- Член од
- 4 јули 2014
- Мислења
- 289
- Поени од реакции
- 74
[DOUBLEPOST=1409138991][/DOUBLEPOST]
Едно е што сакаме, друго е што ни е Волја!
Колку пати се има зборувано за ова... и тука, и на мојот блог, и по нашите книги!!!
Малкумина знам што знаат штом и е волја и зошто се на Земјата, а тоа да е поврзано со она што го сакаат! Сите нешто сакате или мразите, како да е тоа многу битно... А каде е Волјата?
Те разбирам јас, ама што да правиме со целиот тој хаос во кој си западнал. Дедо Мраз, Ѕвер, Ламија, Лам, Л(АМЕН), Ламбада... лесно е вака човек да се глупира и да не зборува ништо, а потрошил толку време за да се обиде да си ја покаже омразата. А зошто? Штом во 4 наутро се заморуваш со Телема вака, нешто не е во ред...
Да те потсетам на Розенкројцерскиот Благослов, за да одмориш и научиш нешто повеќе:
“Нека Умот ти биде отворен за Повисокото
Нека Срцето ти биде центар на Светлина!
Нека Телото ти биде Храм на Ружиниот Крст!”
Ne fala ti tebe teloto neka ti bide hram na ruzniot krst , i nema potreba od svetlonosa sve jasno se gleda
Koj rece deka se zamaram ja samo gledam deka se nervirate kao mali deca ,nikakvi pozdravi ne me zanimaat da me zanimaa ke bevme na ista pateka.Vie ste niknale od haos i tamu ke se vratite taka da nemoj da solis pamet koj zapdnal u haos koga grupacijata i thelmata vi e niknata od gospodarot na haosot
П.С. Во врска со X погледни ја Liber AL vel Legis или како што популарно е позната како „Книга на Законот“, исто и овој есеј кој што фрла светло врз Liber Resh или дневните четирикратни Поздрави на Сонцето!
Razlicno mislenje od sekta se razbira deka sekoj put ke bide osuduvano od sektasiНезнам за тебе, но обично останатиот дел од логичниот аудиториум, не губи време и не чита нешта што не ги интересираат. Тебе никој не те запре на улица да ти ги отекува расадниците или ти дојде дома да ти кажува што е телема.
Така да, со оглед на тоа дека ти и сличните на тебе се тие што киснат на темава а тоа не го прават затоа што истата ги интересира, вие сте тие што отекувате нечии расадници за потомство! А поретардирано од тоа тешко дека има.