Бугарија испорача три услови на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Square One
  • Време на започнување Време на започнување
Убав дипломатски обид за одговор ама ......
Јас те прашав за твое мислење, ти што мислиш а не какви светот или бугарија има критериуми за што е јазик и што е дијалект.
За вториот болд ептен нејасно и дипломатски, ама за жал тука нема дипломати , а јас сум уште помалце дипломатски настроен. Па би можел да дообјасниш со не толку дипломатски речник. Како тоа не наполно. Исто како што и бугарите се разликуваат од Србите на пример или како ?
За извинување уште ти е рано, одговори еднаш недвосмислено па ке добиеш соодветна реакција. Дали тоа би било извинување или ке си останам на мојата претходна изјава зависи од тебе и твојот одговор или ти што би рекол ако сакаш јас да те почитувам , истото го очекувам и од тебе. Ништо повеќе , ништо помалку.
И ако нашата историја не започнува од 1945 година , тогаш кога? Од кога ние( Македонците) имаме наша историја .Ете бугарите имаат 1000 + години историја. Ние според тебе од кога можеме да сметаме дека имаме историја.И аман немој пак со дипломатски извртени двосмислени одговори. Еднаш биди маж и одговори директно на директни прашања па после фалисе дека имаш мадиња. Вака испаѓа дека имаш ама си се капел со ладна вода if you know what i mean;).
А jaс за тетка Цура отговорив? Гледам не се задоволи со точните отговори кои ти дадов,па започна да бараш под дрво и камен да провоцираш и да одиш надвор.
Постави прашаниja,jaс ги копирав за да нема извартуване и получи точно отговори. Сега гледаме коj нема муда и за што. Уште повеке како сакаш да продолжа да те почитувам след погрдните зборови,кои ти напиша погоре за мене?! Морал малце?

Последно уредено:
А jaс за тетка Цура отговорив? Гледам не се задоволи со точните отговори кои ти дадов,па започна да бараш под дрво и камен да провоцираш и да одиш надвор.
Постави прашаниja,jaс ги копирав за да нема извартуване и получи точно отговори. Сега гледаме коj нема муда и за што.
Не туку побарав дообјаснување на одговорот пошто беше недифиниран.
Како треба да се сфати на пример не наполно? Што значи тоа не наполно според тебе. Дали ако те прашав дали бугарите се разликуват од Србите пак твојот одговор би бил се разликуваат ама не наполно? Или пак дали бугарите се разликуваат од Русите на пример? Дали и тука твојот одговор би бил не наполно? Тоа барав да го дообјасниш пошто е недефинирано. Од кај јас да знам што мислиш ти под не наполно.
За јазикот исто така даде недифиниран одговор. Јас те прашав ти што мислиш , ти ми одговараш дека во светот имало разни критериуми и бла бла бла. Не те прашав за светот, тебе те прашав дали македонскиот јазик е посебен јазик или дијалект на бугарскиот.
Така да ме интересираше ти како побугарчен Македонец кој цел живот бил под влијание на бугарска пропаганда гледа на тие работи. Каде виде дека јас провоцирам нешто само затоа што побарав дообјаснување на твоите недефинирани одговори.
Да требаше јас да одговарам на истите прашања одма без вртење ке ти одговорев јасно и недвосмилсено.
Да бугарите се посебен народ различен од сите останати балкански наорди.
Дали бугарскиот јазик е посебен јазик или дијалект на некој од околните балкански народи. Да тој е посебен јазик различен од останатите балкански јазици.
Дали бугарската историја започнува од 1945 или од таму некоја конкретна година како на пример кога сте станале кнежевство или што знам јас, ке ти одговорев со не.
Дали сте се разликувале претходно од останатите балкански народи , ке одговорев со да , барем ако се вратиме наназад неколку века .
Ете вака се одговара чисто и недвосмислено за разлика од тебе.
Така да ајде дај конкретни одговори на конкретните прашања па да можеме после да си продолжиме со разговорот кога веќе јасно ке се знае твјот став околу правото на самоопределување и самоизјаснување на сите останати а не само на твоето право кое божем ти било скратено.
Ете колегата твој со украдената маска одма си го кажа својот став без многу вртење во врска со едно од прашањата. Ако не го банираат ке го замолам да доодговори на останатите три, само прво со тебе да завршиме, за да не се разводни темата.

