Сообраќајни прекршоци и казни

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Неможеш на 20 да полагаш а на 22 да земеш возачка, барем мене ми рекоа дека тбреа минимум 7-10 дена доека ми стаса возачката.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не се задолжителни тие, имаше пред 2-3 месеца известување од МВР,а тоа со казните што ги пишувале биле од неукост на полицајците, инаку нема потреба задолжително да се носат во кола.
епа ако не се задолжителни онда зашто пишуваат казни ??? од неукост??? и утре ден кога ке ти пишат казна значи треба да ја платиш од неукост??? инаку извршител ти доаѓа дома.. КОЈА Е ЛОГИКАТА ???

и уз спат.. н се задолжителни елечиња и ПП апарати за обичните коли кои кои ги имаме сите инаку за комбиња транспортери шлепери ис лично имам слушнато дека СЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНИ !!! и која е логиката НА ВИДНО МЕСТО да ти биде.. неможам да сватам...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Неможеш на 20 да полагаш а на 22 да земеш возачка, барем мене ми рекоа дека тбреа минимум 7-10 дена доека ми стаса возачката.
Moже ако се сака... битно е кога ги носат документите од авто школата во мвр. Потоа, се е до службеникот. Јас кога полагав, истиот ден документите беа однесени во МВР Битола, а службеникот што ги пишува му е на татко ми пријател, па јас ка добив возачката експресно (вчера полагав, денес возачка :)), но останатите сигурно ги маткаа по 1 недела.

А да... заборавив, сега возачките се нови, така да додека се изработи е бавен процес. Плус незнам дали има во сите градови опција за изработка или ги праќаат во Скопје. Ако е она второто, пошта испраќаат еднаш неделно, и еднаш неделно добиваат пошта од Ск, па ако си малер да ја однесеш возачката во среда, а поштата се испраќа во вторник, ке ти седи 6 дена во локалното мвр додека да се прати, па потоа додека ја сработат и ја вратат може да помине и месец.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Август полнам 18, а планирам јуни/јули да ги возам часевите. Дали може да се полага пред да наполнам 18 или морам после тоа?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Кај се вади, собраќајна книшка во Скопје, за собраќајни прекршоци и казенени поени ?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Јас зборам за во Америка, веќе имам закажано на 22 јуни полагам во 8 саат сабајле :) и ако положиш одма добиваш потврда дека можеш да возиш а после неколку дена по пошта ти ја испраќаат возачката(картичката)

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Лошо се паркираш со автомобилот, 100 евра казна. Одиш и плукнеш по улица 50 евра казна. Ќе дојде арамија кај тебе дома да те ограби и да те тепа, не смееш да се браниш, може да те пријави во полиција.:pos2::pos2::pos2:
Сите овие казни за мене се банални само владата да си стави некоја пара во џеб пошто малку им е тоа што го крадат од нас

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
nema da vozite brzo:)nema ni kazni da vi stigaat,ke vozite kako mene so 3-ta celo vreme i super ke pominete.Em nema kazna,em kocite sobrakaj:)site ve pcujat..ama nema veze ti da si siguren i toj sto go vozis:pos2:VOZI PREBRZO-STIGNI PRERANO:):)

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
iznervirana sum od soobrakajcive do maksimum

C

cige

Гостин
Moже ако се сака... битно е кога ги носат документите од авто школата во мвр. Потоа, се е до службеникот. Јас кога полагав, истиот ден документите беа однесени во МВР Битола, а службеникот што ги пишува му е на татко ми пријател, па јас ка добив возачката експресно (вчера полагав, денес возачка :)), но останатите сигурно ги маткаа по 1 недела.

А да... заборавив, сега возачките се нови, така да додека се изработи е бавен процес. Плус незнам дали има во сите градови опција за изработка или ги праќаат во Скопје. Ако е она второто, пошта испраќаат еднаш неделно, и еднаш неделно добиваат пошта од Ск, па ако си малер да ја однесеш возачката во среда, а поштата се испраќа во вторник, ке ти седи 6 дена во локалното мвр додека да се прати, па потоа додека ја сработат и ја вратат може да помине и месец.
Во Велес полагањата на полигон и градска вожња се секој четврток, а потврдите ги даваат во понеделник.
Јас положив на 3 јули, а на 4 во петокот ми ја купија колата, и јас си ја возев од салон до Велес (на ризик).
А за возачката незнам колку се чека, јас на 10ти заминав на одмор, кога си дојдов на 21ви си ја земав од МВР.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Едно прашање, уште важи забраната за посилно возило од 100 bhp за возачи почетници ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Едно прашање, уште важи забраната за посилно возило од 100 bhp за возачи почетници ?
Да. Исто така и забраната за управување со возило во периодот 23-06.

Е сега не е премногу ригорозно, т.е. цајканите прогледуваат низ прсти.

Kajgana Shop

На врв Bottom