Законот на Телема

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74

Едно е што сакаме, друго е што ни е Волја! :)
Колку пати се има зборувано за ова... и тука, и на мојот блог, и по нашите книги!!!

Малкумина знам што знаат штом и е волја и зошто се на Земјата, а тоа да е поврзано со она што го сакаат! Сите нешто сакате или мразите, како да е тоа многу битно... А каде е Волјата?

Те разбирам јас, ама што да правиме со целиот тој хаос во кој си западнал. Дедо Мраз, Ѕвер, Ламија, Лам, Л(АМЕН), Ламбада... лесно е вака човек да се глупира и да не зборува ништо, а потрошил толку време за да се обиде да си ја покаже омразата. А зошто? Штом во 4 наутро се заморуваш со Телема вака, нешто не е во ред... :)

Да те потсетам на Розенкројцерскиот Благослов, за да одмориш и научиш нешто повеќе:

“Нека Умот ти биде отворен за Повисокото
Нека Срцето ти биде центар на Светлина!
Нека Телото ти биде Храм на Ружиниот Крст!”

Ne fala ti tebe teloto neka ti bide hram na ruzniot krst , i nema potreba od svetlonosa sve jasno se gleda :)

Koj rece deka se zamaram ja samo gledam deka se nervirate kao mali deca ,nikakvi pozdravi ne me zanimaat da me zanimaa ke bevme na ista pateka.Vie ste niknale od haos i tamu ke se vratite taka da nemoj da solis pamet koj zapdnal u haos koga grupacijata i thelmata vi e niknata od gospodarot na haosot :)

П.С. Во врска со X погледни ја Liber AL vel Legis или како што популарно е позната како „Книга на Законот“, исто и овој есеј кој што фрла светло врз Liber Resh или дневните четирикратни Поздрави на Сонцето!
[DOUBLEPOST=1409138991][/DOUBLEPOST]
Незнам за тебе, но обично останатиот дел од логичниот аудиториум, не губи време и не чита нешта што не ги интересираат. Тебе никој не те запре на улица да ти ги отекува расадниците или ти дојде дома да ти кажува што е телема.
Така да, со оглед на тоа дека ти и сличните на тебе се тие што киснат на темава а тоа не го прават затоа што истата ги интересира, вие сте тие што отекувате нечии расадници за потомство! А поретардирано од тоа тешко дека има.
Razlicno mislenje od sekta se razbira deka sekoj put ke bide osuduvano od sektasi :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Razlicno mislenje od sekta se razbira deka sekoj put ke bide osuduvano od sektasi :)
Многу малку разбирање од твоја страна...

Не треба да си секташ!

Може да си во култ, ама немој секташ - тоа те врзува со христијанството и исламот - а тоа во новиот еон не води кон добро! ;)

На темата!
Мал совет >
„Too many would-be-Thelemites feel bound to be on top of their Wills all the time. It's far better to be a loving mortal half of the time than to be half divine king and half-ass. If you don't know what to do, always take the path of love. Love is the gentle sleep of Thelema, even as doing the Great Work is the wakeful labor.“ - Бил Хајдрик

Последно уредено:
Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Многу малку разбирање од твоја страна...

Не треба да си секташ!

Може да си во култ, ама немој секташ - тоа те врзува со христијанството и исламот - а тоа во новиот еон не води кон добро! ;)

На темата!
Мал совет >
„Too many would-be-Thelemites feel bound to be on top of their Wills all the time. It's far better to be a loving mortal half of the time than to be half divine king and half-ass. If you don't know what to do, always take the path of love. Love is the gentle sleep of Thelema, even as doing the Great Work is the wakeful labor.“ - Бил Хајдрик

Huhuhuhu i u nov eon ima sekti alo bree momcek :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Huhuhuhu i u nov eon ima sekti alo bree momcek :)
Има младичу! И воопшто не е работата за смеење!
Тоа се новите религии кои ќе соберат многу ок луѓе, бесцелно!

Си ја читал Liber XXX ( „Книгата на Рамнотежа“ )?

„Во вистинската религија нема секти...“ - Liber XXX

Тајните иницијаторски Редови се далеку од секти - тоа би требало веќе да си го разбрал ако те интересира таа тематика. Вашите религии, а со нив и нивните ќерки - сектите се само мал дел од егзотеријата која е дозволена да биде достапна за многумина. Слушајќи, а не исрпашувајќи градите кули од песок, без темели и ги нарекувате религии, а кога се рушат ги окривувате истите дека се секти!

Почнете да мислите што пишувате, не расправате на овие теми со другарчињата од улица ниту пак со ваши врсници. Ова се сериозни работи кои и те како го надминуваат вашето постоење и борба за опстанок тука, на Земјата.

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74

Androgena ramnoteza :)

Тајните иницијаторски Редови се далеку од секти - тоа би требало веќе да си го разбрал ако те интересира таа тематика. Вашите религии, а со нив и нивните ќерки - сектите се само мал дел од егзотеријата која е дозволена да биде достапна за многумина. Слушајќи, а не исрпашувајќи градите кули од песок, без темели и ги нарекувате религии, а кога се рушат ги окривувате истите дека се секти!

Почнете да мислите што пишувате, не расправате на овие теми со другарчињата од улица ниту пак со ваши врсници. Ова се сериозни работи кои и те како го надминуваат вашето постоење и борба за опстанок тука, на Земјата.

Nemoj da me smees so ovie tajni inicijatorski redovi koj ti gi narekuvas kult i toa e sekta :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Nemoj da me smees so ovie tajni inicijatorski redovi koj ti gi narekuvas kult i toa e sekta :)

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Every man and every woman (демек) is not part of god but ultimate god...
Ашимити Пеле... ако све бог ај направи ми оган од ништо? Или заврти ми река да тече наопачки? Мојот БОГ тоа го прави секоја Година на Велика Сабота и за Богојавление (поркај многуте други чуда)! А?! Ајт сеа ТРТ мои мили секташчиња окултисти чки...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ашимити Пеле... ако све бог ај направи ми оган од ништо? Или заврти ми река да тече наопачки? Мојот БОГ тоа го прави секоја Година на Велика Сабота и за Богојавление (поркај многуте други чуда)! А?! Ајт сеа ТРТ мои мили секташчиња окултисти чки...
Кога ќе научиш и сватиш дека постојат повеќе концепти за бог/ови и за Бог/ови и зошто едните се со мала буква а другите со голема, тогаш ќе може да дискутираме, вака си само едно злонамерно неуко провокаторче што има стражна желба да дискредитира и да мрази а нема знаење, па мора своите фрустрации да ги лечи со тресење глупости.

П.С. Нека направи твојот Бог оган од ништо на сведоштво на сите или нека ми ја заврти раката наопачки, ќе трчам гол на плоштад еве јавно давам збор.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Transhumanizam do daska
Нема врска со трансхуманизам, туку со суштината на секој човек, со тоа дека таа е дел од Божјата - универзална суштина. Трансхуманизмот е сосема друга тематика.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Воопшто не ми се дискутира со тебе бидејќи си безобразен млад момак заслепен од својата вера! Ама ајде, нека иде и оваа чаша!

Во духот на твојата вера:

Исус го молеа демоните да им покаже чудо, за да ја покаже својата божественост!
Што им рече тој ним? Знаеш нели? Оди види си го твојот пророк Матеј, тој ќе ти каже!

Тоа ти го велам и јас тебе, во духот на твоето верување и надеж момак! ;) Бидејќи јас можам да бидам се што ќе посакам, дури и христијанин! Ти не можеш да бидеш ниту човек..
Заслепен си од омраза, христијанину, заслепен...

Оди коленичи пред себе и спознај се - другото е смрт. Ако ми веруваш.
93 93/93

Член од
4 јули 2014
Мислења
289
Поени од реакции
74
Нема врска со трансхуманизам, туку со суштината на секој човек, со тоа дека таа е дел од Божјата - универзална суштина. Трансхуманизмот е сосема друга тематика.
Ne ne ti ubavo si rece u tektot gore the Ultimate God,nemoj sega da se vadis :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
@Ipsissimus , не не, не те разбира @thorse пак :)
Треба повеќе од една реченица извадок од нашите книги... вака ќе се збунат уште поеќе :)

Kajgana Shop

На врв Bottom