Оскудација, скупе су паре. Јбг, веќе секој трансфер е ризичен, па и на клубовиве не им се исплати да го купуваат одма играчот. Мада види, дел од позајмициве се со obligatory buy мислам. Зошто го прават тоа, они си знаат. Ваљда да бидат океј финансиски според ФФП за оваа година, па трансферот да го направат следната што ќе влезе во следниот извештај. Како и да е, доколку се работи за obligatory buy, причината е финансиска. Дури мислам дека и играчот смее да игра против матичниот клуб (мада не сум сигурен за ова).Леле кој кур е со позајмиците бе?
Абе јасно ми е мене, ама пак да си искажам чудење.Оскудација, скупе су паре. Јбг, веќе секој трансфер е ризичен, па и на клубовиве не им се исплати да го купуваат одма играчот. Мада види, дел од позајмициве се со obligatory buy мислам. Зошто го прават тоа, они си знаат. Ваљда да бидат океј финансиски според ФФП за оваа година, па трансферот да го направат следната што ќе влезе во следниот извештај. Како и да е, доколку се работи за obligatory buy, причината е финансиска. Дури мислам дека и играчот смее да игра против матичниот клуб (мада не сум сигурен за ова).
Ќе видиме што ќе каже егото на Руни и Ван Перси за овој трансфер како човек со најголема плата во Јунајтед.Фалкао и официјално играч на Јунајтед ... нека му е со среќа![]()
Да беше тука...ќе беше суперВалбуена го споредува со Ди Мариа, enough Internet for a month
Да беше Валбуена некое играчиште немаше да игра до 29 години во факинг Марсеј.
Знам дека направи трансфер. Ете врв кариера ќе му е Мо$кваДа беше тука...ќе беше супер)))
Dynamo Moscow![]()
![]()
друже глупи ти се споредбиве “кај играл до 29 години.“Валбуена го споредува со Ди Мариа, enough Internet for a month
Да беше Валбуена некое играчиште немаше да игра до 29 години во факинг Марсеј.
Ама исто глупи се спордбите што ги правите и за ЛШ. Фалкао има 8 настапи ЛШ, значи тоа иде една сезона. Тие треба да му се во Порто така? Значи таму играл ЛШ, играл и Лига Европа и реално беше најзаслужен за освојување на таа титула. И последната сезона од Порто се пласираа за наредната (значи 2 пати им помогнал да се пласираат), ама ете замина во Атлетико кој тогаш немаше обезбедено пласман. Првата сезона им носи Лига Европа и на нив, ама реално слаби беа во Ла Лига. Втората им помага да се пласираат во ЛШ, арно ама пак оди во Монако. Тие па само што се враќаат од втора и исто им помага да се пласираат во ЛШ. И пак место да игра ЛШ прави трансфер, овој пат во Јунајтед, кои исто немаат обезбедено пласман.друже глупи ти се споредбиве “кај играл до 29 години.“
ако е така Фалкао да беше играчиште немаше да игра до 28 години во факинг Монако, Порто па и Атлетико кој 2 години беше без ЛШ.
значи, Фалкао е моментално 4 години без ЛШ т.е. во ЛШ има само 8 настапи за ЦЕЛА кариера, еј Фалкао да беше играчиште ќе играше ЛШ. Или па Хулк.
неможе Валбуена да се спореди со Ди Марија, али Валбуена е повеќе од солиден играч, не за џабе бројката му беше повлечена од употреба во Марсеј.
И самиот Валбуена изјави “нема да лажам, отидов во Динамо Москва дека нивната понуда беше финансиски најдобра“, треба дечково да добие нобелова награда за искреност![]()
После 7 години...Не ми се верува.Манчестер ќе ги земе Андерсон и Нани
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={B4CEE8FA-9A47-47BC-B069-3F7A2F35DB70}&newsid=431940
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={B4CEE8FA-9A47-47BC-B069-3F7A2F35DB70}&newsid=431947
Meне секое интервју после трансфер ми е огромна глупост и секогаш се вртат најлицемерните муабети на таквите интервјуа. Два од три играчи сонувале да играат во екипата во која одат, третиот ќе каже оти секогаш сакал да игра за голема екипа, а таа е една од најголемите екипи на светот. Многу ме интересира Велбек што има изјавено вчера.Можел да игра али паричињата. Затоа ми беше смешно во интервјуто дека од секогаш сакал да игра за голем клуб
Ноу дисреспект ту Монако али имаше појаки клубови што го бараа.
Освен МариоMeне секое интервју после трансфер ми е огромна глупост и секогаш се вртат најлицемерните муабети на таквите интервјуа. Два од три играчи сонувале да играат во екипата во која одат, третиот ќе каже оти секогаш сакал да игра за голема екипа, а таа е една од најголемите екипи на светот. Многу ме интересира Велбек што има изјавено вчера.![]()