Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Зависи колку графти ќе пресадиш. Кај светски доктор со феноменални резултати не е испод 10 илјади евра. Во Турција имаш разни третмани и далеку поефтини , од 2 до 2ипол К евра али ако сакаш да изгледаш како Антонио Милошевски оди таму.

На мене ми е во план во иднина да правам , па здравје.
Далеку сум од Милошевски јас. Како и на повеќето што пишале и јас имам таква дупка кај тоа вртлогот.
Ептен глупо ми е. Пример може да се погоди да се бањам на преку 3 дена и ептен се познава. Ако се бањам секој ден е супер, само што ми изгледа како многу коса да паѓа на секое бањање...

10к евра немам за фрлање. Планирав нешто мотор да купувам, ама ако ептен почнам да личам на католички свештеник ќе мора да ја фрлам заштедата :place:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Далеку сум од Милошевски јас. Како и на повеќето што пишале и јас имам таква дупка кај тоа вртлогот.
Ептен глупо ми е. Пример може да се погоди да се бањам на преку 3 дена и ептен се познава. Ако се бањам секој ден е супер, само што ми изгледа како многу коса да паѓа на секое бањање...

10к евра немам за фрлање. Планирав нешто мотор да купувам, ама ако ептен почнам да личам на католички свештеник ќе мора да ја фрлам заштедата :place:
Имаш многу опции , кога ќе имам време и кога нема да ме мрзи ќе пишам во темата во наредните денови. :)

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
дали некој пробал со Fulfix , на facebook ме отепаа реклами како најефикасно средство откриено од некој си научник и е демек лек за опаѓање на коса, еве на ова мислам http://www.fulfixcomplex.com/mk2VxZShG/
ќе ве молам да споделите искуство , мене ми личи на невистинито, само парите да ти ги земат

Член од
5 февруари 2011
Мислења
246
Поени од реакции
155
дали некој пробал со Fulfix , на facebook ме отепаа реклами како најефикасно средство откриено од некој си научник и е демек лек за опаѓање на коса, еве на ова мислам http://www.fulfixcomplex.com/mk2VxZShG/
ќе ве молам да споделите искуство , мене ми личи на невистинито, само парите да ти ги земат
Ако си пребарувал на google во врска со опаѓање на коса и ке почнат да ти се појавват 300 чуда на facebook, не се лажи :)[DOUBLEPOST=1408043494][/DOUBLEPOST]
Зависи колку графти ќе пресадиш. Кај светски доктор со феноменални резултати не е испод 10 илјади евра. Во Турција имаш разни третмани и далеку поефтини , од 2 до 2ипол К евра али ако сакаш да изгледаш како Антонио Милошевски оди таму.

На мене ми е во план во иднина да правам , па здравје.
Турција има добри доктори, е сега ако ти прат трансплатација на место кај шо немаш ич коса ке мора на поке пати неможи на еднаш да добиеш густа коса :) ако тие малце разретчена можи и тука да се напрај само ке ти потполнат на местата кај шо немаш и готово :D е сега таја другата коса не пресадената можи да ти прај проблем пак,а колку пари е сега во систина од графт? имат некое намалување или попуст?

Последно уредено:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Колку кошта Пилфуд 5% на рецепта?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Некој асален дерматолог од Скопје што нема да ме ошури?:DСакам да купам Пилфуд али не ми се става ништо на глава без да се консултирам со професионалец,шубе ми е.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Некој асален дерматолог од Скопје што нема да ме ошури?:DСакам да купам Пилфуд али не ми се става ништо на глава без да се консултирам со професионалец,шубе ми е.
Анчевски?

Член од
5 ноември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
16
Немој да го земаш без препорака од дерматолог. Јас го користев, бев на клиника и докторката ми го даде ама не веднаш туку после неколку месеци и неколку средби. Даде ефекти првите два месеци откако го почнав да го применувам, после тоа организмот најверојатно се навикнува и не даваше никакви резултати, освен негативните нус ефекти. Најбитно е што има доста котра ефекти: паѓање на притисок, намлено либидо (ако имаш девојка овој препарат не е за тебе :) ) итн. прочитај на упатството.

