Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Идејата е негова да игра 3-5-2 со Јунајтед и сите да беа здрави па ќе форсираше
Сеа демек Ди Мариа го зема за да се врати на 4-3-3?
Вие сами викавте дека ја има таа тврдоглавост на Фергусон а сеа викате дека е приморан да игра 3-5-2
wtf???
Не само Ди Марија, ќе го гради тимот да игра 4-3-3, и на зима и наредното лето. Идејата е негова да игра 3-5-2 зошто и Шо и Еванс и Рафаел се повредени а Рохо нема работна дозвола, не знам зашто ти е тоа толку тешко да сфатиш :)

Рече во другиот пост да не го споредуваме со Торес оти не било исто.
Зошто да не е исто? Дури тие 60 милиони тогаш вредеа повеќе од сумава што Јунајтед ќе ја плати за Ди Марија. Јебига, проста економија ти е тоа.
Друго, како Ди Марија не вреди 60 и нешто ситно милиони фунти а Давид Луиз вреди 50?
Знам дека не играат на иста позиција ама Ди Марија на грб ја носеше средината на Реал прошла сезона и во индивидуален скор е подобар од Луиз.
Трето, ти коментираа и другите дека поради тоа што Јунајтед годинава не игра во ЛШ цената е повисока.
Не вредел 64 милиони (со бонуси!), само да се пишело нешто.
Ни Д.Луиз вреди 50 ни па Ди Марија 60.

wtf???
Не само Ди Марија, ќе го гради тимот да игра 4-3-3, и на зима и наредното лето. Идејата е негова да игра 3-5-2 зошто и Шо и Еванс и Рафаел се повредени а Рохо нема работна дозвола, не знам зашто ти е тоа толку тешко да сфатиш :)

Ја те разбирам тебе шо сакаш да ми кажиш, ама тоа не е истото со ова што го изјави Ван Гаал. Овде тој никаде не вика дека со тек на време ќе се врати на 4-3-3 и никаде не спомна повредени играчи, туку дека 3-5-2 или варијанта на 3-5-2 ја гледа како LONG TERM во Јунајтед. Ако грешам исправи ме

"
United switched from their new 3-4-1-2 formation to a more familiar four at the back in response to going behind against Swansea, yet Van Gaal’s long-term view is that some version of 3-5-2 will suit United best. It worked for Holland at the World Cup, and despite a previous preference for 4-3-3 Van Gaal believes it will be the system best suited to the players he has at his disposal.

“Systems are not so important,” he said. “We make them sound important but it is the quality of the players that counts. What really matters is finding a system where your players can show their qualities. That is why we are playing this formation.

“If I wanted to play 4-3-3 I would have to choose between Wayne Rooney and Robin van Persie, for example. Every system you are changing the priorities and the profiles of the positions and not every player fits in that profile. This system fits with more players than when I play 4-3-3. I am a fan of 4-3-3 as it is beneficial for pressing and also for the positional game but I think for these kind of players we have to come up with another system.”"

Манчестер немаа појма денеска. Најреално зборувам. Голот на 0-1 го дадоа после единствениот напад во цело полувреме. Тешки дупки се и шала на страна, Сандерленд многу повеќе заслужи на овој натпревар.

Шала на страна, со што заслужи Сандерленд победа? Го гледаше мечот?
Мртва утакмица, едните се бранат со 2 дефанзивни линии у 1-4-5 формација, другиве не знаат да креираат.

3-5-2 и не е така лоша формација, Роџерс еден куп победи направи кога имавме и ние повредени играчи па мораше така да се крпи. Али ова е сосема друга прикаска. Уште некој кикс во наредниве 3-4 кола и толку и од топ 4, не па шанса за титула. Едноставно оваа година сметам дека немаш право на кикс со вакви тимови како Свонси, Сандерленд... Шо ко че дојда Евертон, Тотенхем, ни Ди Мариа ни Ди Богоројца нема да ве спасат.

Туку ме интересира дали има коефициент за испаѓање од лига ко шо имаше за Ливерпул на времето

Не тропај глупости, 3 кикса до 5-то коло, и нема топ 4 финиш?

Ја ти давам 1500 коефициент, уплати кај мене.

Може јас да уплатам за 100че на 1500 коефициент дека Јунајтед нема да биде топ4 на крај на сезона?:icon_mrgr:

Се однесува за коефициентот за испаѓање. Неограничена уплата/исплата.
Ни данок нема да му земам.

Балотели има право да игра утре, веќе денес или од наредно коло?

Сега ќе се најде некој и ќе напише дека Јанко Узунов починал зашто Ремзи даде гол. 100%! #ПорталиМакедонија

Ја те разбирам тебе шо сакаш да ми кажиш, ама тоа не е истото со ова што го изјави Ван Гаал. Овде тој никаде не вика дека со тек на време ќе се врати на 4-3-3 и никаде не спомна повредени играчи, туку дека 3-5-2 или варијанта на 3-5-2 ја гледа како LONG TERM во Јунајтед. Ако грешам исправи ме

"
United switched from their new 3-4-1-2 formation to a more familiar four at the back in response to going behind against Swansea, yet Van Gaal’s long-term view is that some version of 3-5-2 will suit United best. It worked for Holland at the World Cup, and despite a previous preference for 4-3-3 Van Gaal believes it will be the system best suited to the players he has at his disposal.

“Systems are not so important,” he said. “We make them sound important but it is the quality of the players that counts. What really matters is finding a system where your players can show their qualities. That is why we are playing this formation.

“If I wanted to play 4-3-3 I would have to choose between Wayne Rooney and Robin van Persie, for example. Every system you are changing the priorities and the profiles of the positions and not every player fits in that profile. This system fits with more players than when I play 4-3-3. I am a fan of 4-3-3 as it is beneficial for pressing and also for the positional game but I think for these kind of players we have to come up with another system.”"

Оваа 3-5-2 лесно може да се трансформира во 4-3-3 зошто последните тројца можат да играат како бочни бекови и еден од 5-ката (Шо/Рафа/Валенсија) да се врати на бочен бек, а еден да оди како бочно крило понапред. Таква трансформација може да се направи среде натпревар и тоа е филозофијата која ја наметнува ЛВГ. Не може одма да вроди резултат оваа игра со брзи пасови и многу трчање зошто Јунајтед минатата сезона играше доста бавно на високи топки без некоја пас игра, а и има неколку нови млади играчи и нови што пристигнале и ќе пристигнат. Подобро е што во првиве кола ЛВГ може да ги увиди слабите страни и да се засили доволно за да го комплетира составот. А тоа што некој Јунајтед го отпишува од топ 4 уште од сега, а и од борба за титула мислам дека нема доволно следено ПЛ. Најважен период во ПЛ е после боксинг деј и константноста во втор дел од сезона...кој тим од аспирантите за топ 4/титула го има тоа има повисоки шанси зошто сведоци сме биле како еден тим брилијилал до боксинг деј (читај лани Арсенал), а во втор дел да е млитав и да му падни таа константност.

Моментална вредност на Ди марија 60м.
По трансферот во Јунајтед, 5м.
Е со такви играчи се освојува титула :icon_mrgr:

Чекајте малце другари.

Што кур бара Муса Дембеле на клупа у Фулам у втора англиска лига?!?! :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom