај што те лаже Данте со неговата поезија. Тој бил дел од сивата еминенција.

Рај или пекол. Тоа е изборот.
Германија или Аргентина. Тоа беше изборот.

Ти бираш.
Смени го спортот :noze:
:pos:то ти се дедовците и бабовците.
Битното ти промакнува-bold.
Но се лажеш ако верата ја сведеш на интелектуалност..., нема што да занемуваш, читај ме комплетно се трудам да бидам краток и елоквентен.
Затоа реков корелација библија, дедовско и црквено предание.
За поздрав е тоа што сакаш да бидеш јасен во исказите, но проблемот е што во тие искази, логиката, односно базата за таа логика е многу погрешна. Ти тргнуваш од тоа дека ИМА бог. И тргнуваш затоа што некој така рекол, а не дека ти си го видел. Дали ќе ми веруваш ако ти речам дека постои летечки розев еднорог?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа се правила на христијанството, не се на сите луѓе. Алегоријава не ти држи вода, пошто тие правила се само во фудбалот. А во кошарката? Или уметничко лизгање?
Јас сум морал фудбал да играм :tapp:

Смени го спортот :noze:
А?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Секако дека можеш.:)

Се ти е до перспективата и стојалиштето:)[DOUBLEPOST=1409645999][/DOUBLEPOST]

Добро, ти не можеш да го смислиш фудбалот, оти тој се смета дека е дело на нечистивиот, ако добро паметам едно твое излагање?

@Lord Raven еве овој пост на Мики1 е типичен пример на световна логика која задиркува во духовна работа, искажана од различно стојалиште и перспектива:)
Не знам дали е така.
Ти уствари викаш ако ти одговара користиш светпвна логика за духовни прашања а ако не ти одговара тогаш тоа е погрешно.
Хммм... па да де тоа го прават вернициве :D
Многу логично

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ако јас не верувам во Бога, нема(м) потреба да се (само)етиткетирам за „атеист„ односно припадник на атеизмот, оти можам да си бидам неверник, без јакозвучни и „самопофални„ етикети.
А тоа ли било што ти смета? Зошто атеисти а не неверници...... о боже...(Один..... Один, не тој твојот :))
Па кажи бе Мики ти како сакаш така ќе се нарекуваме :pos:
Атеист, неверник, како сакаш речи, истото е ако се работи за богови. Но за да се направи разлика, може да не верувам во лото, во тоа дека кинезите се жолти, во Дедо Мраз, ете сум неверник ама не сум атеист.
Тебе која ти се потребата да се самоетикетираш како христијанин со сите тие самофапофални етикети, ко ти лично бога за м... овај за брада да си го фатил?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Дали ќе ми веруваш ако ти речам дека постои летечки розев еднорог?
Да, доколку ми веруваш, ако ти кажам дека си “паднал од Марс“,т.е. дека дедоти шо бил прв, настанал случајно, на среќа.

За поздрав е тоа што сакаш да бидеш јасен во исказите, но проблемот е што во тие искази, логиката, односно базата за таа логика е многу погрешна. Ти тргнуваш од тоа дека ИМА бог. И тргнуваш затоа што некој така рекол, а не дека ти си го видел.
Значи ако тргнеш дека НЕМА Бог, базната логика ти е точна?!
Бај д`веј, што си видел тоа, па све ти е јасно?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да, доколку ми веруваш, ако ти кажам дека си “паднал од Марс“,т.е. дека дедоти шо бил прв, настанал случајно, на среќа.

Значи ако тргнеш дека НЕМА Бог, базната логика ти е точна?!
Бај д`веј, што си видел тоа, па све ти е јасно?
логиката ми е дека не знам дали постои

Kajgana Shop

На врв Bottom