Сообраќајни прекршоци и казни

значи вака
вчера вечерта ме стопираше полиција, околу 12 саат ја малолетен,неам каиш неам ништо, се подисплашив малце и им избегав. Ја отерав колата по ќора улица и излегов од нејзе и чекав да се расчистав џандарите да си идам дома со се кола. По некое време видов дека полиција ја најде колата ( во колата немаше никој) на истото место кај што ја оставив, се помотаа околу нејзе и си отидоа. Се расчистија џандарите ја однесов колата дома.

Сега дали можам да добијам казна ( немаат потврда дека ја сум бил во колата) и колкава би била со оглед на тоа што сум малолетен

прво кажи на твоите дома, кажи дека ѓи виде џандарите, се исплаши и така, после замоли го татко ти, ако стигне (а нема шанси да стигне-ќе се замараат со тебе), ако случајно стигне некоја покана за да се реши случката, да каже дека бил тој и дека не ѓи забележал жандармерите. толку.

прво кажи на твоите дома, кажи дека ѓи виде џандарите, се исплаши и така, после замоли го татко ти, ако стигне (а нема шанси да стигне-ќе се замараат со тебе), ако случајно стигне некоја покана за да се реши случката, да каже дека бил тој и дека не ѓи забележал жандармерите. толку.

некаков друг начин освен тоа дека не ги забележал џандарите зашто се стрча тој по мене ја изгасив светла и киднав

ах николче николче ќе го јадеш за ова

:tv::tv::tv:

:pos2::pos2::pos2:

така ти е коа играш need for speed :))

:pos2::pos2::pos2:

така ти е коа играш need for speed :))

... кажувајте какви казна да чекам и дали со сигурност ке ми дое зашто може да направиме дека сум ја украл колата од дома а сум малолетен дали тогаш стига казна по дома

ja mislam deka nema da ti stigne nikakva kazna zs samo kolata ja nasle a tebe ne

P.S. no vo nasata drzava se e mozno

значи вака
вчера вечерта ме стопираше полиција, околу 12 саат ја малолетен,неам каиш неам ништо, се подисплашив малце и им избегав. Ја отерав колата по ќора улица и излегов од нејзе и чекав да се расчистав џандарите да си идам дома со се кола. По некое време видов дека полиција ја најде колата ( во колата немаше никој) на истото место кај што ја оставив, се помотаа околу нејзе и си отидоа. Се расчистија џандарите ја однесов колата дома.

Сега дали можам да добијам казна ( немаат потврда дека ја сум бил во колата) и колкава би била со оглед на тоа што сум малолетен

Za ova go krkase eden drugar, sumata nema da ja komentiram :ija:

како не бегал од полиција
ако запишале таблички ...

таблици се запишани 100% зашто ја најдоа колата они кај беше паркирана по 1 кјора улица сеа има и друга работа

што ако се пријави колата за украдена и да испадне дека некој ја земал од двор и ја оставил таму

таблици се запишани 100% зашто ја најдоа колата они кај беше паркирана по 1 кјора улица сеа има и друга работа

што ако се пријави колата за украдена и да испадне дека некој ја земал од двор и ја оставил таму

Ќе се покрене истрага...и ќе дознаат дека ти си возел и тогаш дупло ќе го јадеш :)

не се будали таква глупост да направиш
кога ќе те фатат ќе го јадеш ненормално

хаха

Ај ве читам вака како глупости правите малолетни шофери, па ум да ви дадам...
Најдена е колата, но не и возачот...
Нормално, ќе има пријава за сопственикот на возилото, и ќе биде повикан на таа комисијата за прекршоци.
И, таму ќе каже дека тогаш и тогаш не ја возел колата, и на прашањето кој ја возел ќе одговори дека се повикува на правото на несведочење против ближни...
И, неможе да се утврди кој возел...и готово...

Ај ве читам вака како глупости правите малолетни шофери, па ум да ви дадам...
Најдена е колата, но не и возачот...
Нормално, ќе има пријава за сопственикот на возилото, и ќе биде повикан на таа комисијата за прекршоци.
И, таму ќе каже дека тогаш и тогаш не ја возел колата, и на прашањето кој ја возел ќе одговори дека се повикува на правото на несведочење против ближни...
И, неможе да се утврди кој возел...и готово...

Така ако беше сите ке им бегаа на полицијата и ке се вадеа на таа финта. Пробај ама јас мислам дека нема шанси да запали кај комисијата за прекршоци.

Вака се случи пред скоро две години, со еден другар си идевме накај 2 саат вечер дома со неговата кола и поминавме покрај полициска кола. Само што ја одминавме приметивме дека вртат полукружно и тргнуваат по нас. Другаров имаше возачка, ама сите имавме пиено алкохол и имаше уште 2 малолетни лица со нас. И нагази колата, низ едни уличиња тесни им се испикавме, застана на едно темно место, изгасна фарови се’ и видовме од далеку кај што одминаа полицијава, не не’ најдоа и се извлековме. Па после исто вака беше загрижен да не му стаса казна, ама ништо немаше, изгледа не мислеа дека ќе им бегаме и не ги запамтија таблиците.

значи вака

Супер.. чим си малолетен ама баш ништо нема да ти направат! кажи дома на твоите за дешавката а ако ти дојде полиција татко ти нека каже дека си му ја украл колата и чича мича завршила прича ни јазна ни пријава ништо!

мое другарче направи вака само него го фатија! со крајслерот му го попречија патот и им кажа дека ја украл колата за да ја носи на перење :vozbud: па на крај крајслерот го испрати до дома му пиеа едно кафе џандарите и толку!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom