Тоа е финтата Лука Тони е стопати подобар напаѓач од Ибрахимовиќ со мнооогу повеќе постигнати голови по 25-30 во сезона а сепак вреди 11 милиони а Ибрахимовиќ на пример поради фамата која се дига вреди 40 милиони.За тоа е смешно.Па Тони постигнува повеќе голови од сите овие што си ги набројал по сезона и тоа во Фиорентина-екипа која е многу послаба од Челзи,Интер или Барселона.Димитар напиша:Зошто смешни, во секој случај реална е таа цена за Лука Тони.... зошто:
Лука Тони има 30 години... значи не е некој млад играч на почеток на кариера. Никој не може да рече дека не е голгетер каков секој тим би посакал, но никогаш за Лука Тони не се дигнала прашина како што има за Анри, Ибрахимовиќ, Дрогба, Роналдињо, Роналдовците...
Доколку беше некој третокласен играч немаше да вреди 11 милиони евра... меѓутоа во никој случај не вреди ни повеќе...
Ибрахимовиќ и за тие 5 години нема да изигра како што ќе изигра Тони за две.Сакам да кажам дека не се проценети фудбалериве според тоа стварно колку вредат. Сепак за Тони не може да бараат 30 милиони ама сепак 11 е ефтино-мислам дека ќе се согласиш.:helou:Cocacola напиша:Fintata e vo toa shto Toni moze da igra ushte 1 godina u top forma 2 najvise...Ibrahimovic moze da igra ushte 5 godini dobro..11 milioni za Toni se taman...
Сеа нека ми извинат модераторите ама испровоциран сум од постот, сепак има некоја врска со трансфери:ЧЕНТО напиша:Ибрахимовиќ и за тие 5 години нема да изигра како што ќе изигра Тони за две.Сакам да кажам дека не се проценети фудбалериве според тоа стварно колку вредат. Сепак за Тони не може да бараат 30 милиони ама сепак 11 е ефтино-мислам дека ќе се согласиш.:helou:
Абе те разбирам сепак поради таквите некои карактеристики на Ибра не го поштуам многу, а плус и доста долго му трае тој равој и не импресионира толку баш колку што е проценет.Тоа сакам да кажам-дека Тони за парите колку што вреди ќе постигне повеќе голови од Ибра кој е 4 пати поскап.Сепак ок.Не е темава да расправаме за тоа.Поздрав!!!!!jove_bt напиша:Сеа нека ми извинат модераторите ама испровоциран сум од постот, сепак има некоја врска со трансфери:
Па нема да изигра како Лука Тони ќе изигра 2 пати подобро, Ибра е фудбалер во развој има огромен потенцијал со каков само талент располага, Тони е 31 го. го нема талентот ама се труди човекот и еве од Болоња стигна во Фиорентина и Баерн да игра. Јас Тони многу го поштовам како личност пошто во најтешките моменти кога Фиорентина беше казнета со мислам -11 тој остана а можеше буквално да избира во кој фуд. гигант да се пресели, успеа и ја донесе Фиорентина да игра во Европа, тоа Ибра никогаш нема да го направи нема никаков карактер тоа кај него воопшто не ми се допаѓа, се сеќаваат кога јуве го вратија со 2 лига одма си замина и сеа кога почна да се развива како суперзвезда одма се пуфка сака поголема плата Интер не чини, ова она...сфаќаш што сакам да кажам.
затоа денес таа е цената на Ибра а 4 пати помала е на Тони, едниот фудбалер е во развој другиот се ближи кон пензија, сепак респект за двајцата за тоа како ја играат играта. Толку...
PozdraFFF...
Ме мрзеше да го доедитирвам постотjove_bt напиша:Мунтари официјално во Портсмут
Креспо уште една година на позајмица во Интер официјално
Луполи во Фиорентина официјално
Ванден Бур во фиорентина официјално
Сидвел во Челзи официјално
Дистин во Портсмут официјално
Хредарсон во Портсмут официјално
Бејл во Тотенхем официјално
Немет во Ливерпул официјално
Симон во Ливерпул официјално
Јакинта во Џуве официјално