Член од
5 февруари 2011
Мислења
246
Поени од реакции
155
Немој да го земаш без препорака од дерматолог. Јас го користев, бев на клиника и докторката ми го даде ама не веднаш туку после неколку месеци и неколку средби. Даде ефекти првите два месеци откако го почнав да го применувам, после тоа организмот најверојатно се навикнува и не даваше никакви резултати, освен негативните нус ефекти. Најбитно е што има доста котра ефекти: паѓање на притисок, намлено либидо (ако имаш девојка овој препарат не е за тебе :) ) итн. прочитај на упатството.
Дека паѓа притисокот паѓа, ама со либидото незнам шојма врска :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
8
Поени од реакции
1
Dajte be luge pomagajte....Imam kosopast,t.e. alopecia areata(paganje vo krugovi) skoro 15 godini,kaj ne sum bila,sto ne sum stavila na glavata,badijala se.Od fevruari mesec godinava,pocnav da odam na tretmani vo Dr.Vais vo Skopje,dosega sum bila na 5 tretmani.Megu tretmanite sto mi gi pravat,koristam i eden kup samponi,losioni i sto li uste ne,site tie proizvodi moze da gi zemes samo od kaj niv,na drugo mesto nema,tie se direktni uvoznici,taa e Italijanska firma.Sekoe odenje tamo me kosta po odprilika 200 evra,samo toj tretmanot mezoterapija se vika,so igli go pravat kosta 130 evra.Poentata na celiov muabet mi bese,dadov eden kup pari dosega,vo pocetokot navistina imase efekt,pocna da mi raste kosa na ogolenite mesta,ama poslednive 2 meseci zabelezuvam povtorno opaganje,pak na krugovi.Pomognetemi ne znam veke sto da pravam so kosava......ne znam si vikam da napravam kompletni analizi odnovo,kazetemi koi bi bile udarnite tocki,sto da ispitam,nekoj mi rece za tiroidna a...i drugo sto?
BLAGODARAM

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Dajte be luge pomagajte....Imam kosopast,t.e. alopecia areata(paganje vo krugovi) skoro 15 godini,kaj ne sum bila,sto ne sum stavila na glavata,badijala se.Od fevruari mesec godinava,pocnav da odam na tretmani vo Dr.Vais vo Skopje,dosega sum bila na 5 tretmani.Megu tretmanite sto mi gi pravat,koristam i eden kup samponi,losioni i sto li uste ne,site tie proizvodi moze da gi zemes samo od kaj niv,na drugo mesto nema,tie se direktni uvoznici,taa e Italijanska firma.Sekoe odenje tamo me kosta po odprilika 200 evra,samo toj tretmanot mezoterapija se vika,so igli go pravat kosta 130 evra.Poentata na celiov muabet mi bese,dadov eden kup pari dosega,vo pocetokot navistina imase efekt,pocna da mi raste kosa na ogolenite mesta,ama poslednive 2 meseci zabelezuvam povtorno opaganje,pak na krugovi.Pomognetemi ne znam veke sto da pravam so kosava......ne znam si vikam da napravam kompletni analizi odnovo,kazetemi koi bi bile udarnite tocki,sto da ispitam,nekoj mi rece za tiroidna a...i drugo sto?
BLAGODARAM
Прво земи испитај ги хормоните. Ако нешто не е во ред ќе ти дадат апчиња да пиеш и ќе ти се подобри ситуацијата. Ако не е до хормоните упати се во она 101 Hair во Соравија што е. Таму ќе платиш 600 денари и ќе ти направат едно испитување со машинче за да ти ги проверат крвните садови на главата, корените на влакната и би требало да ти направат еден гратис третман доколку имаш масти на кожата од главата. Потоа они ќе те советуваат дали да одиш на ласер или со шампон да се лекуваш.

Успат можеш и ти дома самата да си правиш некои третмани..... земи голем пешкир/крпа, потопи ја во врела вода и веднаш замотај ја околу клавата..., пареата ќе ги извади мастите.
Можеш да земеш лук да триеш на главата, да свариш чај од коприва или од лисјата на оревот и со памук нанесувај на главата....., тоа ќе поттикне да растат нови влакна или да се зајакне коренот на влакното, како и самото влакно.

Не се секирај, се ќе биде во ред.... и пиши што си направила:)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.615
Друже го користиш уште? Може малце детали , какви резултати ти даде? Престана падот на косата или почнаа да растат и нови влакна?

Дали некој има искуство со ласерски третмани? Колку се ефикасни или џабе фрлење пари? Јас планирам трансплантација , али пред тоа сакам да пробам со некој поефтин начин.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
8
Поени од реакции
1
Друже го користиш уште? Може малце детали , какви резултати ти даде? Престана падот на косата или почнаа да растат и нови влакна?

Дали некој има искуство со ласерски третмани? Колку се ефикасни или џабе фрлење пари? Јас планирам трансплантација , али пред тоа сакам да пробам со некој поефтин начин.
Lele luge,amante nemojte da se lazite so tie raboti,toa ti e se vetar vo magla,ni pilfud ni nisto,nema sto nemam staveno na glavata i badijala,sega odam i na laseri i na mezo terapii vo dr.vais i pak nisto,vo pocetokot kako demek nekoj efekt,posle 3 meseci pak istata pesna...

Kajgana Shop

На врв Bottom