Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто да се земе заем кога имаме кеш резерви од 80-100 милиони?
Ќе се појавеше заемот во буџетот на клубот, од такво нешто нема ни трага ни глас.
Врска немам,само тоа ми е некоја логична варијанта која не враќа некаде околу 0 со трошоци.

Врска немам,само тоа ми е некоја логична варијанта која не враќа некаде околу 0 со трошоци.
И без парите од Пума 35-40 милиони ни е отприлика буџетот за трансфери.
Дури и да се премине буџетот, тоа не значи дека се земало заем, туку дека се скратило од друг фонд (фонд за плати на пример).

Не ми е јасно од кај најдоа пари за трансверот на Озил минатото лето ставајќи не во ситуација на -30 милиони а 9 лета пред тоа во исти услови бевме на 0.Мора да имало некој заем кој сега го враќаме со парите од Пума со што се вадиме од минусот од лани.

Не ми е јасно од кај најдоа пари за трансверот на Озил минатото лето ставајќи не во ситуација на -30 милиони а 9 лета пред тоа во исти услови бевме на 0.Мора да имало некој заем кој сега го враќаме со парите од Пума со што се вадиме од минусот од лани.
Пред тоа, банките во кои бевме задолжени за стадионот ни бараа да имаме профит од 15 милиони фунти, инаку би се активирале клаузи со кои поголема камата би плаќале.
Така да сега можеме слободно во минуси да идеме со трошење.

Како бе не баравме ? Не реков замена јас. Реков напаѓач кој ќе игра до Жиру. Не рековме дека Жиру ќе е на клупа. Ете сега Жиру го нема, 3 месеци. И сега ? Кој ќе игра напаѓач во сезона во која сакаме да бидеме шампиони ? Саного, кој нема ниту еден гол во една година ? Или Подолски кој на 4 утакмици го нема, на 1 го има ? Јас стварно сум оптимист, ама како можиме да бидеме задоволни од овој состав јас не знам. Санчез не е замена на Жиру, како прво. Така ? Тој е да ја надополни офанзивната линија во тимот.

Епа така де, Санчез е најверојатно напаѓачот кој ќе игра до Жиру. Е сега ќе видиме дали ќе може да го замени комплетно Жиру, ама битно замена за Жиру летово не се барало и може е подобро Подолски да остане во клубов отколку за овие неколку дена да дојде некоја шупелка што само ќе пополнува место.

Tobias Albertine Maurits Alderweireld e најновото име за штопер од А.Мадрид.

Се се, само овој не. Поголема шупелка немам видено.

И не знам кај ги вадите тие податоци дека сме имале резерви од по 80-100 милиони фунти. Дали со Газидис зборите или со Венгер, баш ме интересира...

Да станеш играч на Арсенал, шансите да се здобиеш со некаква сериозна повреда одма пораснуваат за добри 60-70%.

Пред тоа, банките во кои бевме задолжени за стадионот ни бараа да имаме профит од 15 милиони фунти, инаку би се активирале клаузи со кои поголема камата би плаќале.
Така да сега можеме слободно во минуси да идеме со трошење.
Само затоа што можеме неверувам дека и ќе влегуваме во минус.Арсенал не е таков клуб и Венгер не е таков менаџер.

Вауууу сте се изнашишале ој ој ој, очи ми истекоа...
Со повредва на Жиру јасно е дека Полди ќе остане, што до некаде е супер. Еве му шанса на Полди да се докаже на таа позиција ,дека доста време кукаше дека сака да игра таму.
Јас само на еден ДМФ се надевам и ништо друго. Се надевам дека Венгер нема да се изглупира и не земе ништо на таа позиција....

И не знам кај ги вадите тие податоци дека сме имале резерви од по 80-100 милиони фунти. Дали со Газидис зборите или со Венгер, баш ме интересира...
Финансиите и буџетот на клубот се изнесуваат во јавност секоја година. Не сте го знаеле тоа?
http://www.espn.co.uk/football/sport/story/283453.html
120 милиони фунти во резерви сме имале според официјалниот клупски извештај во Ноември 2013-та.

Финансиите и буџетот на клубот се изнесуваат во јавност секоја година. Не сте го знаеле тоа?
http://www.espn.co.uk/football/sport/story/283453.html
120 милиони фунти во резерви сме имале според официјалниот клупски извештај во Ноември 2013-та.

И тоа не значи дека се сите за трансфери. Сега треба да имаме и околу 180 со новиот договор со Пума и со продолжувањето на сезонските, барем така оние од AST пишаа, ама стави ги тука платите, младинците и новите планирани реновирања, сигурно не сакаат на нула да останат. Растењето на клубот треба да биде постепено.

И тоа не значи дека се сите за трансфери. Сега треба да имаме и околу 180 со новиот договор со Пума и со продолжувањето на сезонските, барем така оние од AST пишаа, ама стави ги тука платите, младинците и новите планирани реновирања, сигурно не сакаат на нула да останат. Растењето на клубот треба да биде постепено.
Не кажав дека се за трошење, дури и имам кажано на темава кога се муабетеше за ова дека кеш резерви не значи и пари спремни за трошење. Само потенцирав дека финансиските извештаји ни се јавни.
Патем, платите и реновирања не се вклучени во кеш резерви, кеш резерви значи пари без намена. Секој сериозен клуб ги има.

Не кажав дека се за трошење, дури и имам кажано на темава кога се муабетеше за ова дека кеш резерви не значи и пари спремни за трошење. Само потенцирав дека финансиските извештаји ни се јавни.
Патем, платите и реновирања не се вклучени во кеш резерви, кеш резерви значи пари без намена. Секој сериозен клуб ги има.
Со зголемувањето на кеш резервите се зголемуваат дивидендите кои ги земаат акционерите во клубот, од кеш резервите Стен Кроенке со неговите 63% може да си се награди доста добро. Не е ова случај кај сите "сериозни клубови" туку кај тие што имаат иста структура на раководење како вашиот Арсенал. Комерцијалниот и трговскиот обрат е најбитен за тоа колкав трансфер буџет ќе има еден клуб. У овој поглед Арсенал имаше солиден комерцијален обрат (тв преноси) пошо играше финале у ФА куп и нели Премиер лига, а со трансфери на играчи се минус у последниве 2/3 години.
Кеш резервите у фудбалот се најверојатно пумпаат од договори со спонзори, донации , фондови и слично. Не верувам дека ќе можат да се искористат за купување на играчи.

Со зголемувањето на кеш резервите се зголемуваат дивидендите кои ги земаат акционерите во клубот, од кеш резервите Стен Кроенке со неговите 63% може да си се награди доста добро. Не е ова случај кај сите "сериозни клубови" туку кај тие што имаат иста структура на раководење како вашиот Арсенал. Комерцијалниот и трговскиот обрат е најбитен за тоа колкав трансфер буџет ќе има еден клуб. У овој поглед Арсенал имаше солиден комерцијален обрат (тв преноси) пошо играше финале у ФА куп и нели Премиер лига, а со трансфери на играчи се минус у последниве 2/3 години.
Кеш резервите у фудбалот се најверојатно пумпаат од договори со спонзори, донации , фондови и слично. Не верувам дека ќе можат да се искористат за купување на играчи.
Дивиденди не се делат во Арсенал, членовите на бордот и газдата имаат фиксна плата.

Дивиденди не се делат во Арсенал, членовите на бордот и газдата имаат фиксна плата.
Дивидендата е награда, може да биде доделена без разлика дали членови на борд итн, имаат фиксна или било каква плата

Дивидендата е награда, може да биде доделена без разлика дали членови на борд итн, имаат фиксна или било каква плата
Да, и секој клуб си има политика дали ќе наградува дивиденди или не.
Во Арсенал се немаат делено дивиденди откако Хил-Вуд стана директор после втората светска војна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom