M
Mario Gómez
Гостин
Sho zbori be ovoj? Neli podnese ostavka? Aj neka prevedi nekoj. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Rasmusen idiotot koj treba da e vo ludnica najavi takvo nesho. Kojznae sho ke bide ali mozno e uste eden majdan da ima naskoro. Intervencija na NATO e luda zamisla. Se dodeka NATO postoi bez prichina i u Ukraina ja baraat pricinata vojnata e realnost, ne samo vo Ukraina tuku i posiroko. NATO e kriminalna organizaija, i se nadevam amerikancite nema da dobijat podrshka za shirenje na istok od UK i Francija kako shto ne dobivaat od Germanija.
A be kakvi 1000 ruski vojnici, oficijalno toa se 1000 dobrovolci ili platenici koi shto gi ima 10 pati poveke na drugata strana, od site kraevi na svetot. Avganistan? Umre taa fora shto edno vreme paleshe, i toa beshe USSR, po chija logika do sega Ukraina ke beshe okupirana..Deneska Rusite malku poinaku razmisluvaat, najprosto kazhano gi mavaat zapadnjacive so niven kamen po nivna glava...ete toa ti e toa.У кратки црти, 1000 руски војници ја минале границата, моментално е свикан итен СБ при ООН, да ги питат Русите што означува ова.
Мое мислење е дека ќе има тотална војна помеѓу Русија и Украина. Русија може да ја порази Украина, но дали може да ја задржи? Повеќе ми мириса дека сосема непотребно ќе добијат нов Авганистан.
У кратки црти, 1000 руски војници ја минале границата, моментално е свикан итен СБ при ООН, да ги питат Русите што означува ова.
Мое мислење е дека ќе има тотална војна помеѓу Русија и Украина. Русија може да ја порази Украина, но дали може да ја задржи? Повеќе ми мириса дека сосема непотребно ќе добијат нов Авганистан.
Од политички аспект, за да се оствари поделбата на Русија во иднина , војната треба да потрае подолго. Од правен аспект , Русија веќе навлезена е во г*мна со припојувањето на Крим кон себе. Но сега што повеќе крв пролеваат , толку поголема услуга му прават на западот.
Путин самиот предизвика конфликт, па кога виде на каква реакција наиде, не знае што да направи , да го припои Крим а остатокот да го остави , со што пред очите на рускиот народ ќе се гледа како на губитник (Путин сака да се гледа како семоќен владетел, човекот кој лови диви животни , лета авиони, наоѓа во море антички остатоци ...).
Русија околу себе си создава непријатели. Сакаат да бидат светски играч, а се тепаат локално за територии. (што би се рекло, не можат да излезат од својот двор)
Јас да сум на твое место не би се грижел за тоа дека Русија создава непријатели, туку дека Албанците си создадоа крвни непријатели во окружувањето.Од политички аспект, за да се оствари поделбата на Русија во иднина , војната треба да потрае подолго. Од правен аспект , Русија веќе навлезена е во г*мна со припојувањето на Крим кон себе. Но сега што повеќе крв пролеваат , толку поголема услуга му прават на западот.
Путин самиот предизвика конфликт, па кога виде на каква реакција наиде, не знае што да направи , да го припои Крим а остатокот да го остави , со што пред очите на рускиот народ ќе се гледа како на губитник (Путин сака да се гледа како семоќен владетел, човекот кој лови диви животни , лета авиони, наоѓа во море антички остатоци ...).
Русија околу себе си создава непријатели. Сакаат да бидат светски играч, а се тепаат локално за територии. (што би се рекло, не можат да излезат од својот двор)