Последно уредено:
Ете колегата твој со украдената маска одма си го кажа својот став без многу вртење во врска со едно од прашањата. Ако не го банираат ке го замолам да доодговори на останатите три, само прво со тебе да завршиме, за да не се разводни темата.

Мислев да ти одговарам на прашането но нема смисла штом за вас сè е крадено (од кого?) ........ се гледат големите комплекси. оваа маска е на тракискиот владетел Терес 440-480 г.пр.Хр. и е пронајдена од Г.Китов -кој за разлика од оној со трите часовника на рака-не е крадец-во 2004 година. до град Шипка во центарот на Бугарија!

Не туку побарав дообјаснување на одговорот пошто беше недифиниран.
Како треба да се сфати на пример не наполно? Што значи тоа не наполно според тебе. Дали ако те прашав дали бугарите се разликуват од Србите пак твојот одговор би бил се разликуваат ама не наполно? Или пак дали бугарите се разликуваат од Русите на пример? Дали и тука твојот одговор би бил не наполно? Тоа барав да го дообјасниш пошто е недефинирано. Од кај јас да знам што мислиш ти под не наполно.
За јазикот исто така даде недифиниран одговор. Јас те прашав ти што мислиш , ти ми одговараш дека во светот имало разни критериуми и бла бла бла. Не те прашав за светот, тебе те прашав дали македонскиот јазик е посебен јазик или дијалект на бугарскиот.
Така да ме интересираше ти како побугарчен Македонец кој цел живот бил под влијание на бугарска пропаганда гледа на тие работи. Каде виде дека јас провоцирам нешто само затоа што побарав дообјаснување на твоите недефинирани одговори.
Да требаше јас да одговарам на истите прашања одма без вртење ке ти одговорев јасно и недвосмилсено.
Да бугарите се посебен народ различен од сите останати балкански наорди.
Дали бугарскиот јазик е посебен јазик или дијалект на некој од околните балкански народи. Да тој е посебен јазик различен од останатите балкански јазици.
Дали бугарската историја започнува од 1945 или од таму некоја конкретна година како на пример кога сте станале кнежевство или што знам јас, ке ти одговорев со не.
Дали сте се разликувале претходно од останатите балкански народи , ке одговорев со да , барем ако се вратиме наназад неколку века .
Ете вака се одговара чисто и недвосмислено за разлика од тебе.
Така да ајде дај конкретни одговори на конкретните прашања па да можеме после да си продолжиме со разговорот кога веќе јасно ке се знае твјот став околу правото на самоопределување и самоизјаснување на сите останати а не само на твоето право кое божем ти било скратено.
Разбирам желбата ти да провоцираш,но немам намера да одам по неja,а уште повеке овде не е темава за тоа што прашаш.
Нема да ти дадам дообеснуваниja,докато не започнеш да почитуваш прво мене ,второ не се извиниш публично за навредите кои ги изкажа.Разговорот ни може да продолжи само след твое публично извинуване и продолжуване на правилното место.
Jaс немам вина,дека ти не можеш да разбереш што сум ти напишал.

Разбирам желбата ти да провоцираш,но немам намера да одам по неja,а уште повеке овде не е темава за тоа што прашаш.
Нема да ти дадам дообеснуваниja,докато не започнеш да почитуваш прво мене ,второ не се извиниш публично за навредите кои ги изкажа.Разговорот ни може да продолжи само след твое публично извинуване и продолжуване на правилното место.
Jaс немам вина,дека ти не можеш да разбереш што сум ти напишал.
Нормално дека нема да одговориш, па ке се вадиш на провоцирање. Не очекував ништо друго од продадена душа како тебе. А за извинување нема јас тебе што да ти се извинувам ни јавно ни приватно, се додека не одговориш јасно и недвосмислено, а и потоа зависи дали ке ти се извинам во зависност од одговорот што би го добил. Сега засега немам добиено конкретен одговор во кој недвосмислено ке го кажиш твојот став околу тоа што те прашав, па така да нема ни извинување за тоа што те нареков ( а не дека тоа не е вистината). Сепак ако сакаш да се почитува твоето право на самоопределување редно е да го почитуваш и ти моето. Јас такво право или исказ од тебе не добив па незнам какво извинување очекуваш ти од мене. Сега засега сеуште си еден најобичен бугарофил, што значи не си ни бугарин по род туку ајде побугарчен Македонец.
А дали ти ке ја продолжиш дискусијата со мене или не искрено е многу малце битно, двата сме доволно долго на форумот и колку толку се знаеме кој какви ставови има. Ова беше повеќе за некои нови членови да знаат со кого си имаат работа, да не те помешаат со рандом бугар пошто не си. И ако земиш така зошто јас би дискутирал со некој кој си го негира соопствениот народ. Каква јас вина има што тебе те побугарчија па незнаш ни што си ни кој си.[DOUBLEPOST=1407182139][/DOUBLEPOST]
Мислев да ти одговарам на прашането но нема смисла штом за вас сè е крадено (од кого?) ........ се гледат големите комплекси. оваа маска е на тракискиот владетел Терес 440-480 г.пр.Хр. и е пронајдена од Г.Китов -кој за разлика од оној со трите часовника на рака-не е крадец-во 2004 година. до град Шипка во центарот на Бугарија!
Знаеш ти многу добро на кои маски мислев. А инаку не ни обрнав внимание дали е таа маска на твојот профил или е некоја друга, но тоа не го менува фактот дека има две маски од Охрид кои се наоѓаат во музејот во Софија.
А за одговорот не ни очекував да одговориш или пак ке одговориш во само ваш познат стил. Ај можеби ке ме изненадиш.

Последно уредено:
Нормално дека нема да одговориш, па ке се вадиш на провоцирање. Не очекував ништо друго од продадена душа како тебе. А за извинување нема јас тебе што да ти се извинувам ни јавно ни приватно, се додека не одговориш јасно и недвосмислено, а и потоа зависи дали ке ти се извинам во зависност од одговорот што би го добил. Сега засега немам добиено конкретен одговор во кој недвосмислено ке го кажиш твојот став околу тоа што те прашав, па така да нема ни извинување за тоа што те нареков ( а не дека тоа не е вистината). Сепак ако сакаш да се почитува твоето право на самоопределување редно е да го почитуваш и ти моето. Јас такво право или исказ од тебе не добив па незнам какво извинување очекуваш ти од мене. Сега засега сеуште си еден најобичен бугарофил, што значи не си ни бугарин по род туку ајде побугарчен Македонец.
А дали ти ке ја продолжиш дискусијата со мене или не искрено е многу малце битно, двата сме доволно долго на форумот и колку толку се знаеме кој какви ставови има. Ова беше повеќе за некои нови членови да знаат со кого си имаат работа, да не те помешаат со рандом бугар пошто не си. И ако земиш така зошто јас би дискутирал со некој кој си го негира соопствениот народ. Каква јас вина има што тебе те побугарчија па незнаш ни што си ни кој си.
Кога се научиш да се држиш пристоjно и да уважуваш лугето,може и да получиш дообеснителен отговор.
Можеш да бидеш спокоен дека ни некоj ме побурчил, ни имам проблем со тоа што сум и коj сум. Аjде со здраве.[DOUBLEPOST=1407326789][/DOUBLEPOST]Во последните денови се разигра драма и ако на државно ниво се уште немаше заедничко чествуване на Илинден, то на локално ниво се покажа градоначалникот на Штип,коj положи свежо цвеке на споменикот на Гоце Делчев на Попови ливади.
main_b.jpg

Тоа е уште еидн доказ дека е лугето имат проблем да слават заедно,а тоа го прават политичарите.
Еве и игроорвата група от Штип во настанот.
1407014619_b.jpg

Последно уредено:
Овие што шират пропаганда се свесни дека го издале својот народ, па сега со очајнички обиди ја фабрикуваат историјата на својата земја со една единствена намера да побугарчат што повеќе Македонци. Зашто нели така би се осеќале дека ќе бидат на правата страна. Арно ама и сите да се пишеме како Бугари пак длабоко во себе ќе знаат дека се најголеми изроди. Тоа засекогаш ќе ги копка. Токму поради тоа дремат на Македонски форуми, трескаат глупости во кои не веруваат, ама пустата завист дека некој успеал да опстои за разлика од нив ги јаде секој ден.

Секој Божји ден кога ќе станат и ќе се погледнат пред огледало знаат дека се изроди и предавници на својот народ, секој ден штракаат по тастатура само за да ја обалажат таа болка, секој ден се сликаат со туѓо знаме, препеваат Македонски песни на туѓ јазик само за да си ги излечат фрустрациите, комплексите и зависта.

И секако кога ќе наидат на ваков отпор се тотално психички скршени. Читаат луѓе со достоинство, почит кон своето и свест. Нешто што за нив е мисловна именка. Знаат дека разменуваат мислења со луѓе кои се над нив и не се продале за ситна пара. Нивната желба да можат да бидат рамо до рамо со нас е неизмерна арно ама кога по неколку секунди од своите соништа ќе се вратат во суровата реалност сфаќаат дека се на дното, далеку од нас.

Кукавичлукот и онаа ,,Да му умре козата на комшијата'' се најзастапени баш кај оваа сорта на Македонци. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Овие што шират пропаганда се свесни дека го издале својот народ, па сега со очајнички обиди ја фабрикуваат историјата на својата земја со една единствена намера да побугарчат што повеќе Македонци. Зашто нели така би се осеќале дека ќе бидат на правата страна. Арно ама и сите да се пишеме како Бугари пак длабоко во себе ќе знаат дека се најголеми изроди.

Побугарчувањето е бизнис (одамна) и тоа е јавна тајна. (има и тема на форумов за бугарски пасоши, ко некој ѓупци се ценкаат, море да се ценкаат супер ќе беше)[DOUBLEPOST=1407350966][/DOUBLEPOST]

Маската е импорт од Хеленските работилници.[DOUBLEPOST=1407351168][/DOUBLEPOST]
Кога се научиш да се држиш пристоjно и да уважуваш лугето,може и да получиш дообеснителен отговор.
Можеш да бидеш спокоен дека ни некоj ме побурчил, ни имам проблем со тоа што сум и коj сум. Аjде со здраве.[DOUBLEPOST=1407326789][/DOUBLEPOST]Во последните денови се разигра драма и ако на државно ниво се уште немаше заедничко чествуване на Илинден, то на локално ниво се покажа градоначалникот на Штип,коj положи свежо цвеке на споменикот на Гоце Делчев на Попови ливади.
main_b.jpg

Тоа е уште еидн доказ дека е лугето имат проблем да слават заедно,а тоа го прават политичарите.
Еве и игроорвата група от Штип во настанот.
1407014619_b.jpg

Колку луѓе имаат/немаат проблем да славиме заедно?
Анкета имате правено веројатно...

Види ако сме сакале (осеќале, биле) да сме един народ тоа ќе било природно а не вака...[DOUBLEPOST=1407351318][/DOUBLEPOST]
Наградно прашање: Кога е формирана првата македонска национална држава и како се викала
http://www.utrinski.mk/?ItemID=36810D264F3F6748B021E4CF247DB68F
од тука ви почнува историјата-останатото се интерпретации на луѓе со три часовника на рака

Си чул за Patria Onoguria?
Извади ја маската.[DOUBLEPOST=1407351547][/DOUBLEPOST]
Кои големи от Турциja, Србиja, Велика Британиja се извиниха на РМ? Кога?Датум, име, настан може? Сам знаеш дека нема вакво нешто сторено.

Се немат извинето, но веќе ако ги ставиме на кантар... сите тие заедно наспроти вас ќе летнат како пердуви.

Едно не ми е јасно; од една страна тврдите дека сте космополити, европејски луѓе со разбирање а од друга страна пропагирате некои си великобулгарски идеи и го негирате нашиот идентитет. (добро фашизмот не исчезнува туку така)

Јас на пример ако сум на некој ваш форум ќе дискутирам за сличностите, пред се човечките сличности а не да се обидувам да негирам/асимилирам виртуелно.

Околу темава; апсурдно е да се поставуваат услови од тој тип бидејќи ЕУ се базира на економски план а тоа дали некој е педер, комунист/фашист, мкд, бг, евреј, металика, тупак тоа не игра никаква улога (не влегуваме во каганат).

Последно уредено:
Колку луѓе имаат/немаат проблем да славиме заедно?
Анкета имате правено веројатно...
Се немат извинето, но веќе ако ги ставиме на кантар... сите тие заедно наспроти вас ќе летнат како пердуви.
Никоj не е правил анкета и ако во некои телевизии поставиха тоа прашане со гледачите да го коментират. Со сигурност никоj не знае колко са за и колко против.

Едно не ми е јасно; од една страна тврдите дека сте космополити, европејски луѓе со разбирање а од друга страна пропагирате некои си великобулгарски идеи и го негирате нашиот идентитет. (добро фашизмот не исчезнува туку така)

Јас на пример ако сум на некој ваш форум ќе дискутирам за сличностите, пред се човечките сличности а не да се обидувам да негирам/асимилирам виртуелно.

Околу темава; апсурдно е да се поставуваат услови од тој тип бидејќи ЕУ се базира на економски план а тоа дали некој е педер, комунист/фашист, мкд, бг, евреј, металика, тупак тоа не игра никаква улога (не влегуваме во каганат).
Негациja има само во главите на луге,кои не можат да разбераш што им зборуваш,а за фашизом да не зборувам, матриците от 1945 уште живеат во нечии глави и светот го гледат како борба мегу комунисти и фашисти. Тоа е тотално погрешно, уште повеке и едните и другите беха морално осудени. Секи,коj ден денес се изживува се уште како фашист или комунист...да си носи перзонална отговорност.
От коj тип услови? Чекаjте, вие уште не сте почнали преговорите со сите поглавиja,тогава ке имате поставуване на многу услови и ке мора да примите многу аганжмани. Процесот даже не е почнат.

Не сум слушнал некоj б'лгарски историчар да е коментирал филмот и да е тврдил дека Кирил и Методиj се б'лгари, а уште помалце па "дел от б'лгарските историчари". Канал 5 мора во некоjа паралелна димензиjа да прави новини.

http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=47437
Услови кон други земји во однос на Македонија, ќе има или во ваков случај само противање на националистите.
Знае се за какви македонци зборува Вартолумеj, като тези на Каравангелис.
Интересно е дека се занимаваш со националисти, а на државно ниво тоа даже не беше регистрирано.

Не сум слушнал некоj б'лгарски историчар да е коментирал филмот и да е тврдил дека Кирил и Методиj се б'лгари, а уште помалце па "дел от б'лгарските историчари". Канал 5 мора во некоjа паралелна димензиjа да прави новини.
Тоа што ти не си чул, не е никаков аргумент а просто твои блалдања.
Чешки филм изкарва Кирил и Методиј македонци
„Разбрах, че в този филм Кирил и Методиј ште б'дат објавени за македонци и азбуката, с'здадена от тјах - за македонска - каза пред „Монитор” проф. Божидар Димитров. - Бих поканил тази шајка мошеници, които кој знае зашто се наричат историци, да влјазат в којато и да е македонска ц'рква и да видјат која азбука д'ржат в р'цете братјата си.
http://www.monitor.bg/article?id=441808[DOUBLEPOST=1409675447][/DOUBLEPOST]
Знае се за какви македонци зборува Вартолумеj, като тези на Каравангелис.
Интересно е дека се занимаваш со националисти, а на државно ниво тоа даже не беше регистрирано.
Или си станал видовит или пак соништа, твои.И Вартоломеј не зборува за никакви Македонци, а го одобрува филмот каде се спомнуваат Македонци. Но ако ти е утеха теши се дека е за Македонци, како на Каравангелис, бај Тошо...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom