Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Цепелин

Личност со добар вкус
Член од
29 октомври 2012
Мислења
32
Поени од реакции
78
Зошто некако мислам дека цела сезона ќе ни оди вака? Ај најубо да не сум во право.

Ако ништо друго, барем оваа ќе ја гледаме на трибини. :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Оооо бе дрво едно Ловренско, мамицата твоја. Златен Сако на клупа седна ради него, коа го проаѓале него така бе лани? Кај те најдовме бе глупо. Морено нула, една асална одбрана имаше коа се врати у контра. Али ај него му се простува, деби у Англија. Џонсон да не се залечи више. Следнава Сако, Маркович и Балотели у стартна, не ме интересира ништо друго. Ццц срамота.

Член од
20 октомври 2010
Мислења
56
Поени од реакции
22
Со ваква дефанзивна поставеност на играчите во иста постава Ален и хедерсон неможи да се надеваме на поволен резултат со Сити ваков каков шо е , се гледа дека Чан и Маркович имаат голем потенцијал и квалитет и требаше да играат прва постава , Ламберт требаше да влези во игра многу порано, но Роџерс сакаше со испробана постава да настапи и се посра иако не заслуживме ваков пораз ако сакаме титула мора да напаѓаме да газиме а не да се браниме , многу касно ќе се вклопи екипата со Лалана Балотели Маркович Чан Морено супер играчи но се гледа дека и Ловрен иако многу сигурен во дуел играта направи катастрофален кикс поготово не смее онаков кикс за третиот гол не замисливо е..........

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
чекаш цела недела, јако ти е, и ги глеаш ален и џонсон и шта речи поише
ловрен толку ме напизди што ќе го вадам од фантази[DOUBLEPOST=1409006428][/DOUBLEPOST]а имаше потенцијал првоно полувреме :(

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Еве една кратка анализа за дивајдерот. :)
Значи вака, ја контролиравме играта на средина на терен, поконкретни бевме, ама една грешка на Морено не чинеше гол. Не ги слушај овие Ален одигра перфектно, можи и беше најдобар играч на ЛФЦ на натпреварот. После голот ни падна играта и примивме нов гол кој беше и одлична акција на Сити ама и грешка на Ловрен. После тоа имавме 3-4 опасни напади (преку Морено и Маркец), од кои можевме да се вратиме во игра. Влага Агуеро и после 20 секунди во игра му бега на Ловрен и ни дава гол. Во 80та постигнуваме гол преку Ламберт/Забалета, и после 2 минути имавме 100% шанса преку Ламерт да изедначиме не ја реализира. После се повреди Џонсон и завршивме со 10 играчи, Морено и Шкртел се ок.

Морено имаше солидно деби, само директен кривец е за првиот гол, а инаку имаше доста добро пробиви во напад. Маркец исто, задоволително деби.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Јебига изгубивме што изгубивме, ама барем да не се тешки повредите, дури и на Џонсон му ибам глупиот. Доби свежина играта со влегувањето на Марковиќ и Емре, ум за друг пат дека молецот Ален не треба да го гледаме воопшто, а камоли во прва постава. Ако не тепаат и кокошките лошо ни се пишува...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јебига изгубивме што изгубивме, ама барем да не се тешки повредите, дури и на Џонсон му ибам глупиот. Доби свежина играта со влегувањето на Марковиќ и Емре, ум за друг пат дека молецот Ален не треба да го гледаме воопшто, а камоли во прва постава. Ако не тепаат и кокошките лошо ни се пишува...
Ајде кажи ми што згреши Ален денеска? Јас разбирам дека на многу утакмици не е на потребно ниво, ама кажи ми денеска кај згреши? Баш за мене беше најдобар играч на ЛФЦ. Ако чекаш од него да асистира и да дава голови, тоа ти е исто како во Сити да го чекаш од Фернандо или Фернандињо.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
toa e fudbalot liverpor bese ramnopraven duri i pokonkreten celo vreme i se desi jovetic se gleda deka siti dobro ja sklopile igrata nemaat novi iminja nitu pa nekoj im zamina od klubot ova godina za ocekuvanje e liverpul da ne igra taka dobro kako lani pred se zatoa sto sjojde el pistolero so negovoto zaminuvanje mora da se menuva i celiot koncept na igrata a za da se uklopi timot vo toa potrebno e sepak vreme sepak liverpul ima 8 novi fudbaleri ,koi doprva ke davaat rezultati +ne izgubivme od svonsi barli lester izgubivme od man siti koj vo poslednive 4-5 g ima poebano 1000000000 f i mislam deka iako 3-0 deluvase kako da totalno ne nadigrale na teren ne bese bas taka imavme sansi ne iskoristivme od mala greska primame gol ko po obicaj i tolku e . drugo od strana na roders mislam deka mozese da izvadi mn podobar sostav iskreno kolkusamo smena igrata so vleguvanjeto na markovic kan i lambert , sterling 0 alen 0 jonson 0 hendo pozitivna nula kutinjo slabo moreno ako zgrese aren bese narocito otkako vo igra vleze markovic ke imame kjar od nego od druga strana lovren i skrtel ne bea taka losi minjole kriv za 3 gol liverpul treba da igra 4-4-2 formacija

minjole

makiljo skrtel lovren moreno

markovic gerard cotinjo sterling

starig baloteli

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Ајде кажи ми што згреши Ален денеска? Јас разбирам дека на многу утакмици не е на потребно ниво, ама кажи ми денеска кај згреши? Баш за мене беше најдобар играч на ЛФЦ. Ако чекаш од него да асистира и да дава голови, тоа ти е исто како во Сити да го чекаш од Фернандо или Фернандињо.
Да речеме дека оваа му е една од подобрите партии, ама ништо посебно не направи да бидеме реални, предефанзивна е формацијата со него Хендерсон и Џерард во средина. Ако Џерард е ДМФ од кого да очекувам да поведе напред тогаш? Колку и да ја сметаш за добра партијата на Ален, мора надвор од тим зошто тешко ќе ги полниме мрежите вака.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не надиграа...

Гледам сите го напнавте Ален...
Ален беше еден од најдобрите ако не и најдобар. Го имаше насекаде.

Овој меч го изгубивме поради анемичноста на Кутињо.
Веќе 3 меч како Кутињо си пука во нога за првотимскиот статус.
Едноставно го немаше никаде ни во одбрана ни во напад...како да се криеше од топка.
На моменти ќе се вратеше да прима на центар но тоа беше тоа....никаде подалеку.
На таква игра на Кутињо Стариџ беше одсечен... Стерлинг се обидуваше сам.

Влегувањето на Маркович само ја развлече одбраната на Сити...тој играше стриктно по левата страна.
Организацијата повторно беше нула.
Чан и Маркович не не раздвижија туку едноставно Сити застана.

Со кокошките у недела Кутињо мора да преседе на клупа затоа што мислам дека е пак во тој момент од ланската сезона.
Момент на мрзеливост и неинвентивност.

Или Лалана ако се игра со 10 во формација со што би имало место за Бало и Стариџ заедно...
Или со Маркович но во тој случај еден од Бало и Стариџ би бил на клупа.

Одбраната мора да остане иста...грешките на Морено за сите 3 гола беа негови, но Кутињо мораше да помага.
Во сите 3 гола топката одеше преку Кутињо....со играч кој му бега или топка која је гледа.

Манкиљо како кец на десетка.....еве ја шансата за него.

Против кокошките скоро сигурен сум дека Роџо ќе игра дајмонд...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
moreno salam povreden so staki izlegol od eti had ,e flanagan kaj si be batka so dzver bese lani

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Se na se, moze so sigurnost da se zakluci deka so Soton bevme bledunikavi, a so Manc bevme bledonikakvi so akcent na bledo i nikakvo. Se brojat bodovi, a ne dominacija so individualni kiksevi vo odbrana ili momentalni problesoci vo napadot. Nejse, so nadez za poarni denovi, ideme ponatamu.
YNWA

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Да речеме дека оваа му е една од подобрите партии, ама ништо посебно не направи да бидеме реални, предефанзивна е формацијата со него Хендерсон и Џерард во средина. Ако Џерард е ДМФ од кого да очекувам да поведе напред тогаш? Колку и да ја сметаш за добра партијата на Ален, мора надвор од тим зошто тешко ќе ги полниме мрежите вака.
А зошто ја спомнуваш формацијата, и Ален? Зборувам за денешниов перформанс, индивидуален, не е крив Ален што Роџерс излезе со 3 дефанзивни средњаци (не се сите 3 дефанзивни, ама ете така да ги наречеме).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Rodgers trebalo ili epten defanziva ili epten ofanziva, ako se ima predvid BvB predsezona i Soton. Drvenje po sredina so dmf i samo Stur i bled Kurtoninjo bese i se pokaza greska

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Може и најголемата грешка беше што стартуваа баш Ловрен и Морено еден до друг, двајца нови и неуиграни. Шкртел и Џонсон си се познаваат убаво, па колку и да е тапа Џонсон, од таму не не пробиваа ич. Од тука не отворија, што сеа како генерал после војна, можам да кажам дека делува дури и очигледно дека ќе не шибаат од таму.

Али шта је ту је, ипак изгубивме од шампионот на гости. Не смее ова да се повтори со Спарс, иначе стварно ќе биде тури му пепел.

Kajgana Shop

На врв Bottom